Inteviu cu Maia Sandu

joi, 4 aprilie 2013

Comunicat catre CNSC al Presedintelui SCMD


Catre membrii CNSC,


Manifestari ale SCMD in luna aprilie

Doamnelor si domnilor,

Avem aceeasi nedumerire ca si dvs in ceea ce priveste modul in care noua guvernare amana, de zece luni, rezolvarea solicitarilor minimale ale diferitelor categorii socio-profesionale reprezentate de dvs, rezolvare pe care o promisese pana la data de 09 noiembrie 2012 si, in acelasi timp, in ceea ce priveste modul in care, discret, sprijina “Restauratia”. Cu alte cuvinte, revenirea oamenilor regimului Basescu in functii cheie, in timp ce aceia dintre noi, care si-au sacrificat sanatatea, carierea, viata pentru a rasturna regimul Basescu, sunt uitati sau abandonati unei justitii, nu numai oarba, ci si excesiv politizata (ex. cazul  lt. Alexandru Gheorghe).

Nu putem intelege de ce, la un an dupa caderea ultimului guvern basist, Romania nu poate exista fara alde Kovesi, Morar, Haineala, etc. Nu ei , ci noi am rasturnat regimul Basescu si am adus USL-ul la putere. Si toate cele promise rezervistilor, profesorilor, CFR-istilor, pensionarilor, grefierilor, aviatorilor civili, medicilor, minerilor, constructorilor, revolutionarilor, etc. au ramas la stadiul de promisiune!

Luand cunostiinta de actiunile pe care diferite componente ale CNSC, le-au anuntat cu incepere din 09 aprilie a.c., va asiguram, in continuare de sustinerea noastra, in baza acordurilor incheiate cu SCMD si va anuntam ca SCMD organizeaza pentru toate categoriile de militari o “conferinta de presa – manifestatie” cu larga participare, in centrul Capitalei, in ziua de 19.04.2013 si pichetari, in aceeasi locatie, in decada urmatoare.

Nu putem accepta spargerea USL pentru ca noi am incheiat un contract de colaborare, nu cu un partid anume, ci cu USL care este obligat sa-si onoreze promisiunile facute noua, tuturor.

Fie ca manifestarile noastre sa fie un semnal pentru readucerea liderilor USL cu picioarele pe pamant! Cu alte cuvinte, la realitatea strazii, pentru ca aceasta este realitatea romaneasca!

Noi nu am inghetat in strada pentru o coabitare dincolo de orice limita cu cel direct responsabil si vinovat de situatia noastra, numitul Traian Basescu, ci pentru demiterea lui si pentru indepartarea tuturor slugilor sale, in egala masura vinovate fata de noi!
Fie ca factorii politici de decizie sa se trezeasca la realitate! Pentru ca nu guverneaza Uniunea Europeana sau FMI, ci Romania, iar Romania suntem noi toti!

 In caz contrar……… avem exemplul Italiei!

Col.(r) dr. Mircea DOGARU
Presedintele SCMD