Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

marți, 18 septembrie 2012

Al 21-lea Congres al Partidului Popular European (PPE) se va desfasura la la Bucuresti, in perioada 17-18 octombrie a.c. USL organizeaza un miting de proportii in aceleasi zile.


Presedintele Traian Basescu dezminte informatia aparuta pe surse in presa potrivit careia ar urma sa faca parte din noua conducere a Partidului Popular European, care va fi aleasa la Congresul de la Bucuresti.

"Informatia este falsa, domnul Traian Basescu nu va face parte din conducerea PPE. Pentru a putea candida la o functie de conducere in PPE trebuie sa fii inscris intr-un partid politic care este membru al PPE, iar, potrivit Articolului 84, Aliniatul (1), al Constitutiei Romaniei, presedintele tarii nu poate si, prin urmare, nu este membru al niciunui partid politic", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

Noua conducere a Partidului Popular European (PPE) va fi aleasa in cadrul Congresului PPE de la Bucuresti din perioada 17 - 18 octombrie. 

"PPE asteapta cu nerabdare sa-si organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare in Bucuresti. Gazduit de presedintele Basescu si de PDL siUDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce in prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocarilor cu care se confrunta cetatenii europeni, in perspectiva crizei economice", a declarat marti presedintele PPE, Wilfried Martens.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a comentat, luni, ca PDL se afla "intr-o situatie foarte fericita", prin solidaritatea popularilor europeni, in timp ce PSD a fost refuzat drept gazda a Congresului Partidului Socialist European. 

El a mentionat ca la Congres sunt invitati sa participe reprezentantii a 73 de partide din 40 de tari. Conform unor surse diplomatice, la Congresul PPE de la Bucuresti ar urma sa participe si cancelarul german Angela Merkel

Si PNL va primi sprijin european inainte de alegerile din aceasta toamna. Grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la Bucuresti, timp de trei zile, in perioada 15-17 octombrie 2012, a transmis liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt. 



Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca "Mitingul democratiei" organizat de USL in aceeasi perioada in care la Bucuresti are loc congresul Partidului Popular European, nu are legatura cu acesta, dar ca data s-ar putea suprapune.

"Se va desfasura intre 17 si 19 octombrie, va fi mitingul de lansare a candidatilor USL", a spus Nicolaescu pentru Ziare.com.

Asta inseamna ca el se va suprapune pentru 2 zile cu congresul PPE de la Bucuresti, care se desfasoara in perioada 17-18 octombrie.

"E o actiune strict politica a USL. Am stabilit o perioada, nu stiu ora sau zona in care se va desfasura", a mai precizat fostul ministru al Sanatatii.

El a indicat si motivul convocarii de catre USL a acestui miting - "vrem sa aratam ca USL e cea mai importanta forta politica din Romania".

Desi initial informatiile despre acest miting spuneau ca USL mizeaza pe 100.000 de oameni, Nicolaescu spune ca se asteapta cam la jumatate.

"Vrem sa scoatem 50.000 de oameni in strada, tot ce e peste, e bine", a informat liberalul.