Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 17 martie 2016

SCRISOARE DESCHISA
SECRETARULUI GENERAL AL GUVERNULUI
Domnul Sorin-Sergiu CHELMU

Domnule Secretar General,

Asumandu-mi intreaga raspundere pentru cele ce urmeaza, incep prin a va multumi pentru efortul depus de dvs. si de doamna Ministru pentru Consultare Publica si Dialog Civic, pentru a incropi un raspuns la solicitarile SCMD/CNSC, inaintate dvs. cu ocazia mitingului din 6 martie a.c. Un raspuns perfect inutil deoarece noi am solicitat Premierului si nu ministrilor, sa-si tina promisiunea facuta public la 24 ianuarie a.c., de a dialoga cu noi, pe tema unui grafic al rezolvarii problemelor in discutie. Opiniile ministrilor de resort (Munca, Finante, Aparare) nu ne intereseaza, deoarece sunt rezultatul actiunii mafiilor din aceste ministere pe care domniile lor si-l insusesc prin semnatura, fiind totalmente rupti de realitatea romaneasca.
Din politete si numai din politete, reiau solicitarile, analizand aberantele raspunsuri:
1.   Am solicitat abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstitutional si aplicarea imediata, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015. In fapt, in conditiile in care intreg Guvernul, in frunte cu Premierul, afirma ca un OUG nu poate, constitutional, anula o lege organica, OUG nr. 57, care se refera la salarizarea civililor in 2016, face praf … Legea pensiilor militare de stat. Si aceasta pentru ca, in mod ticalos, contine Art. 40 format din …30 de articole, care modifica legea respectiva.
Dovada ca am avut dreptate, adevaratii autori s-au grabit sa modifice in Parlament … modificarea, mintind, in intentia de manipulare, ca revin la prevederile legii privind plafonul de 100% si coeficientul de calcul de 80%. Atunci de ce mai este nevoie de ordonanta si nu se aplica, pur si simplu, legea? Pentru ca, in fapt, este vorba despre un nou furt calificat, in baza de calcul fiind introduse elemente care nu au ce cauta: pensia suplimentara (16%) instituita in 1967 si care ne-a privat, ca militari activi, de pana la 25% din venitul net si Ordinul Meritul Militar (20%). Scazand din 80%, 36%, rezulta ca eroii nostri, schiloditi prin Afganistan, carora nu li se ia in calcul venitul din teatrul de operatii, vor beneficia de o pensie de 44% din venitul minim pe economie. Or, asta inseamna, pur si simplu atentat la sistem si tradare nationala.
In raspuns, domnul ministru Motoc arunca “pisica” in curtea Parlamentului, fara alte comentarii, doamna ministru de Finante in curtea Ministerului Apararii si a M.A.I., pe care ii demasca drept “coinitiatori” iar doamna ministru Claudia-Ana Costea, dupa ce arunca enormitatea ca “pensionarii militari nu mai sunt integrati in sistemul public de pensii” pe care il gestioneaza ministerul d-sale, se derobeaza, afirmand: “Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale nu a initiat nici un demers cu privire la modificarea si completarea Legii nr. 223/2015”. Absurd! Doamna in cauza ar trebui sa stie ca exista doar doua sisteme de pensii, public si privat si ca, oricum, chiar potrivit explicatiei aberante a d-sale, la 9 decembrie 2015, cand s-a strecurat pe sest in sedinta de Guvern si in OUG nr. 57/2015, ticalosia numita Art. 40, eram inca sub incidenta Legii nr. 263/2010, deci in parohia sa.
In ceea ce-i priveste pe “coinitiatori”, ii stim cu nume si grad. Apartin “Mafiei kaki”, fiind cei care isi bat joc de noi in mod sistematic de 7 ani, care s-au impotrivit aparitiei Legii nr. 223/2015 si se impotrivesc astazi aplicarii ei, pentru ca sunt penali, vinovati fiind de ilegalitatile comise la aplicarea OUG nr. 1/2011, in favoarea basistilor cu “stele”. Doriti amanunte, solicitati Curtii de Conturi rezultatul auditului executat la M.Ap.N. in 2012. Si sunt periculosi pentru ca au complici printre beneficiari, ambitiosii care se viseaza maresali si dusii cu pluta, pe care dementa senila ii face usor de manipulat.
2.     Pentru abrogarea Art. 6 din Proiectul de Norme pentru aplicarea Art. 121 din Legea nr. 223/2015, s-ar parea ca trebuie sa va multumim, fiindca ne anuntati ca a fost eliminat, dar H.G. nr. 146 publicat in M.O. nr. 193/15.03.2016, lasa loc la atatea interpretari, incat “Mafia kaki” va gasi solutii, pentru a se acoperi, sa ne dea mai nimic din sumele abuziv retinute militarilor, de tandemul Boc – Basescu. Ne putem astepta la orice din partea penalilor care au gasit solutii pentru neaplicarea hotararilor definitive si irevocabile ale tribunalelor, favorabile noua, inclusiv pentru blocarea executorului judecatoresc, singurul caz in care SCMD a invins Mafia juridica, fiind al d-lui vicepresedinte col. (r) Victor Popescu, datorita tenacitatii acestuia.
3.    In ceea ce priveste discriminarea rezervistilor M.Ap.N. si M.A.I., membri ai uniunilor de creatie, constat ca interpretarea imbecila a Legii nr. 8/2006, prin care li s-au retras si indemnizatiile de creatie si biletele la statiunile de odihna si tratament, se mentine. Rog transmiteti doamnelor ministru, ca, guvernat de mai multe legi, sistemul public de pensii corespunde Pilonului I al pensiilor obligatorii de stat, in care se incadreaza si beneficiarii de legi speciale (militari, politisti, magistrati, piloti, grefieri, functionari publici din Parlament si Curtea de Conturi), al doilea sistem, cel privat corespunzand Pilonilor II, III si IV. De asemenea ca argumentatia “Mafiei kaki”, potrivit careia rezervistii au fost privati de drepturi, datorita Legii nr. 223/2015, nu tine, deoarece rezervistii beneficiaza de Legea nr. 8/2006 nu din 2011, ci, chiar din 2006. Este vorba despre membrii Uniunii Scriitorilor, proveniti din Armata, Interne si Servicii. S-a incercat si in 2006, cand functionau legile speciale nr. 164/2001 si 179/2004, sa fie privati de indemnizatii dar n-a tinut pentru ca au castigat in justitie. Uniunile compozitorilor si interpretilor au fost atestate mai tarziu, asa cum astazi se afla in Parlament legea de atestare a UZP (ziaristii profesionisti). Dovada ca avem dreptate, este aberanta tentativa de a introduce, in locul obligativitatii cunoasterii limbii romane de catre demnitari, a “propunerii legislative pentru completarea Legii nr. 8/2006 (nr. PLX 813/2015)” prin care, insa, discriminarea militarilor va fi legiferata. In timp ce creatorii pensionari civili vor primi o indemnizatie de 50% din pensie, cei militari vor primi doar … 10%. Aveti ceva cu militarii? Unde, pe planeta Pamant o lege opereaza cu doua unitati de masura?
4.     Despre strecurarea frauduloasa in baza de calcul a pensiei militare de stat, si a pensiei suplimentare, stabilita inca din 1967, v-am raspuns la punctual 1.
5.    La solicitarea abrogarii insultatoarei OUG 95/2014, falsificatoare de Istorie, si repunerii imediate in drepturi a beneficiarilor civili si militari ai Legii nr. 341/2004, ca si in cazul solicitarilor rezervistilor, ministrii dvs. ii arunca pe oamenii disperati in bratele asasinului, adica ale autorului ordonantei, … Secretariatul de Stat pentru nu se stie ce, fiindca este absurd sa inventezi si sa amesteci, participantii la evenimentele din 1989 cu inexistentii jertfiti ai inexistentei revolte anticomuniste de la Brasov (pentru ca revoltatii erau comunisti si revolta era impotriva unei guvernari socialiste), cu “victimele mineriadelor” si cu, de ce nu, victimele cruzimilor unguresti de la Bobalna sau din 1940. Aici este vorba despre deturnarea fondurilor pentru revolutionari si despre rasplatirea unor fideli basisti, care au fost transformati in eroi “cu rol determinant” la 26 de ani de la evenimente. “Eroi”, da, dar in devalizarea Tarii! Este vorba despre o noua discriminare a militarilor dar si a “tinerilor frumosi si liberi” manipulati in 1989 si care, astazi, se afla in pragul sinuciderii. Spre edificare, va recomand sa luati legatura, in acest sens, cu dl. Mateiu Ion din Campulung Muscel, simplu muncitor, care dovedeste insa mai mult patriotism si mai mult bun simt decat toti membrii Guvernului si Parlamentului la un loc. Iar mizeria in cauza merge mai departe “pas cu pas” in conditiile in care toate caiafele straine si agentii lui Soros inventeaza noi legi de destructurare a statului si a natiunii, proclamandu-si setea de pedepsire post factum a inexistentului comunism. Daca se mai insista pe aceasta tema, voi iesi, ca istoric, cu analiza pregatirii si faptelor teroristilor reali, antrenati pe malurile Volgai, Rinului, Balatonului, Potomacului si Senei.
6.  Referitor la Proiectul de Lege privind salarizarea unitara, varianta Ponta, pentru care am cerut avizul favorabil al Guvernului, ministrii dvs. bat campii despre Memorandumul constituirii unui grup de lucru care sa realizeze la “pastele cailor” sau, daca vreti, la “calendele grecesti” un alt Proiect, “in vederea eliminarii disfunctionalitatilor aparute in apararea Legii-cadru nr. 284/2010”. O lege pe care Basescu nu a aplicat-o niciodata.
7.   Referitor la salariul minim pe economie, noi am cerut sa fie dat in aprilie, pentru ca tinerii sa aiba ce pune pe masa de Pasti iar dvs. ne imbatati cu cifre.
8.     Referitor la un nou Proiect de lege a pensiilor pentru civili, ministrii dvs. bat campii “cu nesustenabilitatea”, punctului de pensie echivalent cu 45% din salariul mediu brut, cu repararea propriilor greseli in aplicarea Legii nr. 263/2010, cu botezarea drept “marire”, a corectiei cu rata inflatiei si cu amestecarea, in continuare, in cadrul “Experimentului Romania”, a pensiilor cu ajutoarele sociale, indemnizatiile si rentele. Credeti ca noi nu stim ca marii asasini economici mondiali, pe care acest Guvern ii slujeste, vor sa schimbe statutul juridic al pensiei de “drept patrimonial dobandit” cu acela de ajutor social pe care sa ti-l dea cand au chef, cum au chef si daca au chef? Intrebarea este… ce slujeste acest Guvern? Bunastarea cetatenilor Romaniei sau rapacitatea comunistilor (globalistilor) adica a marilor asasini corporatisti care vor sa stoarca lunar de pe vita cazuta in genunchi, numita Romania, un milliard de euro?
9.     Am solicitat ca a 13-a pensie, prevazuta prin H.G., de vechiul Guvern, pentru a fi data pensionarilor saraci, de Craciun, sa fie data tot prin H.G. de Pasti, or, ministrii dvs. inmormanteaza definitiv problema, aruncand pisica in curtea Parlamentului, ca Proiect de lege, absolut fara sansa.
10. In problema actiunilor de preluare frauduloasa, de catre Mafia imobiliara, a spitalelor CFR, in perspectiva urmand cele militare, nu ne raspundeti, dar ne raspundeti la cererea la care noi am renuntat, privind dreptul de preemtiune al Antenei 3, deoarece chiriasul a renuntat la contract.
11. La cererea de redeschidere a Fabricii de Apa Grea de la Severin, nu ni se raspunde iar in privinta sistarii imediate a disponibilizarilor si lichidarii unor capacitati de productie, suntem trimisi in bratele Mafiei imobiliare adica ale complicilor interni ai marilor asasini economici internationali.
In concluzie, domnule Secretar General, constatand decizia domnului Ciolos de a executa intocmai si la timp si „pas cu sas”, ordinele externe primite, intr-un dispret profund fata de tot ceea ce inseamna societatea romaneasca reala, vom continua „cu decenta” dialogul de surzi cu Guvernul dvs., strigand in strada, ca sa va facem placere, „DEMISIA”, „JOS CIOLOS”, „NU VA FIE FRICA SI IOHANNIS PICA” etc, pentru ca am inteles ca Guvernul dvs. se teme de un singur lucru ce i-ar putea altera imaginea in ochii stapanilor externi - miscarile stradale, neorchestrate de banii lui Soros. Parlamentarii, in schimb, se tem si de VOT si vom avea grija sa le raspundem la urne, pe masura votului dat de ei ordonantelor de urgenta si initiativelor legislative care ne intereseaza. Iar pentru ca dvs., ca persoana, v-ati dovedit fair-play, imi permit sa va dau un sfat prietenesc – parasiti, cat mai aveti timp, aceasta cloaca guvernamentala antinationala care va distruge si energia si nervii si imaginea.

      Al dvs.,
      Presedintele S.C.M.D.,

 Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu