Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 27 iulie 2012


Comunicat de presă


În data de 14.07.2012, conducerea USL a semnat un acord de principiu prin care și-a manifestat totala disponibilitate pentru ca, din data de 18.07.2012, să înceapă discuții punctuale între reprezentanți ai USL și reprezentanți ai Consiliului Național al Societății Civile (CNSC).

Astazi, 26.07.2012, a avut loc a doua rundă de convorbiri între USL și reprezentanți ai CNSC.

Au fost prezentate materiale scrise în domeniul Sănătății, Industriei energetice, Educației și Cercetării, Justiției, ocrotirii Mediului și, nu în ultimul rând, în legătură cu reparațiile care se impun în urma hotărârilor abuzive ale Guvernului Boc referitoare la diminuarea plății drepturilor cuvenite pensionarilor și revoluționarilor.

Deoarece, în cursul acestei zile, au apărut materiale de presă care au prezentat tendențios dialogul care a avut loc în ultima perioadă între USL și CNSC, precizăm că acordul de principiu semnat de conducerea USL nu înseamnă că platforma cu revendicările CNSC a fost acceptată. Discuțiile începute în data de 18.07.2012 vor continua, prin întâlniri periodice, urmând a se aborda, punct cu punct, lista obiectivelor propuse.

USL nici nu a discutat vreodată și nici nu și-a asumat desființarea vreunei instituții – DNA, ANI, Curtea Constituțională, CNSAS - așa cum, în mod eronat, a apărut în unele publicații.


Secretariat CNSC