Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 9 martie 2012

SCMD solicita sprijinul tuturor membrilor Consiliului National al Societatii Civile (CNSC)


Doamnelor si domnilor colegi,
SCMD va organiza la Bucuresti un miting de protest in ziua de 14 martie a.c., cu adunarea protestatarilor intre orele 11.00-12.00, in Piata Eroilor din fata Academiei Militare, acolo unde am adoptat, cu totii, programul de actiune in 12 puncte, numit Platforma Civica, de Ziua Internationala a Muncii Decente, 7 oct. 2011.

De asemenea, vom picheta, in Capitala si in tara, sediile partidelor Puterii (UDMR, PDL, UNPR) in perioada 15-23 martie a.c., cu drept de prelungire.

Principalul motiv al actiunilor noastre este de natura juridica. Noua ne-au luat, odata cu natura juridica a pensiilor militare de stat toate drepturile decurgand din statutul de militari, transformandu-ne in simpli asistati ai societatii. De aici batalia noastra pe deciziile de pensie, batalie castigata la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe data de 7 ian. 2011. Puterea a incalcat Decizia definitiva si irevocabila a ICCJ, printr-o asa-zisa operatie de “revizuire”,  incalca la ora actuala deciziile Curtilor de Apel, favorabile noua, si incearca, in mod diversionist sa ne faca sa credem ca vom merge degeaba la CEDO. Cu alte cuvinte, noi simtim acut pe nervii si pe banii nostri ceea ce resimtiti si dvs.: ca in Romania, Justitia nu mai conteaza, find calcata in picioare, ca si Legislativul, de catre Executiv, in speta de Presedinte si slugile lui, care promoveaza un regim tiranic, paramilitar, indreptat spre jefuirea si distrugerea sistematica a Romaniei ca stat si a romanilor ca popor si natiune.
Vrem sa atragem atentia guvernantilor ca se pregatesc sa incalce inca odata legea, executandu-ne silit din punct de vedere financiar, in conditiile in care procesele noastre sunt pe rol si, culmea, continuam sa castigam in tara.

De asemenea, consideram ca iesirea noastra in strada in 14 martie in Capitala si, pana la sfarsitul lunii, in Capitala si in tara, va reinsufleti constiinta civica a romanilor, aducand, in sfarsit, alaturi de curajosii care au infruntat zi de zi gerul si zapada, in pietele marilor orase, sutele de mii de protestatari asteptati odata cu indreptarea vremii. 

Dorim ca toti cetatenii Romaniei sa capete curajul de a-si exprima adevaratele sentimente fata de cei vinovati fata de noi, de genocid si de subminarea economiei nationale, pentru ca ziua de 1 Mai 2012 sa devina, pentru Romania, ceea ce ar fi trebuit dintotdeauna sa fie – nu o zi de picnic ci o zi a grandioasei manifestari a unei intregi natiuni oprimate, impotriva regimului.

Va rugam sa ne acordati intregul sprijin, prin numar de participanti, la mitingul din 14 martie si la manifestarile ulterioare, asa cum si noi ne angajam, ca si pana acum, sa sprijinim, cu toate fortele, actiunile organizate de fiecare dintre membrii CNSC.

De asemenea, va rugam ca, in situatia in care Federatia Nationala a Muncii - Rovinari, membru al CNSC si partener sindical al SCMD, va decide sa-si trimita reprezentantii (mineri) la Bucuresti, sa-i sprijinim cu toate fortele.

In ceea ce priveste dialogul nostru cu USL, acesta va ramane un dialog exclusiv USL – CNSC, vizand incheierea unui contract social in baza listei comune a obiectivelor tuturor membrilor CNSC.

Cu multumiri,
Col. (r)  dr. Mircea DOGARU