Inteviu cu Maia Sandu

joi, 21 iunie 2018

MIHAI VITEAZUL IN CETATE ….. LA CLUJ NAPOCA






“MIHAI VITEAZUL IN CETATE” ….. LA CLUJ NAPOCA
-        In atentia tuturor celor interesati –

Doamnelor si domnilor,
Cu intarziere, date fiind urgentele juridice carora a trebuit sa le faca fata SCMD, va informez ca Proiectul initiat de SCMD – CNSC (responsabil dl. vicepresedinte SCMD, col (r) Adrian DEAC, presedinte al Filialei 2 Targu Mures), s-a concretizat si la Cluj Napoca, in ziua de 12 iunie a.c., sub titlul “Transilvania leagan si scut al Daciei strabune si Romaniei”, manifestarile dedicate Centenaruluui Marii Uniri desfasurandu-se in sala de conferinte a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, el insusi coorganizator, alaturi de SCMD si Liga Scriitorilor din Romania, Filialele Cluj si Mures.
Au conferentiat, pe tema unirii, subsemnatul, profesorul Horea MATIS, dl. Mircea Dorin ISTRATE (presedintele Ligii Scriitorilor Romani, filiala Mures) si dl. Tudor SALAGEAN, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei car, in calitate de gazda, a fost si moderatorul evenimentului.
Au fost prezentate, de asemenea, albumul “Demers pentru adevar”, autor col. (r) Gheorghe Banescu-Musceleanu, expozitia grafica “Istorie in lemn si piatra” a artistului plastic Horea Remus EPURE si expozitia filatelica “Cele trei uniri in filatelie”, organizata de mr.(r) Dan PISAU.
Va informez ca, in baza evenimentelor concrete derulate in ultimii ani, am sugerat ca, din pacate, dupa Bucuresti, Clujul are un numar inspaimantator de mare de pseudo-intelectuali, tradatori de tara, care manipuleaza opinia publica in interes strain, antiromanesc, si am solicitat adevaratei Societati civile sa ia atitudine.
Actiunea a fost sprijinita si de USS-CFR, aliatii nostri CFR-isti achizitionand un numar de 20 de albume spre a fi donate, la nivel national, scolilor legate, prin traditie, de CFR.
Din numerosul public prezent s-au remarcat vechii membri ai SCMD si Grupul de inititiativa pentru formarea Filialei 2 Cluj Napoca a SCMD, noilor camarazi fiindu-le date documentele si instructiunile necesare.
Urmatoarele doua manifestari ale Proiectului “Mihai Viteazul in Cetate” se vor desfasura in alte doua mari municipii, resedinte de judet din centrul tarii.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu