Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 29 august 2012

BLAT, ROCK ŞI CĂPUŞE ÎN ROBĂ


Maria Diana Popescu, Agero

N.A.S.A declară că obiectele inexplicabile filmate de robotul Curiosity pe Marte, „reprezintă un moment istoric” pentru omenire. Ştiam eu că nu sîntem singuri în Univers! Roboţelul face o descoperire epocală: cele patru obiecte plutitoare reperate sînt pachetele goale de ţigări, în imponderabilitate, ale extratereştrilor. Adică o nouă mega-păcăleală americană, la fel cum avioanele lor invizibile ar fi o specie nedescoperită de vulturi sau farfurii zburătoare. Trucaje ieftine realizate într-un deşert. Altfel cum şi-ar justifica N.A.S.A existenţa. Se străduiesc ei să ne ţină cu capul în nori, însă pe Terra au loc evenimente pentru cărţile de istorie. Cu toate că la Chişinău s-au sudat canalele, convoiul oficial al Angelei Merkel a fost atacat cu un cocktail Molotov. Fraţii de peste Prut sînt mîniaţi şi în alertă pentru că peste Moldova şi România îşi întind din nou mîinile lacome Germania şi Rusia. Frau Merkel şi Ţarul Putin dau bice federalizării Moldovei, iar de bucurie, preşedintele României-mamă, suspendat de popor şi reinstalat de către emisarul Înaltei Porţi de la Washington, va dansa rock sau sîrba pe loc pe 1 septembrie. E nuntă în cartier, la Palatul Snagov! Eba, cu succesurile ei, se mărită, iar formaţia Voltaj le va cînta mesenilor: „Lume... lume!”
Doamne, în ce hal a ajuns România! O groază de bani daţi pe referendum, economia la pămînt, visteria goală. Euro i-a bulversat pe români, creşteri de preţuri pe măsura creşterii preţului carburanţilor, promisiuni populiste de reîntregire a salariilor şi pensiilor, dar procentele nu se regăsesc în buzunarele noastre, Parlamentul e copărtaş la mega-hoţia votului, băntîndu-şi joc de cei peste opt milioane de cetăţeni dornici să scape de preşedintele suspendat a doua oară, care, odată reîntors la Cotroceni va dezlănţui cele mai crunte represalii împotriva poporului, pentru că a îndrăznit să-i dea cu flit. Ce-ar fi dacă s-ar face un referendum pe tema desfiinţării Parlamentului leneş şi dezinteresat de soarta românilor? Pariez că s-ar obţine rezultate surprinzătoare cu privire feţele politicienilor şmecheri şi corupţi, aceleaşi feţe pe care le tot votăm de 22 de ani. Iată de ce a fost împuşcat Ceauşescu! Băieţii deştepţi se grăbeau să jefuiască ţara, iar Occidentul să arunce gunoaiele în ograda românilor. După lovitura de stat, guvernele toate au distrus economia ţării, în timp ce poporului îi era distrasă atenţia cu şouri (sic) păcătoase, cu moluri şi sex, cu marcheturi şi cu chiloţii aşa-ziselor vedete în presă, cu manele şi fetiţe siliconate. Aştept o lege care să pedepsească penal cumnaţii, verişorii, mătuşile, ginerii, nurorile, cumetrii, fiii, fiicele, nepoţii miniştrilor, senatorilor şi ai altor factori de putere, parteneri de fraude cu interlopii, care au „moştenit cu forţa” patrimoniul realizat pe timpul lui Ceauşescu pentru Ţară. Au făcut din el alte grămezi de bani şi o boieresc conform îndemnului „să trăiţi bine”. Justiţia, o casă părăsită, a aciuat şi solidarizat împotriva valorilor morale, împotriva statului de drept, căpuşe în robă care în complicitate cu grupurile de infractori şi cu oamenii politici vînd şi cumpără, la fel ca în bazare, tot felul de sentinţe şi hotărîri, apărînd pe jefuitorii patrimoniului naţional. Haosul din societatea românească este generat de corupţia din instituţiile statului. „Bani, sex, maşini, avere”, astea sînt reperele la care se raportează” şi pe care le transmit mulţi dintre deţinătorii vremelnici ai „puterii”, conectaţi la conductele de bani murdari. Şantaj, şpagă şi justiţie la comandă. Cu dispreţ evident faţă de lege şi de valorile româneşti, oamenii Puterii sînt autorii distrugerii României. Că au avut de executat un ordin, că au avut de intermediat un blat între ei şi infractorii mondiali, sînt „făptaşii” asasinatului economic. Ei au sărăcit şi înfometat poporul timp de 22 de ani. Cum zidul de la Târgovişte e prea mic pentru aceste armate de hoţi, munca silnică pe viaţă pentru reconstruirea României şi confiscarea bunurilor obţinute fraudulos, ar prinde bine viitorului naţiunii.
După atîta război politic, pensiile, salariile şi nivelul de trai nu vor fi la fel ca în Uniune. Cu alte cuvinte, poporul va fi hrănit gratuit cu răbdări prăjite, adică hoţia de stat rămîne stăpînă pe ceea ce a mai rămas din trupul economic al ţării. În urmă cu vreo trei secole şi jumătate, filosoful Descartes, nu prea iubit în zilele noastre, de parcă el ar fi, şi nu capitaliştii americanii, la originea răului în lume, afirma că, e mai bine să ne schimbăm dorinţele, decît ordinea lumii - cîndva, înfloritoare, prosperă, ordonată, împăcată cu sine şi cu Dumnezeu, azi, o stepă sălbatică.

Maria Diana Popescu, Agero