Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 11 mai 2015

A treia ediţie a forumului EUROSFAT va avea loc în data de vineri, 29 mai 2015 la Palatul Parlamentului în Bucureşti

EUROSFAT este forumul anual de dezbateri europene ce are loc în România începând cu anul 2013. Scopul evenimentului este de a aduce împreună politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, experţi și cetățeni pentru a dezbate asupra celor mai importante teme de pe agenda europeană, astfel facilitând poziţionarea actorilor români în cadrul UE.

A treia ediţie a forumului EUROSFAT va avea loc în data de vineri, 29 mai 2015 la Palatul Parlamentului în Bucureşti. Acesta va include o plenara de deschidere şi două serii paralele de dezbateri care se vor desfăşura pe întreaga durată a zilei.

Tema centrală a EUROSFAT 2015 va fi axată pe relațiile externe ale UE şi rolul României în cadrul noului context geopolitic regional şi global. Prin urmare, o parte din dezbaterile şi conferinţele din cadrul forumului se vor concentra pe teme precum strategia de securitate a UE, politica de vecinătate, perspectivele de extindere sau relaţiile cu Rusia. În plus, vor avea loc dezbateri asupra altor teme strategice pentru România şi Uniunea Europeană precum politica de securitate energetică, situația democrației şi a statului de drept în România, dar şi politicile de integrare pentru romi. Forumul, desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, este organizat în parteneriat cu Centrul Român de Politici Europene şi alte organizaţii ale societăţii civile şi instituţii publice din România şi din UE iar printre invitaţi se vor număra oficiali europeni, membri ai Parlamentului European şi ai Parlamentului României, experţi din România şi alte state membre, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri precum şi cetăţeni interesaţi.

EUROSFAT 2015 este organizat de Europuls.ro şi Romanian Center for European Policies (CRPE) sub înaltul patronaj al European Parliament, iar printre partenerii forumului se numără Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, Fundaţia Konrad Adenauer - Rule of Law Program South East Europe, Konrad-Adenauer-Stiftung, Embassy of the Netherlands in Romania, Irish Embassy Bucharest, Aspen Institute Romania, Jacques Delors Institute, Black Sea Trust for Regional Cooperation, Assp Ub, Contributors, RFI Romania


Pentru mai multe detalii:
www.eurosfat.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu