Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 18 mai 2020

SCLAVI IN....SCLAVI IN ANSCHLUSS
SAU CE A AJUNS UN POPOR CARE SI-A DISTRUS FORTELE ARMATE…

Motto: “Acum 75 de ani l-am oprit pe Hitler.
Cine o va opri pe Angela Merkel?
Ea a implinit visul lui Hitler.”
(Michael Zammit Tabona, Ambasadorul Maltei
 in Finlanda, 9 Mai 2020)

Aceeasi Marie, cu alta palarie dar… in fundul gol

Rememorand trairile provocate de condamnarea, sub pretextul isterizant al salvarii, a persoanelor de peste 65 ani, la arest la domiciliu, ne-a trecut prin minte urmatorul paradox… orice om cu boii acasa intai este alertat de aparitia unei primejdii, apoi intra in stare de urgenta si ia masurile necesare. Noi am declarat, prin decret prezidential, intai “Starea de Urgenta”, la 16 martie 2020, cand mai mult ne doream decat aveam “pandemie de COVID-19”, pentru ca asa era trendy si abia apoi ne-am “relaxat” prin “alertare”, pe 14 mai la orele 24:00 “trecute fix”, cand aveam oficial declarate 16.247 cazuri de infectare, 14.066 de carantinati si 1053 decedati, cu un ritm de circa 30 decese la 24 de ore. Si am facut-o la ora la care televiziunile au lansat reclama sugestiva “Doneaza 2 euro… Invata un copil cu autism sa comunice!”. Drept care ne-am intrebat instantaneu… “Dar pentru un premier, un ministru, sau un presedinte… cat trebuie sa donam?”. Si am asteptat, lipiti de televizoare, intreaga zi de 14 mai, sa aflam concret ce trebuie sa facem de a doua zi, ca sa nu mai incasam amenzi demne de Bill Gates!

Onor “Guvernul meu” a adoptat insa tactica tacerii, apeland la votul din obligatie, in Parlament, ca si in cazul votului pentru el insusi. Adica a taraganat punerea in dezbatere a unei legi privind “Starea de Alerta” pana la limita haosului legislativ. De ce? Pentru ca incerca sa-si umfle potul, legitimandu-si, pe seama SARS-COV-2, dreptul de a da afara dupa chef, pe oricine, din slujba, de a-si angaja sinecuristii fara concurs, de a face achizitii fara licitatie etc., adica de a intari noua clasa a “imbogatitilor de Coronavirus”. Evident ca a iesit scandal si ne-am trezit cu perspectiva haosului legislativ pentru zilele neacoperite 15, 16 si 17 mai, care erau necesare conform procedurii pentru promulgarea si intrarea in vigoare a noii legi. Si e de la sine inteles ca totul a fost si este neconstitutional, pentru ca nu poti printr-o lege, fie si organica, cu atat mai mult printr-o OUG, sa suspenzi sau sa limitezi drepturi fundamentale, castigate prin revolutii – dreptul la munca, la libera deplasare, la intrunire, libertatea de exprimare, etc. Dar… treaca de la noi! Am asteptat sa vedem cum ne vom putea misca de a doua zi: cu botnita sau fara botnita, cu bilet de voie sau fara, 3 cate 3 sub forma de gramada etc.

Pe la orele 17:00 ale fatalei zile de 14 mai, cand ni se lungisera urechile de asteptat, au aparut premierul si doi-trei catei ministeriali care ne-au facut putina propaganda despre cat de buni sunt ei si cat o sa fie de bine si la vara de cald, anuntandu-ne ca singurele lucruri care ne interesau aveau sa ne fie comunicate de presedinte la 18:30. Si abia aparu batranul intelept… ce mai freamat, ce mai zbucium, Tara clocoti de zgomot, de gargara si de bucium!

Pe scurt, am aflat de la domnul Iohannis ca niste “iresponsabili” critica aiurea “Guvernul meu” si ca aparitia legii neaplicabile a fost “ingreunata” de “politicieni vechi si retrograzi”. Dupa care, discursul in stil Malcis-Kibalcis, despre “burtaverzime” s-a incheiat, si abia noaptea, pe fulgeratura, am aflat, fara sa ne putem dumiri daca e legal au ba, ce vom face in urmatoarele 3 zile. Si am mai aflat un lucru, la care oricum ne asteptam, anume ca, dupa ce si-a facut datoria, “Maurulputea sa moara! Cu diferenta ca, de data aceasta “Maurul”, in speta personalul medical, politistii, jandarmii, si militarii Apararii, a primit sutul in fund intr-un mod elegant!

Despre soarta eroilor

Cat a fost nevoie de sacrificabili, personalul medical a fost promovat la categoria “eroii natiei”. Exceptie cei care au dat dosul, ori ale caror matrapazlacuri au atras urgia asupra spitalelor si de care nu s-a pomenit nimic, pentru ca erau “de-ai casei”! Eroi au fost declarati si cei de la interventie, politistii, jandarmii, militarii de la Aparare, iar super eroi – medicii militari. Dar jocul s-a terminat si presedintele le-a desfiintat statutul, facandu-ne, declarativ, “eroi” pe toti.

La medici… e clar! Ca sa nu le dea cei cate 500 Euro promisi per luna de urgenta! Nu le va da nimic, sub pretextul ca spitalele n-au trimis listele cu “eroi” la timp. In schimb li se scot deja ochii cu recent promulgata Lege (initiata, de altfel, de PSD) care acorda pensii de urmas copiilor medicilor cazuti la datorie in lupta cu COVID-19. Praf in ochi, data fiind varsta decedatilor! Copiii lor depasesc cu decenii varsta de 26 ani pana la care se acorda pensii de urmas in Romania, daca beneficiarul este elev sau student. Daca intra in “campul muncii” la 16 ani… Aleluia!

Politistilor li s-a promis aplicarea deciziei ICCJ nr. 51/2019 de recalculare a salariilor (implicit a pensiilor, pentru cei iesiti intre 2017-2020) conform noului salariu minim. Ii sustinem si noi, SCMD, pentru ca avem deja actiuni in Justitie pe cazul asta, plus faptul ca ni s-au “recalculat” tuturor pensiile ilegal, in baza indiciilor de salarizare din 2009, nu de la 1 ianuarie 2016! Dar le atragem atentia politistilor ca asteapta de 2 ani aplicarea deciziei ICCJ, in timp ce noi asteptam aplicarea deciziilor, la fel de “obligatorii”, ale CCR si ICCJ din… 2000 si 2011, care stabileau identitatea de tratament juridic dintre rezervisti si magistratii pensionari. De asta am si dat in judecata ministrii de resort si ministerele, in solidar cu Directia Generala Juridica a MApN si Directia Financiara! Numai ca magistratii recunosc “identitatea” doar cand e vorba de drepturile lor, nu si de obligatiile si drepturile noastre!

Nu! Nici politistii, fosti “eroi”, nici jandarmii, nici militarii Apararii nu vor primi nimic! Decat, eventual, intoarcerea la “reforma”! Adica la desfiintarea jandarmilor si pompierilor, subtierea randurilor militarilor, ca sa-i facem pe plac lui Viktor Orban, ajutandu-l cu Proiectul Trianon-100! Si aceasta chiar daca l-a judecat, in Parlamentul Ungariei, pe presedintele nostru, acuzandu-l de “discriminarea” minoritatii unguresti. Asta daca nu cumva e dar o stratagema menita sa-l vopseasca in “nationalist” roman, in ochii electoratului bovin..

Cu ce vor fi inlocuiti jandarmii? Cu “Garda maghiara”, interzisa de Orban la Budapesta, dar implementata ca proiect legislativ, in Parlamentul Romaniei, de Szabo Odon, deputat de Bihor. Trecand la 25 martie, tacit, de Senat, proiectul este in procedura la Camera Deputatilor. El prevede infiintarea “pazei locale”, comunale, pe baza de voluntariat! Adica inarmarea secesionistilor, pe banii nostri, din prostia si ineptia alesilor nostri!

Cat despre rezervisti… SCMD lupta si in Justitie si in Parlament la greu pentru a-i convinge pe legislatori ca n-avem treaba cu “pensiile speciale”, care sunt civile, fiindca noi avem contracte “de activitate” nenormata, 24 de ore din 24, cu statul, nu de munca normata la 8 ore, indiferent de patron. Mai mult, ca vrem ordine in interior, nu sa afectam bugetul consolidat, deoarce, toate cheltuielile (pensii, salarii, instructie, achizitie de tehnica de lupta, misiuni) intra in cei 2% din PIB, prevazuti prin Tratatul de Aderare la NATO, pentru Aparare. Dar ne izbim de zidul celor ahtiati sa cumpere tehnica militara depasita, la pret negociabil si comision gras, pentru ca aia noua are preturi standard!

Ne straduim, asadar, sa-i facem pe politicieni sa nu mai plece urechea la prostiile debitate de “experti” gen muzeograful Fifor, ori subinginerul Fota, sau de pletora de generali in rezerva de la Cotroceni, de meserie UTC-isti sau manutantisti, pe tema iminentei primejdii ruse care ar impune, nu plata decenta si instruirea oamenilor, ci achizitia de harburi americane sau germane.

Pe cine credeti?

Este intrebarea pe care o adresam tuturor, nu numai politicienilor. Pe gargaragii Cotrocenilor sau ai lui Merkel? Ori pe analistul nr. 1 al americanilor, George Friedman, fondatorul si directorul Agentiei STRAFOR?

Numai SCMD il popularizeaza pe Friedman, ca voce unica si convingatoare, inca din 2014, cand ne-a spus-o verde in fata ca ne-am distrus ca prostii armata si industria de aparare, plus economia in general, si ca ne imbatam cu apa rece crezand ca “va muri vreun soldat american petru noi”, daca nu suntem in stare sa rezistam cu arma in mana, suficient de mult incat sa obligam SUA sa intervina manu militari ca sa-si apere interesele din Romania! Cat despre ineptiile “fiforesti” sau “fotesti”, Friedman a fost transant in 2018 cand s-a adresat romanilor din nou, direct:

Pericolele vin din Orientul Mijlociu, Balcani si Turcia, nu dinspre rusi, aflati in declin. Sunt amenintari impredictibile… Apararea trebuie sa se pregateasca pentru neprevazut”. Adica spre stiinta politrucilor, analistilor si ziaristilor de doi bani, armata nu inseamna doar unitatile care-si varsa sangele pentru interese straine aiurea, ci, in primul rand, fortele pregatite in tara, la pace, pentru orice! Cu cat sunt mai puternice, cu atat mai sigur vor DESCURAJA orice amenintare potentiala! De ce distrugem, asadar, sistematic, fortele militare, de 30 ani incoace? Din servilism si prostie, sau din lacomie si tradare?

In ceea ce ne priveste, in perioada 1998-2003 am umplut publicatiile din Romania, din SUA si din Canada cu articole despre integrarea nostra oarba “in NICIUNDE si in NICAIERI”, demonstrand ca NATO nu mai exista in mod real, iar UE horcaie in coma, de cand Germania a trecut la butoane. Americanii ne-au comandat o carte pe aceasta tema (fiind in curtea lor atunci), iar muribunda UE, in cautare de solutii, ne-a facut, fara s-o cerem, expert al UCEE. Idiotii bastinasi, in schimb, ne-au porcait in toate felurile, facandu-ne pe rand agent al Papei, al CIA, al chinezilor, ungurilor, si, bineinteles, al KGB, pentru ca le stricam banosul repertoriu de osanale. Iar astazi, aceiasi idioti il inmormanteaza in tacere pe Friedman, ca odinioara Ceausescu pe Karl Marx, pentru ca indrazneste sa spuna adevarul: “In termeni militari, UE este irelevanta, si, cinstit vorbind, asa e si NATO! Nu are nici forta, nici vointa sa apere Romania!... Uniunea Sovietica va renaste sub o forma sau alta… Am vazut, deasemenea, ca UE nu poate functiona. Fragmentarea UE a avut un efect profund asupra NATO. Diferentele intre pozitia Germaniei si cea a statelor din sudul Europei, de exemplu, s-au manifestat si in NATO. Fosta structura de aliante din vremea Razboiului Rece nu functioneaza!”.

Care ar fi, asadar, dupa George Friedman, singura sansa pentru Romania? Angajamentele bilaterale cu SUA! Mai precis “TRIUNGHIUL ROMANIA-POLONIA-SUA RAMANE UN FUNDAMENT NECESAR PENTRU ROMANIA!” Contra cost, fireste, iar costul inseamna GAZUL! “DE SIST”, initial, iar astazi cel din Marea Neagra, nu degeaba Proiectul BRUA a devenit, in urma cu 2 ani, la Bucuresti, din ordin american, BRUAS (Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria-Slovacia)!

Dureros de exact, Friedman apreciaza ca “Ungurii au inteles ca UE e un esec, iar americanii sunt departe si nu ii intereseaza Ungaria. Asa ca se protejeaza de rusi, cazand la o intelegere cu ei. Viktor Orban nu e marioneta rusilor, dar e prins intre o Rusie imprevizibla si UE/NATO care sunt incompetente. Isi protejeaza poporul!”. Bravo lui, am zice, dar noi, daca tot beneficiem de “atela” americana, de ce ii mai cautam in coarne Fuhrer-ului parat Angela Merkel? Cat mai permitem BND-ului sa ne “orienteze”, si Germaniei cu satelitul sau Austria, sa ne fure nu ca-n codru, ci cu codru cu tot? Ba, mai nou, sa ne foloseasca si oamenii, nu ca cetateni europeni, ci ca aborigeni de mana a 4-a, pe post de sclavi?

Cat despre vuvuzelele noastre, care ne umplu viata cu Breaking News-uri si cu interviuri cu analisti de 2 bani dar cu multe stele pe sub camasa, George Friedman desparte apele: “Eu cred ca razboiul este domeniul mortii si al distrugerii. Economia e domeniul concurentei si al comertului. INFORMATIILE SUNT DOMENIUL MINCIUNII SI AL CONFUZIEI”.

Confuzie, neconfuzie, in prima zi a “Starii de alerta”, “confuzii” au iesit in strada, in Piata Victoriei. De data aceasta, impotriva celor care ii asmuteau in 2018 contra “ciumei rosii”. Dar purtatorul de geaca rosie nu li s-a mai alaturat, pentru ca “ciuma galbena” este a lui! Oare ce s-ar intampla daca li s-ar alatura protestatarilor, organizat si hotarat, politistii, jandarmii si militarii, fie si numai rezervistii, de care propriile lor loaze generalite isi bat joc. Instinctiv, romanii simt ca, dupa ce li s-a furat si distrus, sau vandut, pe nimic, totul, intr-o Tara transformata in sat fara caini de paza, au ajuns in situatia in care tradatorii desfac si vand insasi poporul, la bucata sau cu toptanul, pe piata internationala a muncii, a sexului, sau a bancilor de organe.

Sclavi in Anschluss

Cum a inceput sa bantuie COVID-ul, cu sprijinul direct interesat al autoritatilor din statele occidentale, ne-am trezit cu 2 milioane cetateni romani trap-saltat, acasa, luand cu asalt frontierele, mintind cat cuprinde despre locul de provenienta, fentand carantina si dand SARS-COV-2 “la tot cartierul”! O buna parte erau hoti de buna dimineata, specializati in Occident in talharie calificata, mafioti sadea si dame deschise oricarei propuneri. Dar majoritatea erau emigranti ai foamei, pe care Occidentul i-a muncit la negru, sau pe doua treimi din salariul unui european, de le-au sarit capacele si de care s-a dispensat la greu, aruncandu-i pe capul Asigurarilor Sociale din Romania. Pe acestia, orice guvern adevarat s-ar fi straduit, profitand de slabirea lesei de catre Coana Europa, sa-i tina acasa. Sa-i stimuleze cu investitii minime catre patroni si sa-i utilizeze in constructii, sau in agricultura si industria alimentara, intru salvarea economiei nationale. Dar n-a fost cazul! Ne-am trezit, in schimb, cu Ordonanta Militara nr. 7 care a aruncat in aer toate masurile si intreaga legislatie “obligatorie” privind carantinarea si distantarea sociala.

In timp ce batranii au fost vanati ca ciumatii si amendati cu pensia lor pe 2 ani pentru ca au intarziat 5 minute la farmacie, sau le-a fugit porcul, fara masca si bilet de voie pe strada, s-au organizat, in dispretul legislatiei europene si romanesti de criza, in plina pandemie, convoaie cu palmasi de la Suceava, Iasi, Bistrita etc. spre Sibiu, Cluj si Timisoara. Ceruti de Germania, 80.000 de romani, in doua etape, si alte zeci de mii ceruti de Austria, au parasit zonele de carantina, transportati cu autocare slovene spre Timisoara si de acolo cu garnituri de tren austriece spre Viena. Ori, direct din Sibiu si Cluj, dupa ce s-au bulucit in aeroporturi, cu chartere germane (numai dus) spre patria Fuhrer-ului. Iar Guvernul nostru zice ca n-a avut nici o intelegere cu guvernele german si austriac. Adica politistii-eroi care o depistau pe tata Veta sau pe Nea Gheorghe ca n-au fuleul Maricicai Puica la tinerete, faceau albeata cand le treceau pe sub nas nu numai convoaie de lemne, ci si convoaie de oameni, fara acte in regula, fara contracte de munca, fara bilete? Si are dreptate Guvernul… n-a existat nici o intelegere! De-aia pe minunatii plescari politici ai ambasadelor si consulatelor noastre i-a durut in fund, ca si pe ministri, de soarta acestora. Pentru ca, oficial, nu existau! A existat doar cererea de sclavi a Fuhrer-ului Merkel, pe care polonezii, ungurii, bulgarii, cehii au respins-o cu demnitate, dar pe care guvernantii de la Bucuresti au primit-o gudurandu-se cu limba scoasa si facandu-se complici la un urias si fara precedent in Istorie, trafic de persoane.

Sclave pentru ingrijirea batranilor in Austria, in timp ce batranii nostri se sinucideau de frica amenzilor, ori mureau si putrezeau in case, uitati de toata lumea! Sclavi pe campurile de sparanghel, hamei ori capsuni, in livezile de ciresi, in fanete, ori in parcurile de distractii germane, in timp ce pe ale noastre le cotropeau volbura, pirul si urzicile!

De ce au plecat, pe riscul lor, si pe mana unor pungasi negustori de oameni?... “Pentru un trai mai bun!”, se autoconvingeau oamenii, dand la plecare, in aeroporturi, interviuri pentru posturile noastre de televiziune. Pentru ca, de ani de zile, in Romania nu gasesti sa angajezi vreunul cu mancare, bautura, tigari, cafea, plus 100-200 lei per ziua de munca si munca in dorul lelii! Si au mai plecat pentru ca in Romania nu umbla cainii cu covrigii in coada ca in Germania, asa cum a sunat propaganda acceptata tacit, daca nu dirijata de autoritati.

Ce au patit sparanghelistii? Au uns, la plecare, escrocii interni cu cate 100 euro de caciula, iar la sosire, cei “europeni” care i-au preluat, i-au triat ca pe vite, despartind familiile ca la Birkenau. Le-au luat actele de identitate, i-au instalat in baraci, in containere, sau rulote neincalzite. Le-au luat banii pe transport, cate 9.62 euro pe zi pe pat, si cate 8.65 euro pe zi pe “mancare de dat la proci”. Instalati cate 5-6 in maghernite s-au trezit ca “dorm, mananca si se spala la gramada”, ca “sapunul este limitat”, “dusurile sunt la comun, iar toaletele n-au incuietori”, se plangeau ei “Manifestului de Suceava”. Apoi au facut declaratii ample posturilor noastre de televiziune, ca sunt paziti de bodyguarzi care ii ameninta, ii bat si ii arunca pe strada fara un ban daca protesteaza. Ca au norma de lucru 17 kg sparanghel pe ora (cules pe burta, taras) si 170 kg pe zi, ceea ce duce la cate 12-14 ore de munca, 7 zile din 7, inclusiv duminicile si Ziua de Pasti. Ca n-au asistenta medicala, ca 14 zile n-au fost platiti fiind considerati in carantina, ca ori nu au vazut, ori li s-au modificat contractele pe care oricum nu le puteau citi, nestiind germana, fiind aruncati pe strada cu 7 zile mai devreme intoarcerea fiindu-le programata dupa metoda “Descurca-te romane”! S-au mai plans ca, in caz de infectare cu SARS-COV-2, erau internati doar pe baza cardului romanesc de sanatate (ca sa plateasca Romania) sau trimisi acasa, situatie in care au ajuns peste 300 la jumatatea lunii aprilie.

Sclavii romani s-au trezit la realitate aproape imediat, dupa moartea lui Nicolae Bahan, plecat din carantina de la Solca (Suceava). Ei au inteles, cum se plangeau pe 19 aprilie reprezentantului Antenei 3 ca “Noi aici nu avem nici un drept, decat dreptul la munca si atat!”. Patru zile mai tarziu voiau deja sa se intoarca acasa, cerand angajatorilor asa cum declarau reprezentantului RTV “Asa cum ne-ati adus, sa ne trimiteti acasa, in Romania!... Nu va pasa daca murim!” Si s-au adresat atat Presedintelui Iohannis, cat si sefului acestuia, Fuhrer-ul Merkel, in clipa in care a inceput sa bantuie prin tabere SARS-COV-2: “Vrem sa mergem acasa, nu sa pierim aici pe capete”. Le-au raspuns doar oameni de omenie gen Erich Mocanu, stabiliti de mult in Germania, pentru ca reprezentantii MAE nu s-au deranjat, iar inegalabila doamna Violeta Alexandru le-a dat replica “Fiecare stie ce-i mai bine pentru el”! Dar datoria ta de a informa si de a-i apara ca cetateni europeni si romani unde este madam? Cat despre “binele” pentru care s-au dus, s-au trezit ca din 1400 euro promisi, cei mai norocosi au primit la final 900, ca unii au ramas doar cu 761.10, din care aveau sa dea 100 euro pentru certificatele de sanatate ca nu au SARS-COV-2. Ceea ce nu le-a folosit la intoarcerea in tara, fiind imediat bagati in carantina. Si aceasta a fost soarta celor norocosi, intrucat cei care au ramas s-au plans inclusiv astazi, 17 mai, ca “Tot ne mint cu incheierea contractelor”, ca de 3 saptamani n-au vazut nici bani, nici mancare, ci doar cate “un bidon de apa de 5 litri si o paine la 10 persoane” (declaratie la RTV pe 17.05.2020 la orele 11:30). Pana si Hitler a fost mai marinimos la Auschvitz. Si aceasta in ziua in care alte zeci de mii de fraieri au spart frontiera la Nadlac, surzi la strigatele celor aflati deja acolo: “Suntem tratati mai rau ca sclavii”!

In loc de concluzie

State fara armate nu exista! Pana si Vaticanul are o Garda elvetiana la o “populatie” de 800 de suflete! In schimb, armate fara stat exista si sunt capabile sa creeze in jurul lor state. Asa au luat fiinta, sub ochii nostri, Israelul si Autoritatea Palestiniana. Asa au aparut, in interes si cu sprijin strain, pe criterii religioase, fictiunile statale ale poporului slavon (Bosnia-Herzeg, Croatia, Slovenia, Macedonia, Serbia, Kosovo). Asa s-a inventat, pe teritoriul romanesc, ocupat de Armata a 14-a Sovietica, prin lupta politistilor si voluntarilor, RSSM, botezata “Republica Moldova” si in acest scop se tot incearca crearea, pe banii romanilor, a unor “garzi” care sa lupte impotriva Romaniei, pana la secesiunea Ardealului sau macar a asa-zisului Tinut Secuiesc.

Din cele de mai sus rezulta ca un popor care nu-si pretuieste si nu-si apara fortele armate, este un popor sinucigas! Or noi, romanii, de 30 ani ne distrugem sistematic armata, fortele de securitate si politia, lasand toti tradatorii, sustinuti de prosti, sa le puna la stalpul infamiei. Ba, fiind mult mai inventivi decat altii, am atins perfectiunea! Ne distrugem singuri fortele armate, cu ajutorul bolnavilor de ambitie din interior. Dovada recentul aviz negativ semnat de Ludovic Orban, la unul dintre proiectele legislative vizand eliminarea ticalosiilor comise de diverse ordonante de urgenta, in ceea ce priveste pensiile rezervistilor, ori salariile celor in activitate. Textul miroase de la o posta a gandirea gaunoasa, “pe grade”, a nesatuilor din fruntea unora dintre “structurile asociative”.

Norocul nostru cu “Starea de alerta”! Pentru ca ramanem si noi “in alerta” si, de data asta, “Nu vor trece”!
Honor et patria. Vae victis!                                                  
Presedintele SCMD                                                                           Bucuresti, 17.05.2020                       
Col.(r) dr. Mircea Dogaru                                                                  In “Stare de alerta”
                                                                   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu