Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 26 septembrie 2014

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA
Pe marginea “dezvaluirilor ” facute de un anonim, jurnalistului Luis Lazarus, referitor la strangerea de semnaturi pentru candidatul Teodor Melescanu

Doamnelor si domnilor jurnalisti,

Subsemnatul, col.(r) dr. Mircea DOGARU, nu am absolvit Colegiul National de Aparare, astfel incat nu stiu ce semnaturi si pentru cine s-au strans acolo. L-a absolvit doamna Elena Udrea, avand profesori fosti elevi de-ai mei. Poate stie domnia sa! Un lucru pot insa sa garantez. Nici un militar roman nu are vreo legatura de subordonare sau economico-financiara cu presedintele Rusiei. Daca absolventa Elena Udrea sau “comandantul suprem” au, nu stiu!

Ceea ce stiu cu certitudine este faptul ca sintagma “Alternativa Nationala” este un brend al Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) acela care, in urma unui acord incheiat cu liderii USL la 14 iulie 2012 a asigurat Victoria zdrobitoare a acestora in alegeri. Daca domnii Victor Ponta, Crin Antonescu sau Daniel Constantin au vreo legatura cu dl. Putin, iarasi nu stiu si oricum este o problema de stat. Mai stiu ca ideea aruncarii domnului Teodor Melescanu in cursa pentru prezidentiale nu i-a apartinut domniei sale, nici altui reprezentant al clasei politice ci a fost initiativa unor organizatii din CNSC, care au primit aprobarea sa foloseasca sintagma Alternativa Nationala. Acestea si-au asociat partide pentru ca asa prevede legea in ceea ce priveste aliantele electorale iar cand proiectul a fost torpilat, au lansat ideea strangerii de semnaturi ca independent. Semnaturi au strans si organizatiile revolutionarilor, in primul rand sindicatul lor si ale minerilor, ceferistilor, personalului din sanatate, profesorilor, functionarilor publici etc. pentru ca ideea a placut tuturor. Dl. Melescanu corespunde prin educatie, prestanta, prestigiu si pregatirea ca diplomat modelului de presedinte tip NATO si dorintei generale romanesti de revenire la normalitate.

Asteptand Legea dreptului la munca si Legea pensiilor militare de stat, SCMD nu s-a implicat in strangerea de semnaturi. A facut doar oficiul de a transmite catre CNSC modelele de tabel si motivatia strangerii de semnaturi pentru urmatorii candidati independent:

1.      Teodor Melescanu, pentru ca si-a insusit Contractul social al CNSC ca suma a revendicarilor legislative ale partilor componente, a acceptat sa-si depuna mandatul dupa doi ani, pentru a aduce Executivul (guvern si presedinte) la normalitate, sa renunte la atributele prezidentiale, generatoare de tiranie privind numirea procurorilor si conducerea sedintelor CSM etc.

2.      Ioan Ghise, pe care CNSC l-a sprijinit in actiunea de sustinere a Referendumului si al carui Program de tara a fost difuzat.

3.      Gheorghe Funar, ale carui prestatii politice vizand apararea integritatii teritoriale a Romaniei, a drepturilor cetatenilor, a onoarei si demnitatii militare, sunt cunoscute.

Domnii Teodor Melescanu si Gheorghe Funar s-au inscris, domnul Ghise a fost torpilat.
Semnaturi au strans pentru candidatii CNSC si partide ca PDS, PSI, UDR si filiale ale partidelor mari care se dezic de proprii candidati si patronate si confederatii, federatii, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii care nu fac parte inca din CNSC. Chiar astazi filiala Campulung Muscel a unui partid guvernamental si-a anuntat retragerea din acest partid si sustinerea candidatului Teodor Melescanu. Listele cu semnaturi s-au adunat la punctele de contact solicitate in numele celor trei candidati si … continua sa vina, desi inscrierea s-a terminat. Ieri au aparut peste o mie de semnaturi noi din Teleorman, Harghita, Mures si Satu Mare, aducatorii, membrii CNSC, prezentandu-ne si modelele de fluturasi si materialele de propaganda pe care le vor face pe cont propriu pentru candidatul Teodor Melescanu. Mi-a placut indeosebi “Chemarea catre Ardeal”:”URMASI AI LUI IANCU-VOTATI-VA MOTUL!

Nu cred ca Partidul Dreptatii Sociale poate fi acuzat ca ar avea legaturi cu Putin, doar din cauza denumirii! Asa cum nu are nici col. Dogaru, pregatit in “politici de aparare” prin doua cursuri absolvite in Canada! Asa cum nu are nici Fundatia pentru Democratie prin Drept, afiliata Comisiei de la Venetia, fundatie care a coordonat eforturile CNSC. Cred in schimb ca noul candidat Teodor Melescanu a rasturnat toate jocurile politice, prin simpla sa aparitie, umpland de spaima marea comunitate a “coabitantilor” pe spinarea noastra a tuturor.

Noi toti ne vrem drepturile si-l vom vota pe acela in masura sa ni le acorde ori sa ni le sustina in fata oricui, indiferent ca s-ar numi FMI, Vladimir Putin sau Joe Biden. Si vointa noastra va invinge pe 2 noiembrie! Pentru ca ne-am saturat de jocuri, de istericale si delatiuni macovee, de diversiuni cretine cu “acoperiti” - descoperiti, de promisiuni, amanari si minciuni! Avem o singura viata si, atat cat ne-a mai ramas din ea, vrem sa o traim normal! Prin urmare, oricat de atacat va fi candidatul, sau noi, vom reusi, pentru ca de data asta s-a umplut paharul! Ori dreptatea pe care o dorim pana la capat, ori “Operatiunea … Maturoiul”!

Cu stima,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedinte fondator al SCMD si initiator al CNSC

8 comentarii:

  1. Rusine sa va fie domnule ,,colonel,,Dogaru pentru manipularea de prost gust pe care o faceti in spatiul public pe banii membrilor SCMD.Cand spuneti ca SCMD nu s-a implicat in actiunea de strangere de semnaturi,pentru diversi candidati ,mintiti cu nerusinarea si tupeul care va caracterizeaza pentru ca ;1 inca din luna iulie avirmari in cadrul sindicatului ca in curand va aparea un candidat surpriza din zona ,,militara,,care va yulbura apele.2Pe pagina centralaa sindicatului,dar si la unele filiale au aparut articole si indemnuri electorale,chipurile ,,oferte,,ca ex Pitesti, Brasov.3Asa zisul CNSC,e numai in mintea dumitale si a catorva apropiati.In realtate CNSC,inseamna banii SCMD,pe care ii cheltuiesti matale in ascunssi dispret fata de cei care chiar au crezut candva in sindicat.asa se explica ca adresa CNSC e in acelasi loc cu SCMD,iar coloneii din secretariatul CNSC sunt aceiasi cu cei care lucreaza si in secretariatul SCMD,Ranciog si Sarbu.4SI ca sa fie jaful la vedere matale folosesti la CNSC un telefon platit din banii sindicalistilor.5Tot din banii sindicatului il platesti si pe Radu Toma mintind sindicalisti ca e legatura cu AMERICA.In fapt matale faci niste jocuri politice pe banii celot pentru care NU AI FACUT SI NU FACI NIMIC. Esti un sarlatan care te-ai folosit si te folosesti de buna credinta militarilor,a caror onoare ai patat-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusine sa-ti fie tie, lasule anonim care jignesti un om de onoare si de omenie cum este Dogaru! Nu meriti nici sa-i pupi talpile, starpitura ce esti!...
      CNSC exista, dar in mintea ta nu este loc decat pentru pensia nemeritata pe care o primesti de la stat, intreaga, tot datorita domnului Dogaru.
      Paraschiv Radu
      grefier

      Ștergere
    2. Tu ;grefier cu sapte clase nu ai dreptul sa vorbesti de pensiea nimamui, pentru ca sa ta o depaseste pe a unui profesor universitar,doctor,sau ofiter superior.Cat priveste onoarea lui Dogaru, am serioase semne de intrebare.

      Ștergere
    3. Cam acesta e adevarul, pensiile multor bagatori de seama de pe la trebunale depaseste pensiile unor oameni de certa valoare .In plus, sa nu uitam ca Romania a fost condamnata la CEDO pentru multe decizii judecatoresti total eronate .Statul roman a platit zeci, poate sute de milioane de euro pentru aceste greseli, unele deloc intamplatoare.Si oare societatea civila e compusa numai din grefieri, piloti civili etc. ? Nu am nimic cu acestia, sa-si apere drepturile dar cei care au painea si cutitul si slana in mana trebuie sa la imparta corect, nu dupa ureche ori dupa cum sunt de vocali cei care urla in gura mare.Oare CNSC accepta ca statul roman sa fie pentru unii muma
      ( cei cu pensiile smecherite de peste 10.000 lei in principal) iar pentru unii ciuma ( cei cu pensii de 700-1000 lei dupa zeci de ani de munca)? Pana cand ?

      Ștergere
    4. Corectie: " pensiile ......depasesc"

      Ștergere
  2. STIMAȚI MEMBRI AI CNSC,

    Federația Societatea Civilă Românească a luat la cunoștință comunicatul de presă emis de domnul col. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD, privind acțiunile de pichetare la care convoacă formațiunile membre CNSC.
    Referitor la această inițiativă, dorim să facem următoarele precizări:
    - Pentru respectarea adevărului și pentru prezentarea transparentă a punctului de vedere al tuturor membrilor CNSC, rugăm toți semnatarii Platformei Civice să comunice în scris în termen de 24 de ore, că sunt sau nu sunt de acord cu acțiunea de protest din 6-7 octombrie a.c. pentru rezolvarea problemelor menționate de președintele SCMD, precum și motivele pentru care vor da curs propunerii domnului Dogaru. În cazul în care nu primim confirmarea dvs. pe site-ul CNSC, cu motivele clar exprimate de fiecare dintre organizațiile membre ale Consiliului, vom înțelege că acțiunea de pichetare a ambasadelor occidentale și a sediului central al PSD nu este justificată ca acțiune în numele CNSC.

    - FSCR nu vede sensul pichetării sediilor ambasadelor străine. De asemenea, considerăm că pichetarea trebuie făcută la sediile TUTUROR PARTIDELOR din arcul guvernamental din ultimul an cel puțin (PNL, UNPR, PC, UDMR), nu numai la sediul central al PSD.

    - FSCR nu se delimitează de nicio acțiune revendicativă întemeiată și asumată cu deplină transparență de adevărata societate civilă. Propunem, însă, ca înainte de începerea pichetării să formăm o delegație de maximum 12 persoane, în componența căreia să intre reprezentanții militarilor în rezervă, ai funcționarilor publici, ai diplomaților, ai revoluționarilor și grefierilor, etc. Această delegație va prezenta solicitările CNSC, va dezbate și va rezolva toate problemele într-un dialog direct cu Primul-Ministru. Îi cerem public lui Victor Ponta să accepte o întâlnire cu delegația CNSC în ziua de vineri, 3 octombrie, astfel încât să evităm manifestări stradale într-un moment electoral, deci neprielnic, care poate da impresia de manipulare și atac politic numai la unul dintre candidații la președinție.

    - În cazul în care delegația CNSC nu este primită la dialog cu Primul-Ministru, vom considera întemeiată acțiunea de pichetare în condițiile precizate mai sus, cu nominalizarea și asumarea din partea tuturor organizațiilor societății civile care o susțin alături de SCMD și de Asociația Românilor din Olanda.

    - Precizăm și noi, în acord cu dl. Mircea Dogaru, că nu ne interesează alegerile, ci dialogul și dreptatea socială. De aceea insistăm pentru dialog democratic și abia în ultimă instanță vom trece la susținerea acțiunilor de stradă.

    TRĂIASCĂ ROMÂNIA!
    FEDERAȚIA SOCIETATEA CIVILĂ ROMÂNEASCĂ

    RăspundețiȘtergere
  3. REACȚIE FSCR – la comunicatul de presă al președintelui SCMD

    Așa cum au făcut-o și alții înaintea lui Luis Lazarus, colegii lui de breaslă Turcescu, Turturică și alții, sunt indivizi care lansează în continuare aprecieri denigratoare despre membrii de marcă ai societății civile, în cazul de față domnul Mircea Dogaru, președintele SCMD, și aceasta numai pentru a lansa false subiecte de presă, care nu au nimic în comun cu realitatea și cu ceea ce îi interesează pe români. Mai mult, unul dintre sus-numiții ”jurnaliști” s-a autodenunțat (!) ca fiind ”acoperit”, ceea ce el le imputa cu vehemență pe micile ecrane tocmai liderilor societății civile! În ce lume trăim?????? Este clar, dacă mai era cazul de spus, că e multă vorbă în vânt, fără nici o dovadă și neinteresantă.
    Cu privire la susținerea de către SCMD și CNSC a candidaților independenți care își însușesc contractul social al CNSC ca sumă a revendicărilor legislative ale părților componente, FSCR sprijină demersul, cu condiția ca societatea civilă să nu devină instrument în mâna partidelor politice, indiferent de mărimea acestora. Ea trebuie să acționeze conform statutului fiecărui ONG component și să își păstreze rolul său definitoriu în societate. Toți candidații menționați în comunicatul de presă al domnului Dogaru (pe marginea dezvăluirilor făcute de Luis Lazarus referitor la strângerea de semnături pentru candidatul Teodor Meleșcanu) au calitățile și profilul unui posibil președinte care corespund multor opțiuni ale alegătorilor, cu o mențiune specială în cazul candidatului Teodor Meleșcanu care are cel mai cuprinzător CV și activitatea cea mai complexă în plan politic și diplomatic, opțiunea și evaluarea finală rămânând, evident, la aprecierea fiecărui cetățean votant.
    Votul societății civile va merge către acela care își va asuma public și va susține cu fermitate obiectivele și revendicările poporului!
    Al dumneavoastră,
    Președinte FEDERAȚIA SOCIETATEA CIVILĂ ROMÂNEASCĂ (FSCR)
    Petre Răcănel
    CONSILIUL NAȚIONAL AL SOCIETĂȚII CIVILE

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul Dogaru minte cu nerusinare. Afirmatia urmatoare: "Ceea ce stiu cu certitudine este faptul ca sintagma “Alternativa Nationala” este un brend al Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) acela care, in urma unui acord incheiat cu liderii USL la 14 iulie 2012 a asigurat Victoria zdrobitoare a acestora in alegeri. " este o minciuna sfruntata. Domnul Dogaru Minte si dezinformeaza este singurul lucru pe care stie sa il faca dar nici pe acesta bine, de vreme ce este usor de demontat. Cei care vor sa ma contrazica, sa intre pe site-ul:
    http://www.osim.ro/publicatii/marci/bopi_2012/bopi12_27noiembrie_public04decembrie2012.pdf
    Aici veti veda la paginile 4 si 6 ca Atat Alternativa Nationala, cat si CNSC si Fortea a treia sunt inregistrate la OSIM de catre SCMD, recte domnul Dogaru, nu asa cum mentine domnia sa ca Alternativa ar apartine CNSC. TOATE ACESTE DENUMIRI SUNT INREGISTRATE DE ACEEASI PERSOANA CARE LE FOLOSESTE CUM VREA EL. Asa ca cine vorbeste de cinstea domnului Dogaru sa ia o pauza mare. Minte cu nerusinare.

    RăspundețiȘtergere