Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 7 mai 2018

IN SPRIJINUL GREVEI GENERALE A SANITAS



SCMD / CNSC
IN SPRIJINUL GREVEI GENERALE A SANITAS

-        Catre toti membrii SCMD si CNSC –


Doamnelor si domnilor,
Astazi, 7 mai 2018, o delegatie a SCMD a fost prezenta la greva de avertisment, organizata de USS-CFR la Spitalul CFR 2 din Capitala, in cadrul manifestatiilor SANITAS, impotriva Legii Sistemului Unitar de Salarizare.
Va reamintim ca, in 2017, SCMD a calificat proiectul acestei legi drept Lege a HAOSULUI, ducand la scaderea veniturilor si a organizat manifestatiile din 29 si 30 mai, in fata Ministerului Muncii si a Parlamentului, la care au participat, alaturi de rezervisti, sindicatele si asociatiile politistilor, functionarilor publici si revolutionarilor.
Medicii si profesorii inca mai credeau atunci in promisiunile mincinoase ale Olgutei Vasilescu, desi noi le atrageam atentia, in baza OUG 1/2011, ca vor lua de la unii si vor da la altii, pentru a provoca distrugerea unitatii de actiune in cadrul acelorasi categorii socio-profesionale. Intre timp legea s-a aplicat, unii, putini la numar, vazandu-si veniturile marite de 10 ori, in timp ce majoritatea si le-a vazut micsorate cu o treime sau chiar la jumatate.
Degeaba am avertizat ca un spital, o scoala sau o unitate militara trebuie privite ca un tot unitar, orice masura trebuind sa vizeze pe toata lumea, in mod echitabil, de la portar la director. Au marit, chipurile, salariile, dar au scazut veniturile prin taierea sporurilor, cu grave consecinte asupra pensiilor. Totul s-a aplicat, intai, la militari (confiscarea contributiei la pensia privata, a celei de dupa trecerea in rezerva, introducerea in baza de calcul a pensiilor a doar 30% din sporuri, ilegal ca in cazul OMM etc.) pentru a se aplica, astazi, si civililor (taierea sporurilor, taierea indexarii cu rata inflatiei prin anuntarea “topirii” in punctul de pensie si confiscarea Pilonului II etc.).
Vineri, 11 mai a.c., SANITAS anunta declansarea grevei generale cu ocuparea curtilor spitalelor, in toata tara. Va fi o greva pe timp nelimitat! Intrucat avem in cadrul CNSC, ca aliati, SANITAS – Bucuresti si USSC – CFR, vom raspunde pozitiv la solicitarea acestora de sprijin. Va transmitem, asadar, rugamintea de a va alatura colectivelor celor mai apropiate unitati spitalicesti de resedinta dvs., aflate in greva. Va fi o buna pregatire, in sensul intaririi solidaritatii si luptei comune, in perspectiva evenimentelor din luna iunie, cand Guvernul si majoritatea parlamentara intentioneaza sa emita, prin surprindere, A DOUA LEGE A HAOSULUI, Legea Sistemului Unitar de Pensii. Adica, o LEGE A GENOCIDULUI, pentru ca traim prea mult, asa cum spune doamna Lagarde. Ce grupe de munca, ce contributivitate, ce conditii speciale, ce pensii private ……? Cat va stabili Guvernul, din burta, in baza confuziei juridice intre pensii si ajutoare sociale si ……. atat!
Sa sprijinim, deci, manifestatiile medicilor si personalului din spitale pentru a ne pregati, daca Guvernul nu cade, conform ordinelor externe, pentru marile manifestatii din iunie. Apelam, in primul rand, la cei loviti intotdeauna, in scop experimental, rezervistii, ale caror pensii, micsorate substantial in vederea trecerii catastrofale la euro, sunt deja inghetate pe viata, la salariatii mintiti, dar si la lovitii de serviciu, revolutionarii de care nu mai este nevoie, asa cum nu mai este nevoie nici de militari. Si, apropo de diversiunile “Decembrie ‘89”, “Raduleasca inarmata”, “Iliescu-n puscarie” etc., daca noi, militarii si revolutionarii, am fi stiut in Decembrie ’89, cand clamam ca prostii LIBERTATEA in strada, ce ne asteapta si ce ne pregatesc hotii externi si complicii lor, gunoaiele tradatoare interne,  oare ……. ce am fi facut? Ce nu am facut atunci, poate vom face acum, cand s-a aruncat in balanta Istoriei insusi dreptul nostru la supravietuire, ca indivizi, ca Natiune si ca Tara! La 24 Ianuarie 1859 Romania s-a infaptuit sub strigatul de lupta “Moarte aristocratilor!”. Aristocrati nemaiavand, ci doar gainari fuduli, inculti si lacomi, poate a venit vremea sa inlocuim cuvantul cu acela, mult mai familiar noua, de …… HOTI!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu