Inteviu cu Maia Sandu

luni, 1 august 2022

ACTIUNI DE PROTEST IN CAPITALA SI LA CLUJ-NAPOCA JOI 25 AUGUST SI JOI 8 SEPTEMBRIE 2022

APEL Catre membrii SCMD, CNSC, partenerii din CSN MERIDIAN, Sindicatele Politistilor si Lucratorilor din Penitenciare


Presedintele SCMD, pentru CNSC si Presedintele FSTFR, pentru CSN MERIDIAN, au obtinut acordul Comisiei Primariei Generale a Capitalei pentru desfasurarea in Bucuresti, in ziua de 25 August a.c. si, daca va mai fi cazul, 8 Septembrie a.c., a urmatoarelor actiuni de protest:

I. Pichetarea intre orele 9:30 – 11:30 AM a obiectivelor:

1. Reprezentanta Comisiei Europene, str. Vasile Lascar, nr. 31.

Responsabili:
- Din partea SCMD - vicepresedintele zonal pentru Bucuresti si Ilfov, secondat de presedintele Filialei Sector 6. Aici se vor concentra delegatii filialelor SCMD din Capitala si Ilfov.
- Din partea CNSC – presedintele SLPAB;
- Din partea CSN Meridian – Liderul Zonal si Secretarul General al FSTFR.

2. Ambasada Frantei, str. Biserica Amzei, nr. 13-15.

Responsabili:
- Din partea SCMD - Vcepresedintele SCMD al zonei de SE cu delegati ai Filialelor Constanta, Mangalia si Braila, sustinuti de delegati-invitati ai SNPPC;
- Din partea CSN Meridian – Vicepresedintele SUS-CFR Calatori.


3.  Ambasada RF Germania, str. Capitan Demetriade, nr. 6-8.

Responsabili:
- Din partea SCMD – Presedintele SCMD cu delegati ai Filialei Nationale a Muzicilor Militare si ai Filiallor Slobozia, Giurgiu, Buzau, Ramnicu Sarat, Pitesti, Ploiesti, Campina, Ramnicu Valcea, Craiova, Targu Jiu, Targoviste, Sibiu, Targu Mures.
- Din partea CNSC – Presedintele Sindicatului National “Forta Legii”.
- Din partea CSN Meridian – Prim-Vicepresedintele SUS-CFR Calatori.

4.  Consiliul Concurentei, Pta. Presei Libere, nr. 1

Responsabili:
- Din partea CNSC si CSN Meridian – Presedintele FSTFR, Secretarul General Meridian si presedintii SUS-CFR Calatori – FST Ploiesti si Buzau.

 

II. Intre orele 10:45 – 12:45:

La Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (Parcul CFR)

Responsabili:
- Presedintele FSTFR si Presedintele SCMD.


Tot pe data de 25 August, SCMD si aliatii vor picheta Consulatul Germaniei de la Timisoara (Splaiul T.V., nr. 10).

Responsabil:
- Vicepresedintele SCMD al Zonei de S-V (5).

Exceptie Ministerul Transporturilor si Consiliul Concurentei, unde discutiile au fost deja antamate, vizand renuntarea la politica vizibila de subminare a transportatorilor romani (CFR-Calatori si TAROM) in vederea inlocuirii lor cu transportatori straini sau privati, scopul actiunilor este obtinerea raspunsului celor “vinovati” de nasterea UE si al Comisiei Europene la intrebarea daca ei sunt autorii morali ai distrugerii, in perspectiva imediata a natiunii si statului roman, prin aberantele prevederi ale PNRR de inghetare a salariilor si pensiilor, civile si militare, pe 50 de ani, de “liberalizarea” (a se citi confiscarea gazului si petrolului romanesc) preturilor la energie, suprataxarea populatiei in interes strain, si, mai ales, de distrugerea structurilor militare romanesti, si slabirea capacitatii de aparare a Romaniei, in plin razboi, toate fapte absurde si inexplicabile.

Vom pune in scris intrebarile referitoare la aceste probleme, deoarece avem “suspiciunea rezonabila”, ca toate nenorocirile se datoreaza, in fapt, incompetentei si excesului de zel slugarnic al unei clase politice romanesti pe care initiative legislative de data recenta si de inspiratie comunista ne interzic sa o mai criticam.

Drept care, dreptul la opinie fiindu-ne confiscat, facem recurs la Istorie, tocmai pentru ca aceasta se repeta, insusindu-ne, pentru actualitate, concluzia lui Octavian Goga din toamna lui 1916:

Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei!... Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti… Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosatoare de meningita morala!

Boala “nationala” fiind veche, tinuta in frau doar pe parcursul celor 45 de ani de SOCIALISM, va transmitem, asadar, rugamintea de a renunta la inutilul dialog cu slugile de la Bucuresti, incapabile sa negocieze, ci doar sa se gudure in interes prorpiu si sa execute, cu exces de zel, ordine si de a angaja discutiile, noi, sindicatele, direct cu cei pe care politicienii nostri ii acuza a fi principalii vinovati: continuatorii operei necesare pentru intreaga Europa, a lui Monnet, Schumann si Hirsh! Pentru ca deja ni se gajeaza insusi dreptul la existenta, fizica si sociala, nationala si statala!

Va solicitam, asadar, sa dati curs invitatiei de a sustine, prin delegati, pichetele noastre din ziua de joi, 25 August, renuntand pentru doua ore la letargia teleprovocata care ne-a transformat intr-o turma de oi!

Vom depune la obiective documentul cu intrebarile la care “stapanii” vor trebui sa raspunda, avand in anexa toate solicitarile noastre privind abrogarea legislatiei pauperizarii dirijate, investitiile, salariile si pensiile, ofensiva mediatica, inexplicabila in plin razboi, impotriva militarilor si politistilor, in special a rezervistilor, negociate de noi cu peretii, in speta cu domnul prim-ministru si Cabinetul domniei sale, cu ocazia manifestatiei ample din 4 mai a.c. de la Guvern.

Honor et Patria! Vae victis!
Presedintele SCMD,

 Col (r) dr. Mircea Dogaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu