marți, 2 iulie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Demnitatea Naţională semnalează opiniei publice și autorităților un fapt şocant care s-a petrecut recent pe una dintre străzile centrale ale municipiului Timişoara. Un grup de tineri au imobilizat un copil după care l-au aruncat într-un tomberon de gunoi. Fapta a fost relatată și documentată în ziare locale și presa centrală pe data de 22 iunie 2013. (1)
Din comentariile celor care au vizionat imaginile pe internet, rezultă că aceştia ar aparţine unui clan ţigănesc renumit pentru activităţile sale infracţionale, adeseori relatate şi de presă: clanul Cârpaci.
Suntem dezamăgiţi că nici până acum organele abilitate nu s-au sesizat şi nu au demarat niciun fel de anchetă, deşi cazul este discutat de tot oraşul cu repulsie, furie şi îngrijorare.

Asociația noastră a solicitat deja organelor de cercetare să demareze de urgenţă o anchetă, să-i identifice pe făptaşi şi să fie deferiţi justiţiei pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, am sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului propunând măsurile specifice de intervenție în astfel de situații.
Cerem o anchetă foarte serioasă asupra motivelor care au condus la acest atac asupra unui copil. Există indicii şi chiar dovezi că unii lideri ai populaţiei ţigăneşti transmit mesaje în care îndeamnă la acţiuni anti-româneşti. Posibil ca acest atac să fi avut un motiv bazat pe sentimente anti-româneşti, ceea ce este cu atât mai îngrijorător şi trebuie sancţionat prompt şi drastic.
Un fapt IDENTIC s-a petrecut în localitatea timişeană Satchinez în anul 2009 (2). Atunci s-a iscat un conflict inter-etnic greu de aplanat de forţele de ordine deplasate de la Timişoara. Făptuitorul a fost reţinut şi deferit justiţiei. Un asemenea conflict se poate reedita uşor dacă instituţiile statului asista cu pasivitate la aceste derapaje şocante de la normele de convieţuire şi civilizaţie, nesancţionând sever acest atentat grav la demnitatea umană.
Copiii sunt viitorul nostru şi nu vom permite nimănui să atenteze la dreptul naţiunii române de a avea un viitor sănătos şi demn.
Asociaţia Demnitatea Naţională
contact: e-mail 
adn.romania@gmail.com
website: http://www.adn-romania.ro