Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 19 decembrie 2014

IN ATENTIA DOMNULUI PRIM-MINISTRU VICTOR PONTA



P R O T E S T

In numele militarilor si politistilor in rezerva si in retragere, membri S.C.M.D., care au si calitatea de luptatori cu merite deosebite pentru idealurile romanilor de libertate si democratie exprimate prin lupta in decembrie 1989, 

In numele camarazilor nostri, profesionist lichidati in decembrie 1989, in numar de peste 200,

In numele urmasilor nedreptatiti ai celor jertfiti,

Protestez

impotriva aberantului art. 39 al recentei OUG privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, publicata in M.O. 925/18.12.2014 care prevede aplicarea masurilor abuzivei OUG nr. 80/2010, data de regimul discretionar Basescu-Boc, prin incalcarea Legii Recunostintei, si in anii 2015-2016. 

Protestez impotriva tergiversarii actelor legislative reparatorii, promise de catre actuala Putere inca din octombrie 2011, in favoarea rezervistilor, revolutionarilor, grefierilor, diplomatilor, pilotilor, functionarilor publici din Parlament si Curtea de Conturi, fostilor parlamentari, etc!

Consider ca incalcarea tuturor angajamentelor scrise, incepand cu cele asumate, prin semnatura, in 2012 si terminand cu recentul Memorandum, nu se justifica nici macar sub aspect rational. Pentru ca este absurd sa “aniversezi” 25 de ani de la Revolutia care te-a facut dintr-un oarecare, miliardar si om politic, prin taieri de drepturi elementare celor sistematic jefuiti de puterea politica discretionara!        

Este, de asemenea, dincolo de orice ratiune decizia unei grupari politice care doreste sa se mentina la guvernare, o grupare care a fost deja drastic sanctionata la alegerile prezidentiale, sa-si incalce pana si angajamentele de ultima ora facute militarilor, revolutionarilor, pilotilor, etc. Singura explicatie ar fi acceptarea deliberata fata de interese straine, a aruncarii tarii in haos, ca premisa a unei distrugeri programate a Romaniei. Daca si justitia care a dat deja semne prin deciziile C.C.R. privind incompatibilitatea primarilor, se va asocia, dand tardiv un verdict de incompatibilitate, la 14 ianuarie 2015, presedintelui legitim ales, Societatea Civila organizata din Romania va fi indreptatita sa acuze intreaga clasa politica romaneasca de inalta tradare.

Astept revenirea asupra acestei decizii aberante, promisa de catre domnul ministru Darius Valcov, dar si reluarea imediata a procesului legislativ privind legile pensiilor de stat pentru militari, politisti, diplomati, grefieri, piloti civili, fostii parlamentari si functionarii publici din Parlament si Curtea de Conturi.

Pentru C.N.S.C.
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu