marți, 23 octombrie 2018

DECLARATIA MARII TRADARI NATIONALE IN ...
ANUL CENTENARULUI
-         Catre toti cetatenii care se mai simt romani –

Doamnelor si domnilor,

Inceputa in decembrie 1989, dupa trei decenii de pregatire intensa, de catre „hotii de popoare”, distrugerea totala a Romaniei se apropie de final. Incununand eforturile regimului Basescu, legislatia haosului, initiat in domeniul salarizarii si pensiilor de catre Lia Olguta Vasilescu, a distrus sistemul militar de aparare, ordine publica si siguranta nationala. In maximum 10 zile se va finaliza, printr-o ofensiva fara precedent, decredibilizarea si distrugerea Bisericii Nationale, deja crunt lovita prin „Diversiunea Referendum” (6-7 octombrie a.c.). Obiectivul major a fost enuntat – DISTRUGEREA ROMANIEI LA 1 DECEMBRIE 2018.
Pe fondul unor manifestatii isterice, extern comandate si executate de spalatii pe creier, deja anuntate, obiectivul a fost enuntat la 12 octombrie a.c. la Cluj-Napoca, prin publicarea unei DECLARATII A MARII TRADARI NATIONALE, sub semnatura a 23 de cetateni romani (11 de etnie ungureasca, 11 de etnie romana si un metis) – crearea pe teritoriul Romaniei, pentru unguri, a unor teritorii autonome statal.
Cu precizarea ca este un rezumat al „Declaratiei de la Budapesta”, din 1989, v-o redam integral, ca sa va cunoasteti calaii de Neam si Tara:

„ADVERTISEMENT

Multe dintre manifestările dedicate celebrării Centenarului Unirii Transilvaniei cu România, înainte de 2018 și continuând în ultimele luni, au căpătat accente antimaghiare, sporind neînțelegerea în relațiile dintre cele două comunități. Având în vedere simbolismul momentului, adversitățile au potențialul de a învenina atmosfera interetnică,pe timp de generații. Este motivul pentru care noi, semnatarii, am inițiat și susținem următoarea declarație.
Transilvania a fost și poate să devină un spațiu de complementaritate și poate să devină un model de pluralism cultural și religios. Promovarea identităților și tradițiilor care dau specificul Transilvaniei este în folosul și al românilor, și al maghiarilor. Condițiile securității ambelor comunități naționale sunt frontierele stabile și respectarea drepturilor minorităților.
Nu există niciun element care să opună, astăzi, interesele românilor și maghiarilor. Aspirațiile maghiarilor la AUTONOMIE culturală și TERITORIALA sunt dezideratele unei mai bune organizări și servesc deci tuturor. Alimentarea confuziei dintre autonomie și independență reflectă uneori neînțelegere, alteori intenția rea a manipulării.
Nu există nimic care să opună, astăzi, interesele României și Ungariei. Conducerile de stat actuale pot sau nu să corespundă idealurilor societăților noastre; pot face ce trebuie sau pot greși și în privința problematicii interetnice. Criticile la adresa lor, venind din interiorul sau din afara țării, nu au de ce să afecteze raporturile pe termen lung dintre cele două popoare. Conducerile sunt oricum schimbătoare, căci venirea și plecarea lor de la putere, la un moment dat, rezultă din chiar natura sistemelor democratice în care trăim.
Maghiarii din această țară sunt cetățeni ai statului român având drepturi egale și inalienabile de a propune modelele de reconstrucție a statului-patrie comun. Distanța luată de ei față de celebrarea Centenarului aduce la lumină o temă fundamentală pentru istoria celor 100 de ani: ce a însemnat veacul care a trecut din perspectiva comunității maghiare? Vorbind în numele ei, liderii politici au semnalat repetat ceea ce cvasitotalitatea maghiarilor percep drept „100 de ani de neîmpliniri”. Or, este firesc să facem din acest an unul de bilanț și să întâmpinăm dezideratele neîmplinite ale minorității, acestea necontravenind intereselor generale, permițându-i să se simtă confortabil în România, deci în propria ei țară.
Centenarul Unirii Transilvaniei cu România oferă românilor și maghiarilor ocazia de a resuscita idealul promis în anul 1918: să fim o patrie a românilor, maghiarilor și a celorlalte minorități constitutive ale unui stat devotat împlinirii aspirațiilor fiecărei comunități. Este un obiectiv care nu poate fi realizat peste noapte. Dar putem transforma acest ideal într-un proiect de țară al anilor ce vin. Apelăm la compatrioții noștri și la autoritățile publice să onoreze Centenarul refuzând incitarea naționalistă și conflictul, favorizând construcția și speranțele.
Semnatarii declarației sunt Gabriel Andreescu, Tőkés László,  Lucian Nastasă-Kovacs, Szilágyi Zsolt, Marius Tabacu,. Bodó Barna, Cristian Sandache, Toró T. Tibor, Radu Raileanu, Bakk Miklós, Sabin Gherman, Dávid László, Ramona Băluțescu, Liviu Antonesei, Eckstein Kovács Péter, Florian Mihalcea, Kolumbán Gábor, Mircea Toma, Molnár Gusztáv, Ovidiu Pecican, Szilágyi Ferenc, Cristian Pîrvulescu, Kincses Előd”

Propunem tuturor membrilor SCMD si aliatilor nostri din CNSC, o actiune concertata si hotarata, a adevaratei Societati civile romanesti, in JUSTITIE.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

P.S. Va vom informa in curand despre portalul in limba engleza „Transylvania NOW” (Transilvania ACUM), lansat saptamana trecuta la Odorheiu Secuiesc, pentru boicotarea manifestarilor legate de 1 Decembrie si sustinerea propagandistica a atacurilor ce vor urma la adresa integritatii, unitatii si suveranitatii Romaniei.
In lipsa unei clase politice autentice, propunem relansarea de catre SCMD/CNSC a Proiectului – „Alternativa Nationala”, pentru apararea Romaniei, ca patrie unica, indivizibila si europeana, a tuturor cetatenilor sai! (M.D.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu