Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 26 aprilie 2013

De la sedinta saptamanala a Consiliului Unirii (joi, 25.04.2013, Chisinau)

În şedinţa tradiţonală a membrilor activi ai Consiliului Unrii, care a avut loc joi, 25 aprilie, s-a discutat, în special, situaţia politică, cauzată de ultimele evoluţii din Parlament, constatîndu-se, cu multă preocupare, că starea de lucruri se agravează, apropiindu-se pericolul revenirii forţelor de stînga proruse la putere. 
Participanţii la şedinţă au constatat cu satisfacţie declaraţiile liderului liberal Mihai Ghimpu, care a notificat, cu referire la criza politică profundă, că unica” soluţie politică pentru depăşirea stării de haos este Unirea. 
În legătură cu aceasta, membrii CU îl consideră pe preşedintele PL şi pe membrii acestei formaţiuni bineveniţi pe platforma românească unionistă comună, care trebuie să se extindă şi să se consolideze politic în societatea din cel de-al doilea stat românesc, avîndu-se în vedere necesitata contracarării ofensivei forţelor antieuropene.  
În altă ordine de idei, membrii CU şi coordonatorii prezenţi la şedinţă au subliniat necesitatea concentrării grupului organizator activ pe identificarea mesajelor corecte şi convingătoare în favoarea apropierii celor două state româneşti, în perspectiva obţinerii votului alegătorilor pentru formaţiunile politice şi candidaţii ce promovează aspiraţia Unirii, a Reîntregirii Neamului. 
În acest context, cei prezenţi şi-au exprimat speranţa că noua coaliţie parlamentară de stînga, care e pe cale să se configureze în Parlament, nu va remodifica sistemul – votat recent – electoral mixt, pentru ca unioniştii, gata de luptă pentru un mandat în Legislativ, să poată concura în circumscripţii uninominale cu persoane care vor candida din partea partidelor neromâneşti. 
S-a menţionat, de asemenea, imperativul coagulării, în continuare, a tuturor forţelor care pledează pentru Unire, cu extindere posibilă în teritoriu. 
Centrul de presă a CU