Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

marți, 25 septembrie 2012


APEL
catre toti membrii din Consiliul National al Societatii Civile (CNSC)

Doamnelor si domnilor presedinti de federatii sindicale, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii,
In ultima luna, SCMD a purtat discutii si a facut presiuni asupra liderilor USL, nesantajabili de catre regimul Basescu, sa dea dovada, asa cum au promis, de bunavointa si sa rezolve problemele tuturor, fara implicarea actualului exercitiu bugetar, prin ordonante de guvern, hotarari sau ordine ale ministrilor. Aceasta deoarece, in afara de promisiuni, nu avem parte decat de o ignorare completa, in conditiile in care fostii nostri adversari, aderand la USL, au obtinut promisiunea a zeci de locuri in Parlament.
Termenul final pentru ordonantele, hotararile de guvern sau ordinele ministrilor solicitate de militari, ceferisti, revolutionari, profesori, grefieri, etc., este de 15 octombrie a.c., data pana la care pot fi inscrise sau discutate in Parlament si eventualele legi reparatorii. Daca pana la aceasta data constatam ca suntem dusi cu vorba, in continuare, asa cum s-a intamplat dupa alegerile locale, va propunem sa avem o intalnire in vederea adoptarii sau nu  a solutiei de rezerva, vineri, 12 octombrie a.c, la orele 10.00. Locul va fi comunicat in timp util.
Rugamintea este ca, la aceasta intalnire, sa participe doar presedintii structurilor componente sau imputernicitii lor, fiecare delegat avand asupra lui stampila.
Va reamintim faptul ca noi suntem societatea civila reala, activa, organizata, si ca obiectivele noastre sunt in primul rand sociale, economice si nationale. Aceste obiective nu pot fi traduse in practica decat prin decizie politica si aceasta este singura noastra legatura cu clasa politica.
Daca actuala clasa politica se dovedeste, in continuare, incapabila sau parazitara, va trebui sa ne unim fortele pentru a produce primenirea ei, in interes general national. Cu data de 15 octombrie, daca vom constata abandonul din partea actualilor aliati, ne vom manifesta ca FORTA A 3-A DIN ROMANIA, in sensul ALTERNATIVEI NATIONALE.

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

PRESEDINTE USSCFR,
Denisa POPOVICI

Director “CERTITUDINEA”,
Miron MANEGA