Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 23 ianuarie 2015

UN NOU TIP DE FURT

Un nou tip de furt. Furtul de .... pacienti la Casa Nationala de Sanatate.
Ministrul Banicioiu stie, dar se face ca ploua.

Scrisoare deschisa, adresata domnului Presedinte, Klaus Iohannis !

Stimate D-le Presedinte, ma adresez dumneavoastra, cu speranta ca veti citi scrisoarea mea si veti avea si timpul necesar sa analizati cele scrise de mine! Apelez la acest gest, intrucat am epuizat toate formele legale pe care le-am avut la dispozitie. Sunt medic specialist in specialitatea „Medicina de Familie” si ma confrunt cu sistemul compact de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

In luna iulie 2014 am intrat in contractare cu CASMB avand o listatie proprie cu peste 900 de pacienti, suficienti pentru a primi un contract definitiv, dar CASMB, fara temei legal, mi-a acordat doar o conventie pentru trei luni, cu drept de prelungire pe inca trei luni ! In mod normal, trebuia sa am un contract definitiv, legea spunand ca ai nevoie de minimum 800 de asigurati . De acum incepe cosmarul meu. Am sesizat conducerea CASMB, am prezentat formatul electronic cu cei peste 900 de pacienti dar totul a fost in zadar, eu ramanand doar cu acea conventie, refuzandu-mi-se dreptul de a avea un contract definitv! Ba, mai mult, deranjand cu aceasta sesizare, au inceput sa-mi dispara pacientii din listatie, acestia fiind directionati electronic catre spitalul privat „Munposan” unde eu am lucrat o perioada de 8 luni! Casa Nationala de Sanatate, careia m-am adresat intre timp, mi-a dat dreptate dar CASMB nu a tinut cont de acest lucru. Am fost de trei ori in audienta la dl. ministru,  Nicolae Banicioiu, care a ordonat un control prin echipa corpului de control. S-a incheiat acest control, am procesul verbal, mi se da dreptate, se constata furtul de pacienti-peste 700 – si, totusi, nu sunt repusa in drepturi, ba mai mult, sunt anuntata ca voi fi reziliata ! Am sesizat si Parchetul si DIICOT, se stie acest lucru, dar domnul presedinte al CASMB, Gheorghe Iana,tace, desi am facut memoriu scris la domnia sa! Nici macar un raspuns in urma controlului nu am primit! Si Casa Nationala de Sanatate imi raspunde in scris ca a fost sesizata Directia Antifrauda, lucrurile se tergiverseaza de peste 6 luni, iar in final, eu sunt reziliata! 

Va mai aduc la cunostinta, D-le Presedinte, am toate probele necesare care sustin cele afirmate de mine, mi-au fost aduse si prejudicii materiale, serviciile medicale acordate de mine nu au fost platite, ele fiind directionate catre spitalul Munposant! La acest spital isi desfasoara activitatea un medic de familie, dna Oelschlager Daniela, pacientii mei fiind directionati spre domnia sa, fara acordul lor scris, asa cum prevede legea, ei fiind transferati electronic de CASMB, caz care constituie un abuz fara precedent! Fac o precizare; acest abuz nu putea fi infaptuit fara sprijinul CASMB, intrucit accesul la baza mea de date nu avea decat Casa de Sanatate Bucuresti! S-au prezentat la CASMB zeci de pacienti care au protestat in scris fata de aceasta incalcare a legii si a dreptului lor, de a-si alege, liber, medicul de familie !

Ne mai intrebam, D-le Presedinte, de ce ne pleaca medicii? In afara faptului ca sunt prost platiti, iata, mai suntem supusi la asemenea situatii de abuz, creand impresia ca nu suntem doriti in propria noastra tara ! Mie,cel putin, mi-au dovedit acest lucru pe tot parcursul celor 6 luni de hartuire, dar fac public acest abuz pentru ca lumea medicala, societatea civila sa stie ce se intimpla cu adevaratatunci cand esti singur, cand vii intr-o lume inchisa si cand pui intrebari incomode sau te adresezi cu memorii! Pare incredibil D-le Presedinte,dar va repet,am toate probele necesare sa-mi sustin cele scrise mai sus ! Daca dreptatea nu va fi repusa in drepturi si cei vinovati nu vor raspunde, am sa plec si eu, mihnita si voi raspunde ofertelor pe care le am din alte tari europene! Dar pana atunci,vreau sa stiu, mai in detaliu, de ce tara mea nu ma vrea? Este CASMB stat in stat ? Nimeni nu-i poate controla? Probele le detin si le pot pune la dispozitia celor interesati sa afle adevarul! Eu refuz sa cred, D-le Presedinte, ca in Romania poti muri cu dreptatea in mina!

Cu deosebit respect,


Dr Ramona Sitaru

3 comentarii:

  1. Buna ziua doamna doctor,
    Am avut si eu cateva "intalniri" cu Casa de Sanatate Bucuresti si, la fel ca dvs. am fost deceptionat de modul indolent, discretionar, in care sunt rezolvate cererile diferitelor categorii de cetateni, de catre functionarii acestei Case.
    Va rog sa-mi dati toate datele necesare pentru a ma transfera la Cabinetul dvs. Eu sunt in evidenta la doctorul de familie in Sectorul 1, la Policlinica Elias si am hotarat sa ma transfer de acolo.
    Poate mai sunt si altii care ar dori sa se transfere la Cabinetul dvs.
    Negoita Lucian

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, dna doctor. Va rog sa ne contactati pentru a prezenta cazul dvs. Ivona Rosu, reporter Antena1 ivona_rosu@yahoo.com sau ivona.rosu@antena3.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Penibilo! Nu te-a "rezolvat" definitiv Pelican sau cum?!

    RăspundețiȘtergere