Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 17 septembrie 2020

 

MACIUCA MANIPULARII VA LOVI IN ZILELE DE

21-23 SEPTEMBRIE 2020

-         In atentia tuturor rezervistilor si a deputatilor, indiferent de culoare politica –

Doamnelor si domnilor,

In plina campanie electorala, cand se promit mariri de pensii cu 40% si de salarii, insotite de scutiri de impozite, o singura categorie socio-profesionala este uitata deliberat si aruncata la marginea societatii – militarii, fie in activitate, fie in rezerva sau retragere si asimilatii lor. Si aceasta nu numai pentru ca M.Ap.N., coordonatorul sistemului, nu-i sprijina, ci pentru ca le este de-a dreptul ostil, tratandu-i ca pe inamici!

Dupa magariile basiste din 2010 (Legea 119 si frauda parlamentara Anastase, adica Legea 263) nu politicienii, ci chiar camarazii nostri finantisti si juristi s-au intrecut in a nu aplica legislatia referitoare la pensiile militare de stat in mod corect, ci in a o interpreta in defavoarea oamenilor. De ce?...

La inceput, pentru a-si acoperi manariile penale legate de OUG 1/2011, data pentru a contracara succesul SCMD la ICCJ, apoi pentru ca au descoperit ca orice taiere absurda a drepturilor, indeosebi ale rezervistilor, le poate atrage functii, grade, prime, salarii umflate si, mai ales, fonduri suplimentare pentru achizitia de harburi nezburatoare si neplutitoare, dar aducatoare de spagi. Si le-a mers pentru ca putini politicieni stiu ca militarii nu au contracte de munca normata la 8 ore, ci de activitate la ordin, 24 h din 24 si, prin urmare, nici Ministerul Muncii, nici comisiile de munca din Parlament, n-ar avea legal nici o competenta asupra celor carora le este interzis prin Constitutie (Art. 42) cuvantul ”munca”. Si mai putini politicieni stiu ca salariile si pensiile lor se platesc, in baza Tratatului de aderare la NATO, nu din bugetul consolidat ci din cei 2% destinati Apararii. Bani de care nu se poate atinge nimeni, decat daca se inventeaza structuri de sifonare a fondurilor de pensii militare, gen ”Secretariatul de stat pentru rezervisti” ori ”Consiliul National al Rezervistilor”, bugetofag in cadrul Camerei Deputatilor. In astfel de gaselnite, penalii kaki sunt inventivi, dovada modul in care au sterpelit rezervistilor Pilonul II, adica pensiile private, in 2001, si dupa succesul SCMD din 2015 (Legea reparatorie nr. 223), din nou, in 2017, prin OUG 59.

Atat de inventivi s-au dovedit camarazii nostri inca in activitate incat, in 2015, l-au pacalit pe Dacian Ciolos, caruia i-au strecurat o intreaga OUG, cu 30 de articole, referitoare la pensiile militare, drept... articol (nr. 40) in OUG 57, referitoare la salarizarea bugetarilor pe 2016. Prin aceasta au facut praf Legea pensiilor militare de stat! Si, de atunci, la fiecare incercare a SCMD-ului de a deschide ochii politicienilor, expertii lor in manipulare ii duc cu presul pe ministri si parlamentari cu aceeasi minciuna: ca aplicarea Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata, ar baga Armata si Tara in faliment! Si o fac mintind ca, in calculul pensiilor ar intra elemente care nu se regasesc nici macar in salarii (chirii, echipament, norma de hrana, deplasari etc.).

Doamnelor si domnilor,

Pentru ca se izbesc, din 2011, de rezistenta SCMD, pe care n-au reusit sa-l desfiinteze, nici juridic, nici subminandu-l din interior, in perioada 2014-2017, si-au pus valetii si trambitele sa-i pacaleasca pe rezervisti ca vor avea mai multa forta daca toate ONG-urile lor se vor aduna la un loc, adica sub acelasi steag, evident al M.Ap.N. Si multi naivi, disperati, in conditiile in care, la noi, fara SARS-COV 2, mortalitatea este de c. 600/luna, ramasi cu pensii de 500-600 lei, adica sub pomana botezata, in bataie de joc, ”pensie minima”, au muscat momeala, aruncandu-se in bratele calailor. Degeaba i-am avertizat noi ca asa zisa cuagulare a ”structurilor asociative” inseamna aducerea tuturor sub acelasi papuc, manipularea pana la moarte, praful de pe toba pentru cei multi si beneficii doar pentru complici! Drept dovada, de peste un an de zile, de cate ori SCMD reuseste sa convinga parlamentarii sa-si asume ca amendamente vechile texte ale articolelor Legii 223/2015, distruse prin OUG-uri, ne izbim de ”argumentele” domnilor Balu si Rosu, care, reprezentand M.Ap.N., ii manipuleaza pe parlamentari, afirmand ca propunerile lor, contrare intereselor rezervistilor ar apartine ”structurilor asociative” ale acestora. Acolo unde nu reusesc, promit respectivilor inutile grade de general in retragere.

Intre timp, rezervistii mor pe capete de inima rea, nu de COVID 19, vazand jocul de-a ”uite amendamentul nu e amendamentul”. Iar moartea lor e inregistrata drept ”mari economii la bugetul de stat, fond pensii militare” (gl. Maria Lupu).

Constatand, din decembrie 2019, ca jocul nu mai tine si ca, prezenti la toate discutiile din camere, delegatii SCMD au convins parlamentarii, obligandu-i pe delegatii M.Ap.N. sa plece cu coada intre picioare, ca inexistenta ”Lege Ciuca” nu mai poate prosti pe nimeni si ca tot mai multi rezervisti refuza sa se mai lase manipulati pe melodia ”liberalii va dau, dar PSD-ul nu vrea”, dragii nostri camarazi penali s-au gandit la o lovitura de ma-ciuca. Data pe fondul atacurilor furibunde ale ambuscatilor trambitasi on-line impotriva SCMD, caruia ii atribuie propriile mizerii, lovitura se va produce in cascada, in zilele de 21-23 septembrie a.c.

Doamnelor si domnilor,

Luni, 21 septembrie, ministrul marioneta al Apararii i-a convocat la minister, la orele 13.00, pe toti presedintii ”structurilor asociative” adica ai ONG-urilor care, juridic, nu au nici o treaba cu lupta pentru dreptate sociala, sa semneze ca fiind ale lor, amendamentele M.Ap.N.-ului la PLx 199/2020. Pentru ca cele 3-4 flasnete care au executat ordinul pana acum, n-au convins! La sindrofie va fi prezent si un important deputat, caruia i s-a promis gradul de general in retragere, pentru 1 Decembrie 2020.

Marti, 22 septembrie, mizeria incropita acolo, va fi bagata spre asumare, ca ”raport”, pe gatul deputatilor din Comisia de Aparare. Iar miercuri, 23 septembrie, va fi bagata pe gatul tuturor deputatilor, spre votare in plenul Camerei.

De ce acest asalt, militar pregatit de dragii nostri camarazi, dovediti penali de auditurile Curtii de Conturi din 2012 si 2020? De frica numarului mare de parlamentari, carora SCMD le-a pus la dispozitie Adevarul, a premierului care s-a angajat fata de noi in 2018, a Presedintelui care a facut-o si in 2017 si in 2020, a liderului opozitiei, care ne-a ascultat si care este si el fiu de ofiter si a miilor de rezervisti care au inceput, treziti la realitate, sa le injure trambitele interesate ori paranoice!

Doamnelor si domnilor,

Ce vor calaii rezervistilor din M.Ap.N., pe care i-am dat in judecata in ianuarie 2018, procesul ajungand, in sfarsit, la ICCJ? Sa ne amageasca inca o data fara sa ne redea drepturile legitime, ca vor faca si vor drege, cand se va aplica integral Legea salarizarii unitare (desi Ludovic Orban tocmai a declarat ca asta nu se va intampla niciodata) adica, teoretic, in 2023. Plus inca 24 de luni, adica prin 2026 vom primi inapoi ”Ordinul Meritul Militar”, ilegal inclus in pensie. Ba, de frica SCMD, vor sa promita si ”pensia privata” (”suplimentara”) desi asta ar presupune intoarcerea ”Raportului” la Comisia de Munca si nu mai e timp. Plus faptul ca, presedintele acesteia, dl. deputat Adrian Solomon are toate tiglele pe casa si le-a mai tras-o de cateva ori, aproape la fel de dur ca dl. Tit-Liviu Brailoiu, la Senat.

Ce vrea SCMD de la domnii deputati? Sa aiba acum curajul revenirii la textul Legii reparatorii 223/2015, asa cum a fost promulgat (plafon 100%, procent de calcul 85%, corelarea cu veniturile salariale brute actualizate si cu cele ale omologilor de astazi, separarea Pilonului II si OMM de pensia militara de stat si dreptul de valorificare a anilor lucrati in calitate de civili, dupa incheierea contractului militar, ca pensie de stat, separata de solda de rezervist, botezata ”pensie”, reprimirea ajutoarelor salariale la trecerea in rezerva, abuziv suspendate etc.), CU APLICARE IMEDIATA!

Doamnelor si domnilor deputati,

Noi, rezervistii nu vrem pomeni ci doar drepturile noastre legitime, contractuale, de care am fost deposedati prin frauda, nu de dvs. ci de ”uscaturile” padurii noastre!

Ne adresam dvs. indiferent de culoare politica, rugandu-va sa fiti atenti la decizia finala, neuitand ca reprezentati in Parlament si interesele noastre si ale Tarii si sa faceti efortul de a nu va mai lasa nici manipulati, nici ”cumparati” cu ”margele de sticla” de ”sirenele” M.Ap.N.! Ca sa nu va mai mirati de ce vom iesi in strada sau de ce vom reactiona dur si la vot si in campania electorala, care va intereseaza in mod deosebit, pentru ca vom fi nevoiti, mai ales la ”generale” dar chiar si la alegerile locale sa ne indeplinim datoria morala de a-i sprijini pe cei care ne apara dreptatea si drepturile: de la d-nii Stroe Felix si Decebal Fagadau la Constanta, la d-nii Daniel Tudorache si Dan Cristian Popescu la Bucuresti, sau d-nii Lazar Cornel, Cristian Popescu si Cornel Catalin Bulf la Pitesti. Pentru ca noi si aliatii nostri din CNSC ii sprijinim pe oamenii care sunt oameni, indiferent de partid! In functie de voturile exprimate in Camera Deputatilor pe amendamentele la PLx 199/2020, pro-M.Ap.N. sau pro-rezervisti, vom stabili si noi lista candidatilor preferati la alegerile parlamentare, pentru care ne vom transforma in cei mai redutabili sustinatori.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

P.S. Comitetul Director al SCMD va lua deciziile care se impun, sambata,19 septembrie a.c.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu