Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 13 aprilie 2016

A P E L
CATRE MEMBRII SCMD/CNSC DIN BUCURESTI SI NU NUMAI
-Minerii si... chinezii-
Doamnelor si domnilor,
Dupa o luna de manifestatii si greve, inclusiv greva foamei, minerii au pornit in mars, luni 11 aprilie a.c., pe drumul pandurilor, spre Bucuresti. Miza este opozitia la desfiintarea Complexului Energetic OLTENIA. Si, in perspectiva, anuntam noi (ca de obicei, in avanpremiera) si la desfiintarea Complexului Energetic HUNEDOARA.
In ce masura ne priveste? Pentru ca, inca din 2011, Federatia Nationala a Muncii, adica sindicatele minerilor, prin semnatura domnului presedinte Nicolae CRETAN a aderat la Consiliul National al Societatii Civile. In plus, distrugerea celor doua complexe energetice, care dau randament maxim, ar duce la o crestere a pretului energiei care ar arunca in aer platile noastre la intretinere si asa nesimtit si nejustificat de mari. Iata, asadar, doua motive suficiente pentru a-i intampina pe mineri la Guvern, atunci cand vor ajunge. Protestul lor este aprobat si nimeni nu ne poate impiedica sa-i sustinem. Avem insa si-un motiv in plus... chinezii.
Doamnelor si domnilor,
De trei ani atragem atentia, nominalizand, ca ordinul extern este sa ni se distruga ultimele capacitati de productie si posibilitati de supravietuire: Termoelectrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Fabrica de Apa Grea de la Severin, Oltchim, Cuprumin, CUG Iasi, Tarom, CFR Marfa, CFR Calatori, Spitalele CFR, TVR (pentru cele 12,5 ha in intravilan) etc. Suntem obligati sa cedam pamanturile, sarea, apele, pasunile, padurile, etc.
Multe dintre crimele enuntate au avut loc. La mitingurile din 28 decembrie 2015, 24 ianuarie si 6 martie 2016, noi am cerut oficial Guvernului stoparea acestui proces. Dar Guvernul a fost implementat prin Holocaust si lovitura de stat tocmai pentru asta. In acest context am decis cu totii prin vot sa ne impotrivim distrugerii Tarii, strigand marilor asasini economici, in limba lui Soros „Nu, nu niciodata!”. Pe cale de consecinta, constatand ca planul distrugerii Romaniei prin distrugerea tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta si a tuturor capacitatilor de productie, merge inainte, si ca, dupa subordonarea Bancii Nationale si a bugetului Romaniei, marii asasini economici si-au luat toate masurile de a-si asigura, prin agenti primari, accesul la bugetele marilor orase, in contextul actualelor alegeri, Societatea civila organizata a trimis negociatori in mai multe state, pe linia incheierii, cu ministerele de resort din Romania a unor parteneriate economice, care sa salveze Tara de la dezastru. Succese s-au inregistrat in SUA, Israel, Ucraina si China.
In China, au fost doi negociatori. Unul civil, care a avut un succes fulminant in negocierea redeschiderii, cu contributie financiara chineza in parteneriat a Fabricii de Apa Grea de la Severin, esentiala pentru deschiderea reactoarelor 3 si 4 (pe sistem CANDU) de la Cernavoda, incat a fost scurtcircuitat, in stilul deja cunoscut, si aplicat in Romania, incomozilor. Al doilea, militar in rezerva, mai discret s-a intors in calitate de unic negociator al firmelor chineze, din provincia CHONGKING (de doua ori mai mare decat Romania) in 16 state europene, fiind desemnat de conducatorul acesteia Sun ZHENG CAI, cotat drept viitorul lider al Chinei. Il urmeaza o delegatie de 20 de directori generali ai firmelor din aceasta provincie, dispusi sa investeasca 9 miliarde de euro in relansarea productiei, conform documentelor anexa, la urmatoarele obietive:
·        Complexul Hidro Tarnita;
·        Cuprumin Abrud;
·        Oltchim Ramnicu Valcea;
·        Complexul Energetic Hunedoara Company S.A.;
·        Complexul Energetic Oltenia S.A.
          Tot in parteneriat, chinezii vor sa investeasca, interesandu-i productia de cereale, intr-un urias canal de irigatii Siret-Baragan. Iar ca garantii solicita infiintarea unei noi Camerei Bicamerale de Comert China-Romania.
Pe scurt, capitalul nostru il constituie fabrica, resursele si forta de munca, ei vin cu banul pentru retehnologizare si relansare iar productia se imparte procentual. Daca nu suntem in stare sa vindem partea noastra, ne-o cumpara la pretul pietii.
Pentru ca Guvernul (sustinut de lichelele vandute, care, de 26 de ani, sub pretextul anticomunismului, lanseaza lustratiile” si alte perdele de fum, la adapostul carora marii asasini economici mondiali ne fura si ne distrug sistematic) sa nu poata distruge obiectivele in cauza si sa fie obligati sa accepte aceasta prima solutie a Societatii civile, va trebui sa sustinem in strada dreptul Romaniei la existenta atunci cand minerii si delegatii din CHONGKING, vor face jonctiunea la Palatul Victoria. Intelegerea cu investitorii ucrainieni s-a materializat iar despre franciza oferita de catre companiile americane vom vorbi in octombrie.
Dumnezeu sa ne dea si forta si mintea romanului cea de pe urma, sa putem apara in Parlament si in strada si dreptul la munca si dreptul la salarii si pensii decente, la sanatate si invatatura... si dreptul Romaniei la existenta!
p/ C.N.S.C.
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu