Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 17 aprilie 2015

O NECESITATE: LEGEA SINDICATELORO NECESITATE: LEGEA SINDICATELOR

- In atentia tuturor presedintilor de sindicate si federatii sindicale din CNSC –


Doamnelor si domnilor presedinti,

 In urma discutiilor cu multi dintre dvs., a rezultat necesitatea elaborarii unui nou proiect de Lege a sindicatelor, deoarece, una dintre marile “realizari” ale regimului Basescu a fost desfiintarea miscarii sindicale, operatiune incununata, dupa finalizarea distrugerii Romaniei industriale, prin asa zisa Lege a Dialogului Social din 2011.  O lege contrara Constitutiei Romaniei (Art.40, al.1). O lege anticonstitutionala, asadar, care distruge, in egala masura, si patronatele, provocand haosul prin introducerea in aceeasi oala a sindicatelor, patronatelor si ONG-urilor (asociatii, uniuni, fundatii). La vremea respectiva, am protestat, trimitand materialul anexat si structurilor de conducere ale NATO, UE si ONU, si tuturor guvernelor statelor euro-atlantice. Conceputa in termenii “socialismului multilateral dezvoltat”, uitand voit ca principala misiune a sindicatelor, pe ramuri de activitate, este sa asigure membrilor lor locuri de munca, in planul al doilea intervenind negocierea contractelor de munca, legea basista gandeste sindicatele exclusiv “industrial”, ca sindicate de fabrica, intr-o tara care a ramas fara industrie, cvasitotalitatea sindicalistilor marilor centrale din anii ’90 fiind astazi, ca disponibilizati, someri sau practicanti de joburi sezoniere. Este aceeasi miscare “tactica” facuta prin amestecarea, voita, a pensiilor cu ajutoarele sociale si indemnizatiile, astfel ca, prin haosul creat, pensiile sa poata fi considerate venituri impozabile si la bunul plac al guvernantilor. Aceeasi conceptie stalinista a egalizarii fortate intre oameni avand conditii de munca total diferite, a stat si la baza legii neaplicabile si neaplicata a sistemului unic de salarizare, cum a stat si la baza Legii Anastase, privind sistemul unitar de pensii, introdusa prin frauda parlamentara.

Noi, rezervistii, am fost privati si de dreptul la munca si de solda de rezervist botezata pensie!

In vederea redobandirii tuturor drepturilor sindicale, implicit a capacitatii de lupta a sindicatelor pentru dreptul la munca, inprimul rand, apoi pentru dreptul de a negocia conditiile de munca si, in final, pentru dreptul la pensie si, cu totul separat, la ajutoare sociale, va propun sa fiti de acord sa elaboram noi un proiect de Lege a Sindicatelor, pentru ca n-o va face nimeni. Odata elaborat, vi-l vom supune atentiei spre perfectionare, apoi il vom transmite tuturor deputatilor si senatorilor, indiferent de culoare politica, cu rugamintea de a fi preluat ca initiativa legislativa. Asa am procedat cu succes cu Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, astazi, oficial, inregistrat si in Camera Deputatior si in Senat. Si asta, dupa ce am asteptat peste trei ani, ca aceia care ne-au promis, inca din octombrie 2011, ca, “a doua zi dupa ce vor veni la putere”, vor abroga aberantele legi care ne-au lovit, sa se tina de cuvant.

Spre a a va reaminti tot raul produs de regimul Basescu, va suspunem atentiei, din nou, materialul de protest transmis in limba engleza, de catre SCMD, tuturor aliatilor Romaniei din UE si NATO, la 1 martie 2012.

Conform hotararii luate de SCMD in Consiliul National al Reprezentantilor, in cel mai scurt timp, va vom transmite propunerea noastra de Proiect al Legii Sindicatelor. O lege europeana, axata pe dreptul nerestrictionat la organizare al tuturor categoriilor socio-profesionale, indiferent de varsta, inclusiv al pensionarilor, somerilor si disponibilizatilor, in sindicate independente (cum sunt, deja, sindicatele revolutionarilor), care sa le apere dreptul la munca si drepturile conexe. Speram sa fie cadoul nostru de 1 Mai, zi, prin definitie, a protestelor si demonstratiilor antiguvernamentale si antipatronale!

Pana atunci, va rog sa luati in calcul, insa, posibilitatea reclamarii la noul presedinte si la Avocatul Poporului a neconstitutionalitatii Legii antieuropene a Dialogului Social, pentru incalcarea Art.40, al.1 din Constitutie, care nu restrictioneaza dreptul la organizare in sindicate, stipuland: Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, sindicate, patronate si alte forme de asociere”. Asadar, “cetatenii”, inclusiv, sau, in primul rand, somerii si nu numai ”angajatii”, din ce in ce mai putini.

Cu stima,

Presedintele SCMD,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu