marți, 31 mai 2016

Cu cine votam?

IN ATENTIA MEMBRILOR SCMD/CNSC
Domnelor si domnilor,
La sfarsitul unei inexistente campanii, suntem mai nelamuriti ca in prima zi. Nu cunoastem toti candidatii si ne putem trezi cu surprize, ca la  Sectorul 1 Capitala, unde liberalii l-au pus pe dl. Nazare, fostul ministru adjunct de finante al lui Boc, omul care si-a pus semnatura pe taierile de pensii si salarii. Si nu le cunoastem programele!
In acord cu aliatii nostrii, va retransmitem rugamintea de a merge la vot pentru a rasturna toate jocurile de culise, in special cele externe, votand omul, nu partidul.
            Recomandam sa-i votati pe toti membrii SCMD/CNSC candidati, indiferent de partid.
La Craiova, va recomandam sa votati Lia-Olguta Vasilescu, pentru ca ne-am saturat de modul in care Justitia isi baga nasul in politica.
La Bucuresti, candidatii au fost impartiti, de jocul mediatic, in doua “plutoane”. Oferta plutonului fruntas este:
1. Robert Turcescu, flasneta lui Basescu, omul ne-a insultat pe toti zilnic, ani la rand, la B1TV, ba si-a mai batut joc si de gradul militar. Exclus sa-l votam!
2. Catalin Predoiu, cel care ca ministru de justitie al lui Boc, a dat ministrilor ordine cum da interpreteze  principiile de drept in procesele cu pensionarii, si judecatorilor ce decizii sa ia importriva noastra. Exclus sa-l votam!
3. Nicusor Dan, omul format de George Soros si promotor al intereselor „Aedificia Carpati”. Sa candideze in Delaware-USA, nu in Bucuresti!
4. GABRIELA VRANCEANU-FIREA, aliatul nostru in rezistenta antibasista din anii 2009-2014. RECOMANDAM VOT FIREA!
Aceia dintre noi, care nu pot desprinde omul de partid si ii reproseaza doamnei Firea apartenenta la PSD, au o alternativa in persoana colegului nostru din „Plutonul 2”, dl. Comisar (r) Petrica DIMA, candidat PSR.
La sectoarele Capitalei, ne-am anuntat de la inceput sustinerea, la Sectorul 2, a d-lui senator DUMITRU PELICAN (PER), ALIATUL NOSTRU DIN TOTDEAUNA IN LUPTA PENTRU DREPTURILE LEGITIME.
La Sectorul 1, respingand cu indignare „Oferta Nazare”(care a inlocuit „Oferta Tusa”),  RECOMANDAM VOT DAN TUDORACHE (PSD), ceferist la baza, sustinut de aliatii nostri din cea de-a doua „armata a tarii”-feroviarii.
Dupa programele enuntate in interesul cetatenilor, propunem la Sectorul 4 pe Daniel Baluta(PSD), la Sectorul 6 Razvan Mironescu(PNL) si pe dl. Marian Dumitru (PSD) in orasul Bragadiru.
Noi propunem, dvs. votati cum va dicteaza constiinta! Dar MERGETI LA VOT!
Pe 5 iunie a.c. avem sansa sa demaram procesul schimbarii!

P.CNSC
Col.(r) Mircea Dogaru

Presedintele SCMD

marți, 24 mai 2016

Cine sapă groapa PRM-ului?

Cu doi-trei ani în urmă, când Gheorghe Funar s-a rupt de Vadim și i-a contestat autoritatea de lider, lucrurile mi s-au părut oarecum firești! Avea de ce să fie contestat Vadim, la fel cum avea și Vadim motive să se considere îndreptățit la funcția de președinte al Partidului România Mare. Mai trecuse Vadim prin asemenea momente! Disputa dintre cei doi s-a desfășurat în limitele unei oarecari normalități, până la momemtul când Funar a depus liste de candidați la alegerile pentru parlamentul UE, liste depuse în numele PRM și respinse la Biroul Electoral Central deoarece nu exista niciun temei juridic pentru Funar să se considere președinte al PRM. Mi-am dat seama atunci că ceva nu este în regulă cu Funar Gheorghe! După mai bine de 20 de ani petrecuți în politică și în administrație, numitul Funar Gheorghe nu știa să citească o decizie judecătorească. S-o citească și s-o înțeleagă, firește... În zadar au muncit zeci de inși să strângă sute de mii de semnături!... Pretinsul președinte nu pricepuse un text de zece cuvinte, făcându-se de rîsul curcilor, cât era de competent!... L-am sfătuit să se lase de politică, că încurcă lumea care-l mai ia în serios!... Cum făcusem eu!

Apoi a urmat moartea, neașteptată pentru public, a „Tribunului”! După care, firesc, a urmat în toamnă un congres de reorganizare a PRM, de alegere a unui nou președinte etc. N-am mai înțeles însă ce a urmat după congres, când același Funar Gheorghe a depus la tribunal o contestație privind legalitatea condițiilor în care s-a ținut congresul PRM din octombrie 2015.
La intervenția în instanță a lui Funar însă, congresul PRM-ului a fost invalidat de tribunal și urmează să se țină altul, care să respecte întocmai prevederile legale!...

...Am înțeles la vremea respectivă împătimirea cu care Funar Gheorghe se ținea de capul lui Vadim, care îi fusese șef și, în mare măsură, binefăcător. S-a mai văzut ură și invidie între politicieni. Facerea de bine... Dar cum să înțeleg pornirea lui Funar împotriva partidului pe care mereu a vrut să-l conducă?!  Vrea acum să-l distrugă? Vrea să dispară PRM de pe scena politică a României?! Măi, Ghiță?! Te-ai gândit bine înainte de a face pasul ăsta care te expune oprobiului public?!

Au mai fost oameni în PRM care l-au contestat pe Vadim! Dar niciunul, cât știu eu, n-a avut nebunia să atenteze la existența PRM-ului!
Am auzit în urmă însă, cu câteva săptămâni, la două posturi TV importante, știrea că Partidul România Mare a fost radiat de pe lista partidelor politice!... Firește, n-am crezut! Și mi s-a confirmat de la BEC că PRM există mai departe!... Dar o veste ca asta, dată pe două televiziuni în plină campanie de depunere a listelor pentru alegerile locale, a derutat multe persoane, multe filiale din țară, multe candidaturi posibile!...
Pe mulți i-am auzit căinând biata țară rămasă fără singurul partid de care se mai putea lega o speranță mai serioasă!... Am încercat eu să-i conving că nu-i adevărat ce au auzit, poate i-oi fi convins pe câțiva, dar restul, milioane de telespectatori, au rămas cu informația, bună pentru unii, rea, cumplită pentru cei mai mulți, că PRM nu mai există, nu va mai participa la alegerile din vară!... Clar, un sabotaj dur pentru PRM! Cine se află în spatele delor două comunicate mincinoase, ticăloase de-a dreptul?!...

Interesându-mă la conducerea PRM am aflat că în zadar au încercat cei de la PRM să obțină de la cele două televiziuni rectificarea cuvenită, dezmințirea îndreptățită!... Refuz abuziv, inacceptabil, fără nicio explicație din partea televiziunilor, a  însuși CNA! Din care se poate înțelege că Funar nu este singurul care sapă la temelia PRM-ului! Nu o face de capul său, ci în cârdășie cu... Cu cine, măi Ghiță – cum îți ziceau prietenii din Vatra Românească cu 20 de ani în urmă, măi Ghiță, în solda cui ai ajuns tu să-ți trădezi tovarășii de drum și de idei patriotice, naționaliste?!... Păi un naționalist nu decade în asemenea hal decât dacă nu a fost niciodată naționalist, ci un farseur, care a mimat și patriotismul, și disponibilitatea de a se dedica binelui comunitar!...

Ce-i cu tine, Ghiță Funar?! În ce echipă joci? Ești de-al nostru sau de-al lor? Și de când? Dintotdeauna sau numai de curând, de când te-au agățat cu ceva și te șantajează fără milă, fără nicio șansă de-a le rezista!... Sărăcan de tine!... Ce putem face pentru tine, fratele nostru slab de ânger și bătut de soartă? Să-ți căutăm un duhovnic? Să le dăm câteva după ceafă celor ce te-au pus în lesă?! Cine sunt ăștia, frate Ghiță?! Nu putem să te lăsăm singur cu ei, căci n-au mamă, n-au tată, criminalii!... Singur nu le poți face față! Vină-ți în fire și descarcă-ți sufletul la vreunul din prietenii mulți pe care îi mai ai încă!

...După câte am aflat, domnul Funar Gheorghe face acum parte din partidul Blocul Unității Naționale, deci a renunțat la veleitățile de președinte al celui mai important partid naționalist. Și ce face? Vrea să distrugă PRM-ul?! În ce scop? Speră că electoratul PRM se va muta la Blocul Unității Naționale?!... Sau, simplă dispariția PRM este ca un balsam pentru sufletul său ros de ranchiună și porniri resentimentare imposibil de stăvilit, de controlat?!

Pe cine vrea Funar să pedepsească în felul acesta? Pe alegătorii care nu-l mai vor? Pe colegii de partid cărora le-a înfipt cuțitul în spate fără niciun regret?!... Fără niciun motiv, de fapt?! Chiar te-ar face fericit dispariția PRM?!... Azi a PRM, mâine a României?!... Ghiță, Ghiță! În ce înfundătură ai intrat, măi, băiete?!

În numele foștilor colegi din Vatra Românească,
Ion Coja

22 mai 2016

luni, 16 mai 2016

ANAF a publicat lista cu restanțierii persoane fizice; 187.230 de persoane au restanțe de 3,4 miliarde de lei (67% recuperabile)

Lista a fost publicată luni, 16.05.2016, de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Potrivit instituției, din totalul restanțelor se pot recupera, la aceasta dată, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%).
"Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la inițierea sau continuarea măsurilor de executare silită", se menționează într-un comunicat al ANAF.
Lista debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015.
Potrivit Fiscului, contribuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale, iar în cazul în care astfel de situații sunt constatate de contribuabili după publicare, listele vor fi actualizate la cererea acestora.
"Fac obiectul publicării doar creanțele fiscale, prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penală, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată", se mai arată în comunicatul ANAF.
ANAF a publicat, deja, listele cu contribuabilii mari, mijlocii și mici care figurează cu restanțe la stat la data de 31 martie 2016.
La categoria contribuabili mari, pe listă sunt 186 de entități, cu restanțe totale de 2,6 miliarde de lei. Din total, 769 de milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.
Contribuabilii mijlocii, 2.486, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care 316 milioane de lei reprezintă sume contestate.
A treia listă publicată de ANAF conține contribuabili mici și instituții publice, în număr total de 144.829, care înregistrează obligații fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezintă arierate nerecuperabile.