joi, 12 martie 2015

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 vă invită la protestul organizat în fața Ambasadei Republicii Moldova și a Ministerului Afacerilor Externe, pentru a ne manifesta dezacordul față de necesitatea ca cetățenii români să dețină pașaport dacă doresc să călătorească în Republica Moldova.Actiunea 2012 logo     Fără pașaport în  BASARABIA!
Salutare George,
 
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 vă invită la protestul organizat în fața Ambasadei Republicii Moldova și a Ministerului Afacerilor Externe, pentru a ne manifesta dezacordul față de necesitatea ca cetățenii români să dețină pașaport dacă doresc să călătorească în Republica Moldova.

În contextul actual, tot mai puțini români au pașaport, dupa aderarea României în 2007 la U.E. De asemenea, putem călători pe baza buletinului și în state precum Serbia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Albania şi Georgia - state care, asemenea Republicii Moldova nu se află în U.E.

Această situație este cu atât mai nefirească, cu cât conștientizăm că în Basarabia sunt români, cu care împărțim același trecut istoric, aceeași civilizație și aceeași limbă. 

Există şi un aspect practic al problemei: la ora actuală, principalul partener comercial al Republicii Moldova este România. De asemenea, principalul aflux de turişti în Republica Moldova provine din România, lucru firesc dacă ne gândim că pe teritoriul Republicii Moldova se află obiective de mare interes pentru aceştia, precum cetăţile lui Ştefan cel Mare.

În concluzie, solicităm demararea de negocieri cu Guvernul Republicii Moldova ca în cel mai scurt timp acesta să adopte o Hotărâre de Guvern prin care să legifereze accesul cetăţenilor României în Republica Moldova doar cu obligaţia de a prezenta cartea de identitate. 

Cu prietenie,

echipa de coordonare Actiunea 2012

 
      IMPORTANT!
DATA: 15 Martie 2015
ORA:   14:00
LOCAȚIA: Ministerul Afacerilor Externe
(Aleea Alexandru, nr 31)
NU mai vrem formalități pentru a ne vizita frații! 

NU mai vrem formalități pentru a vedea cetățile lui Ștefan cel Mare! 

NU mai vrem pașaport! 
 
NU mai vrem graniță între două state românești!
 
      UNIREA
       FACE 
    PUTEREA
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu