Inteviu cu Maia Sandu

luni, 4 iunie 2018

Procesul SCMD- LOV sperie magistratii





PROCESUL SCMD – LIA OLGUTA VASILESCU
NAPASTA PENTRU MAGISTRATI
-         In atentia celor interesati –


Doamnelor si domnilor,
Astazi, 04 iunie 2018, ne-am prezentat la Tribunalul Municipiului Bucuresti, Sectia a-II-a Contencios, in dosarul nr.1281/2018, in care SCMD il acuza pe ministrul Muncii, in solidar cu Ministerul Muncii, de abuz de putere si discriminare, legat de OUG 59/2017.
Dosarul a fost repartizat aleatoriu, in luna februarie a.c., doamnei judecator ANDREI Georgeta. Caz extrem de rar, aceasta a facut o “cerere de abtinere”, solicitand, in limbajul nostru, sa fie schimbata, sa nu judece domnia sa cazul, deoarece are sotul rezervist, fara alt venit decat pensia militara de stat.
Spre stiinta celor care stau pe margine, criticandu-ne si asteptand ca SCMD sa scoata castanele din foc pentru a beneficia si ei de rezultate, fara sa miste un deget, completul a respins cererea doamnei judecator, pe motiv ca sotul acesteia nu este membru SCMD. Deci, orice hotarare ar lua TMB in aceasta cauza, ea este opozabila, adica se aplica doar membrilor SCMD. Drept urmare, obligata sa continue, doamna judecator si-a declarat, astazi, “necompetenta functionala”. Adica, sa inteleaga toata lumea, s-a retras din proces, pasand responsabilitatea. Reprezentanta Ministerului Muncii si a doamnei VASILESCU Olguta a solicitat “necompetenta materiala”, adica trimiterea dosarului la Curtea de Apel. Doamna judecator a ramas ferma pe pozitii, dosarul urmand sa fie remis, motivat, Sectiei a-VIII-a (Conflicte de Munca si Asigurari Sociale), urmand sa fie judecat tot la TMB, de catre alt judecator.

In ceea ce priveste dosarul 227/2018, aflat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in care SCMD il acuza pe Traian BASESCU de insulta la adresa si discriminare a militarilor, emotia a fost atat de mare, incat respectivii au trecut pe Avizierul cu toate cazurile aflate pe rol astazi, 4 iunie, in loc de SCMD - petent si Traian Basescu - reclamat, invers. Au ramas sa clarifice lucrurile in cursul acestei zile, ca delegati ai SCMD, domnii gl.fl.aer.(retr.) Iosif BALAN, Secretar General si col.(r) Ioan STATE – jurist, SCMD solicitand paratului scuze publice si daune morale.
In cazul in care CNCD va solutiona in favoarea noastra, il dam in judecata numai pe Traian BASESCU pentru tot ceea ce ne-a facut in ultimii 9 ani, decizia CNCD fiind proba la dosar.
In cazul in care CNCD va respinge solicitarile noastre, SCMD il da in judecata pe Traian BASESCU in solidar cu CNCD.

Chemarea in judecata a domnilor ministri Mihnea MOTOC, Gabriel LES si Mihai FIFOR , in solidar cu Ministerul Apararii, prin care solicitam abrogarea ambelor OUG (57 si 59) ca discriminatorii si neconstitutionale, a fost definitivata, semnata si depusa astazi.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r)dr. Mircea DOGARU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu