Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo în prima lor dezbatere

marți, 12 septembrie 2017

A P E L

CATRE SECRETARUL GENERAL NATO SI MINISTRII APARARII DIN STATELE MEMBRE NATO

Subiect: Amenintarea in Romania a stabilitatii flancului estic al Aliantei

  - P r o i e c t -

Domnilor,

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), infiintat in 2009 in baza Recomandarii nr. 1572/2002 a Consiliului Europei, grupeaza cadre militare in rezerva provenite din toate structurile Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si Serviciilor speciale din Romania. In majoritate, membrii nostri sunt fosti participanti in Teatre de Operatii, sub stindard NATO, ori absolventi ai unor cursuri de pregatire in politici de aparare, urmate in SUA si Canada sau in alte state membre NATO.
          Celor care au fost pregatiti in America de Nord li s-a pus, cu obstinatie, intrebarea: “De ce militarii romani, pregatiti la Moscova sau la Garmish sunt la intoarcere avansati in grad si postati in functii de comanda, in timp ce aceia pregatiti in America de Nord, la intoarcere, sunt trecuti in rezerva?”. Reamintim in acest sens, ancheta pe teren, efectuata in anul 2000, de o echipa mixta canadiano-americana.
          In conexiune cu posibilul raspuns la aceasta intrebare, va informam prin prezenta, ca, incepand cu luna mai a acestui an, s-a declansat un razboi imagologic si psihologic fara precedent in Romania si in lume, impotriva structurilor militare romane. Fara precedent, deoarece, experimentul declansat in 2010 de presedintele Traian Basescu a fost incomparabil mai putin periculos.
          In 2010, va reamintim, am fost injositi, insultati, supusi oprobiului public, printr-un val de minciuni propagandistice si transformati in asistati social, traind (imagologic) din mila publica, numai noi, rezervistii. Astazi, in 2017, sunt atacati si demonizati, in egala masura, militarii si politistii activi si rezervistii.
          In 2010, ne agresau doar o parte a clasei politice si o parte a mass-media, astazi suntem obiectul ofensivei tuturor. Nimeni nu vrea sa constientizeze ca incriminatele legi privind salarizarea si pensionarea militarilor au fost elaborate in conformitate cu legislatia specifica din statele membre NATO. Sunt aparate, cu indarjire,  statutele structurilor militare, vechi, din perioada Tratatului de la Varsovia.
          Varful de lance al ofensivei impotriva militarilor si politistilor este ministrul Muncii care, legal, nu mai are de la 1 ianuarie 2016, nici o competenta asupra sistemului militar de care raspunde in mod nemijlocit, in Guvern, ministrul Apararii. Aceasta este explicatia demiterii, printr-o diversiune tipic KGB-ista, a ministrului Apararii – Adrian TUTUIANU, exact in momentul in care cei care puteau sa-l protejeze, negociau la Washington intalnirea domniei sale cu omologul american. Ministrul a incercat sa-si faca datoria, impotrivindu-se masurilor abuzive luate de ministrul Muncii, la comanda externa.
          Prin Legea nr. 153/2017 a salarizarii unitare, au fost coborati coeficientii de salarizare a militarilor si politistilor, in bataie de joc, la cote ce fac meseriile respective neatractive pentru tineri. Astfel, Seful Statului Major al Armatei Romane are coeficientul de salarizare 4,36, similar unui balerin angajat la Opera de Stat sau unei secretare de primarie.
In ceea ce-i priveste pe rezervisiti, a caror Lege a pensiilor militare de stat, a fost déjà distrusa de Ordonanta 57/2015 a Guvernului Ciolos, care i-a denaturat intregul sens, acestia au fost complet decuplati de structurile active, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 59/2017, care legifereaza, impotriva lor, discriminarea fata de civili si dubla impozitare. Data in luna iulie a.c., aceasta ordonanta anunta ca va intra in vigoare cu 15 septembrie, indemnandu-i, practic, pe profesinistii din Armata, Jandarmerie, Politie si Servicii sa treaca rapid in rezerva. Fortele Armate Romane au suferit, asadar, o adevarata hemoragie de cadre si luptatori, acestia pensionandu-se cu miile, pana la data de 14 septembrie, data declansarii celei mai mari aplicatii, din Istorie, a Armatei Rosii, la flancul estic al NATO. Masura a fost si este  considerata de noi un act de tradare nationala fara precedent dar si un act de tradare a intereselor NATO, prin demantelarea flancului estic al Aliantei, exact in fata unei demonstratii de forta care poate fi considerata o amenintare.
Bataia de joc mediatica la adresa structurilor militare continua, intr-un secret absolut ministrul Muncii pregatind o lege a sistemului unitar de pensii care, in dispretul intregii legislatii de profil din statele membre NATO si UE, va distruge complet rezerva structurilor militare romanesti.
Ca sindicat al rezervistilor, noi ne-am facut si ne facem in continuare datoria. Drept care, va atragem atentia ca astfel de experimente au avut loc, fara succes, in mai multe state europene, iar in 2010, cand experimentul parea a fi reusit in Romania, o legislatie identica a aparut in Ungaria, scotand armata ungara in strada, in perioada februarie-mai 2011. Sindicatul nostru a luat, atunci, legatura ca camarazii unguri, propunand un plan comun de actiune in interesul ambelor armate si tari dar si al NATO si a organizat in intreaga Romanie ample manifestatii stradale si actiuni in justitie.
Intr-o situatie infinit mai grea, astazi, vom incerca din nou sa rezistam, atragandu-va insa, respectuos, atentia ca, daca vom pierde noua batalie si noul experiment va reusi in Romania, el se va extinde rapid asupra tutuor armatelor statelor membre NATO (a se vedea motivele recentei demisii a ministrului Apararii francez) si colapsul NATO va fi iminent.
Pe cale de consecinta, va transmitem rugamintea de a ii interpela pe Presedintele Romaniei si pe Primul Ministru, pe tema nerespectarii conditiilor asumate, inclusiv in Anexe, de Romania, prin Tratatul de aderare la NATO si a inlocuirii legislatiei de tip european si nord-american cu masuri de inspiratie clar populist-sovietica, mai mult decat staliniste.
Consideram ca fluctuatia si oscilatia legislativa, in privinta militarilor si politistilor romani, pericliteaza orice strategie si investitie NATO in Romania, prin lipsa de predictibilitate a carierei cadrelor militare si de politie déjà pregatite si care au colaborat eficient cu fortele Aliantei, in cadrul misiunilor NATO.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu