Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 12 noiembrie 2018

Propuneri de amendare a Proiectului de lege privind sistemul public de pensii





-         In atentia personalului civil din structurile militare –

Vineri, 09.11.2018, in vederea votului de luni, 12 noiembrie a.c., pe Proiectul Legii Pensiilor din Sistemul Public, SCMD a trimis parlamentarilor care il sprijina, in interesul dvs., urmatoarele propuneri, elaborate de departamentele Juridic si Financiar ale sindicatului.


PROPUNERI DE AMENDARE A PROIECTULUI DE LEGE
PRIVIND SISTEMUL PUBLIC DE PENSII

AMENDAMENT
La Art.89(1) se introduce litera c) cu urmatorul continut:
“c) pentru personalul civil apartinand structurilor din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, punctajele lunare realizate se vor stabili si in concordanta cu incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite, speciale si alte conditii, conform dispozitiilor legale specific acestor institutii.”

 MOTIVATIE

Incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite, speciale si alte conditii pentru personalul civil din structurile Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, comporta un specific ce nu se regaseste in actuala legislatie a muncii, care, are, pe cale de consecinta, o carenta ce trebuie indreptata.

La Anexe

Amendamentul mai sus introdus, Art.89(1) c, impune introducerea, dupa modelul Anexei 1 a unei Anexe nr.10, cuprinzand categoriile de personal civil ale caror locuri de munca se incadreaza in conditii deosebite, speciale si alte conditii din structurile Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala.
In acest scop, structurile in cauza, adica MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP etc. si, suplimentar, MJ – ANP, vor trebui sa prezinte listele cu toate categoriile de personal civil incadrat in conditii deosebite, speciale si alte conditii de munca.


Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu