Inteviu cu Maia Sandu

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

MULTUMIRI! CONTINUAM! In atentia tuturor membrilor SCMD si ai Consiliului National al Societatii Civile (CNSC), participanti la actiunile de protest din 24 ianuarie


Doamnelor si domnilor,

In numele Comitetului Director al SCMD va transmit calduroase multumiri pentru entuziasta dvs. participare la actiunile de protest din 24 ianuarie a.c. S-a demonstrat ca adevarata Societate Civila nu sunt kominternistii “de buna calitate”, care ne intoxica de 22 de ani cu metode deprinse de la parintii lor stalinisti, si pe care ii cheama astazi in ajutor presedintele incoltit, ci noi, cei care, romani din tara sau din diaspora, furati, mintiti, tinuti departe de actul politic decizional, ne-am adunat pentru a ne uni fortele in actiunea de rasturnare a unui odios regim de dictatura personala: militari, politisti, lucratori in penitenciare sau servicii, in rezerva si retragere, alaturi de revolutionari  autentici, constructori si mineri, alaturi de studenti si tineri profesori, diplomati si artisti, alaturi de muncitori, ceferisti, pensionari din toate domeniile de activitate, medici, lucratori sanitari si grefieri, functionari, magistrati, etc., grupati in sindicate si ONG-uri.

I-am speriat in Tara, i-am speriat in Capitala, i-am speriat indeosebi pentru curajul de a arata, dupa 22 de ani, ca minciuna se propaga inca prin televiziunea publica, platita din banii nostri!

Kominternistii au tipat, ca din gura de sarpe, ca vrem dictatura! Nu! Vrem inlaturarea dictatorului si a slugilor lui!

Capitalism inseamna ca pe banii nostri sa cumparam marfa pe care o dorim, nu sa inghitim ceea ce ne baga pe gat un regim tradator, ticalos si corupt! Am cerut conducerii televiziunii sa respecte legea care ne-a limitat noua, tuturor, dreptul la munca. Pensionabila de mult, “Doamna Cacofonie” sau “Tovarasa Colonel” (cum i se spune pe culoarele institutiei, desi noi am inclinat spre termenul tovarasa comisar, fost rosu, actualmente portocaliu) Rodica Culcer, continua sa incaseze din banii nostri, lunar, circa un sfert de milion de lei, sub forma si de pensie si de salariu, ba impinge nesimtirea la extrem, solicitand si bani pentru ore suplimentare de pana la 25.000 de ore /an. Pentru toate acestea, improasca venin asupra noastra, isi aduna slugile, adica nefericitii care se considera jurnalisti, sa hamaie in sprijinul Basescului, taie si spanzura in respectiva institutie, sub ochii neputinciosi ai conducerii, pe care o ameninta cu “OCL Alimentara”. Sfidand toate normele, si-a asigurat aparitia otravita pe post pana la sfarsitul mandatului Basescului, facand, in calitate de pensionar, si un contract de colaborator extern - realizator de emisiune, pe o perioada de 3 ani.

Prezenta manifestantilor din Piata Victoriei la portile TVR, cu o coloana de mars de peste 10.000 de participanti, a trezit sperante in randul lucratorilor acestei institutii! 

Asadar, nu ca o replica la magarescul atac al “tovarasei gradul”, din seara zilei de 25 ianuarie, ci in perspectiva sedintei Consiliului de Administratie al TVR, care va avea loc marti, 31.01.2012, ora 10.00, va rugam sa transmiteti membrilor acestuia, in numele dvs. personal si al sindicatului/ONG-ului din care faceti parte, urmatorul protest:

“IN ATENTIA MEMBRILOR CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE AL TELEVIZIUNII ROMANE

Protest

Ca membri ai Consiliului National al Societatii Civile organizata si hotarata sa lupte pana la victoria finala, impotriva regimului dictatorial, tradator, ticalos si corupt, 
in calitate, de asemenea, de comanditari platitori ai emisiunilor Televiziunii Nationale, 
va cerem cu hotarare sa anulati orice fel de contract de prelungire a colaborarii pensionarei Rodica Culcer, sluga de tip kominternist a dictatorului, cu institutia dvs. 
In caz contrar, protejandu-ne investitia financiara pe care o facem in institutia dvs., vom solicita oficial ANI, DNA, ANAF si comisiilor parlamentare responsabile sa verifice legalitatea retribuirii sub diverse forme, de catre TVR, a numitei Rodica Culcer, in perioada 2005-2012. De asemenea, vom decide, in cadrul CNSC, pichetarea prelungita a sediului TVR pana cand aceasta institutie isi va justifica dreptul de a incasa sume de la cetatenii Romaniei, cu alte cuvinte calitatea de televiziune publica.”

Doamnelor si domnilor colegi,

Va punem la dispozitie adresele de e-mail ale membrilor Consiliului de Administratie al TVR:


Cu multumiri,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r)  Mircea DOGARU

4 comentarii:

  1. Trebuia sa intram peste ei in 24 ianuarie,altfel ca si ceilalti slugoi, nu vor pleca de bunavoie.Dar ,la urmatorul miting sa nu-si mai faca iluzii.Asa cum bine spuneti, trebuie sa ne ingrijim singuri de cum ni se folosesc banii.Cetatenii nostri inca sufera de boala indiferentei.Inca n-au invatat sa ceara socoteala mandatatiilor, sa raspunda de cum cheltuiesc banii nostri.Aroganta si nesimtirea acestor ticalosi sa cladit pe furtul masiv al banilor nostri.Daca eram vigilenti nu se ajungea aici.Col(rz.)Gh.Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar asa se intampla? E adevarat ca Rodica Culcer cumuleaza pensia cu salariul de la sta? Cum, se poate???!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chipurile nu cumuleaza pensia cu salariu. Ea are contract de colaborare sau de drepturi de autor(nu stiu exact) cu TVR. Basistii considera ca in cazul ei nu se cumuleaza pensia cu salariu prin contactul de colaborare.Cica ce face ea este o "creatie" si poate fi platita de la stat.Este o gaselnita pentru ca unii,lingaii si pilosii,sa poata lucra, mai bine zis sa poata lua bani, de la stat.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  4. Culcer este director, deci are statut de functionar public de conducere; nu poate fi director prin colaborare. Noi suntem considerati prosti. Nu mai merge cu "am onoarea",;intelegeti ca in Guvern si in partide, grangurii mari sunt interlopi mai periculosi ca pe strada. In lupta cu interlopii, cine scoate primul pistolul , traieste.

    RăspundețiȘtergere