Inteviu cu Maia Sandu

luni, 10 ianuarie 2022

GRAFICUL MANIFESTATIILOR

 Graficul manifestatiilor antiguvernamentale

 la care participa SCMD/CNSC

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

 

Doamnelor si domnilor,

Aliatul nostru, SNPPC, a obtinut aprobarea pichetarii zilnice, in conditiile legii, a sediilor Guvernului si Ministerului de Finante, cu mars de protest pe directia Guvern-Parlament, in perioada 17 ianuarie – 28 februarie 2022.

Suntem invitati sa participam cu delegati.

Deocamdata, solicitam participarea membrilor SCMD din Capitala, Ilfov si localitatile limitrofe, luni, 17 ianuarie a.c., la orele 10.00, in alveola media, in fata Guvernului. Ulterior, membrii nostri din Capitala si Ilfov, avand insemnele si legitimatiile necesare, vor putea participa la toate actiunile, zilnic desfasurate, in perioada amintita.

Mobilizarea generala o vom anunta pentru acea zi din luna februarie, cand se va vota, in Parlament, criminala lege de aplicare a OUG 130/2021, care constituie o bataie de joc si o jignire nemeritata la adresa tuturor salariatilor si pensionarilor romani si, in mod clar discriminatoriu, indeosebi la adresa rezervistilor.

Obiectivele SNPPC si SCMD sunt aplicarea integrala a legilor 153/2017 a salarizarii si 223/2015, in forma in care au fost promulgate.

In plus, SCMD solicita si aplicarea, in aceleasi conditii, a Legii 127/2019 a pensiilor civile si luarea in calcul a situatiei speciale a civililor din structurile militare, care au salarii si pensii de mizerie, in conditiile in care infrunta aceleasi riscuri, au aceleasi obligatii si isi defasoara activitatea in aceleasi conditii ca si cadrele militare. Ii asiguram pe ministrii de resort ca se vor realiza, astfel, mari economii, deoarece, in conditiile salarizarii decente a civililor din SAOPSN, domnii generali si chestori nu vor mai simti nevoia sa isi reactiveze, la 50 de ani, ca ofiteri, nevestele.

Aliatii nostri din CNSC isi vor preciza propriile obiective, in vederea redactarii unui material comun.

In plus, SCMD va actiona in comun cu toate sindicatele CSN Meridian, carora le sugereaza trecerea la greva generala, in conditiile aruncarii intregii crize, de catre puterea politica, pe umerii salariatilor si pensionarilor, cu complicitatea cumparata a magistratilor.

Pe masura derularii evenimentelor, vom reveni cu noi precizari.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu