miercuri, 4 noiembrie 2015

ADIO ROMANIA? AI FOST UN VIS FRUMOS?

-         Pentru toti cei, pe moment, dezinteresati –
Astern pe hartie si transmit in eter aceste randuri in momentul in care Victor Ponta si-a anuntat, din nou, prin surprindere, demisia. De data aceasta din fruntea Guvernului, destabilizand tara. Este a doua gafa politica majora pe care o face dupa demisia pe Facebook din fruntea PSD, gest care a destabilizat si decredibilizat principalul partid romanesc. Daca a executat „intocmai si la timp” ordine, nu mai este nimic de spus! Daca a fost, din nou, un impuls de moment, pacat ca nu a facut gestul mai devreme!
CONTEXTUL
Haosul de la Bucuresti se declanseaza in contextul in care in teritoriile romanesti aflate inca sub ocupatie ruseasca si numite, gratie tradarii politicienilor romani din 1991, „Republica Moldova” (cand normal ar fi fost FRSSM, asemeni FYROM), adica la Chisinau, rusii tocmai au pus de un mic „Maidan”. Este denumirea actuala a actiunii numite, candva, „Golania” si, des experimentata in ultimii 25 de ani, in timp si in spatiu. In fata sunt Plahatniuk, oligarhul negustor de suflete, speculantii frati TOPA, Usatai, primarul din Balti, cel care a umplut Chisinaul de rusi extremisti platiti cu 4-5 euro pe zi din miliardul disparut din banca, plus sticle de vodca, Sor, primarul din Orhei (o sosie a lui Brucan) si altii.  Interfata o asigura „Alianta DA” (poate va suna cunoscut) si Piotr Lucinski, fosta mana dreapta a lui Gorbaciov, iar in spate sunt regizorii KGB, GRU, SPETZNATZ.
Centrul Romaniei a fost bulversat, pentru a contracara aniversarea lui 25 octombrie, ca zi a ultimei brazde de pamant romanesc eliberata in 1944, in Vest, de actiunile „Campania husarilor” si „Flacari in Tinutul Secuiesc”. Uniforme naziste, fasciste, insemne ale Garzii Zdrentarosilor au manjit muntii nostri, iar focurile medievale de chemare la lupta s-au aprins pe granita asazisului Tinut Secuiesc. Granita simbolizata, pentru prima data de 50.000 de unguri manifestanti, cu ocazia vizitei lui Ceausescu in SUA, in 1978, prin gaurirea, in centru, a tricolorului romanesc. Gaura din steag a  insemnat independenta (sub numele ERDELYI) judetelor Mures, Harghita, Covasna si in 1978 si in 1989 si in 1990 si astazi, pe strazile Bucurestilor. Actiunile au fost orchestrate de asociatiile „Drumeti in Ardeal” (Debretin, str. Vezer nr. 23), „Siculitas” (Tirgu Mures, str. Marton Aron nr.1) si „Sepsireform” (Sf. Gheorghe, str. Mikes Kelemen, nr.2, ap.53). In spate au fost Consulatul Unguresc de la Miercurea Ciuc, fundatia finantatoare si omniprezenta „Bethlen Gabor” (desi principele a luptat pentru visul lui Mihai Viteazul, nu pentru Ungaria Mare), iar la varf au actionat Ministerul Apararii din Ungaria si vicepresedintele parlamentului ungar, Tamas Snider.
In vestul tarii, vinovatul de genocid Emil Boc, cel care a hotarat ca pensionarii trebuie sa traiasca maxim 6 ani, dupa care sa „paraseasca pe cale naturala sistemul”, tocmai a autorizat torpilarea Zilei Nationale 1 Decembrie, Ziua Unirii, printr-o manifestatie organizata de adeptii „ardeleanului”  de la Craiova, Sabin Gherman, in spiritul tradatorului Iuliu Maniu, de separare (asa cum Maniu a incercat la 1 Decembrie 1938) a Ardealului de Romania. Evident, sub lozinca separarii „civilizatilor" prohabsburgi de „Mitici”. Ca roman din Tg. Mures si romano-catolic am afirmat, intotdeauna, ca marele Caragiale a lansat doua personaje cheie, definitorii: Mitica, smecherul de Capitala, identificabil in toate capitalele lumii, de la Moscova la Washington si idiotul satului, boul baltii, cu mintea ramasa la Zolferino ghe vale, unde venea un gheneral calare, Marius Chicos Rostogan.  Avand de ales intre a fi Chicos sau Mitica, i-am indemnat, intotdeauna, pe toti urmasii fostilor iobagi, calcati in picioare de cizma ungureasca, sa fim „mitici”, in traditia lui Horea, a lui Avram Iancu si a Sfantului Sofronie din Cioara.
In emigratia care conteaza, romanii ortodocsi tin de biserica ..... rusa. Si asa vor ramane cata vreme I.P.S. Nathaniel  de la Detroit se va bate cu I.P.S. Nicolae de la Chicago, iar germanicul Preafericit Daniel va intarzia infiintarea Episcopie romanesti, ortodoxe de la Montreal.
FAPTELE
In contextul prezentat, s-a petrecut la Bucuresti o tragedie cumplita, asemeni altor sute de tragedii similare, cu sute de morti, petrecute in Belgia, Franta, SUA etc. Lacomia celor care vor sa adune cu sapte maini, fara sa investeasca un deget, ca si ticalosia oficialilor care au inchis ochii pentru spaga, a facut ca sute de copii sa arda ca soarecii in depozitul unei foste fabrici transformata in club promiscuu. In mod surprinzator, toti membrii Guvernului si-au facut datoria, s-a intervenit la timp si un puternic sentiment de solidaritate, printre lacrimi, a cuprins Tara. Atunci au intervenit manipulatorii profesionisti!
MANIPULAREA
Presedintele Romaniei, el insusi beneficiarul manipularii ruso-germane din noiembrie 2014 si, care, de un an de zile, nu cere decat demisia Guvernului, a sugerat, celor aflati la priveghi, sa iasa in strada. A fost manipulat de Basescu, fostul presedinte, care cere acest lucru, in gura mare, de cand a pierdut puterea si intrezareste, printre lacrimile bahice, gratiile inchisorii. Manipulat, la randu-i, Patriarhul Daniel a distrus credibilitatea ultimului stalp de rezistenta al statului si natiunii – Biserica Ortodoxa. A interzis preotilor sa-si faca datoria crestineasca pe motiv ca acei copii nevinovati ar fi fost satanisti. Si aceasta pentru ca habotnicia, adica incultura, sora buna cu prostia consilierilor, nu au stiut sa-i spuna ce inseamna Hallowen (sarbatoarea celtica, pagana, a sfarsitului de an, patrunsa in crestinismul catolic, asa cum Caloianul, Calusul, Buduhalele sau Bocetul, toate pagane, precrestine s-au pastrat, prin sincretism, in crestinismul ortodox romanesc).
Colonei profesionisti, figurand de ani de zile ca teleasti, cu morga de bunic sfatuitor a lui Brucan, sau cu istericalele saltimbancilor din Televiziunea Nationala Libera, de la 22 decembrie au inceput sa sugereze „Demisia!”. Nici un copil nu s-a intrebat de ce, timp de 5 zile, a auzit la toate posturile de televiziune, ca numai un proprietar de spelunca, privat, si-a dat demisia si nu cine trebuie. In fata cui sa-si dea demisia un patron? In fata nevestei sau a lui Dumnezeu? Infiltratii au strigat, printre cei ce se reculegeau, „demisia” lui Piedone, apoi a ministrului care gestiona criza, apoi a lui Victor Ponta. I-au infiltrat si i-au condus in mars de noapte asupra Guvernului, „pentru ca noaptea pe fulgeratura, atuncea caii se fura!” V-o spune un organizator de marsuri, la lumina zilei, impotriva regimului basist vinovat de genocid, de organizarea coruptiei la varf si de jefuirea, fara precedent, a Tarii. Bizar este faptul ca, parca asteptand ordinul, Ponta s-a grabit sa se spele pe maini. Un conducator adevarat, bun sau rau, daca se lupta pentru ceea ce crede el ca este binele natiunii, se sacrifica, ramane in functie, lupta pana la capat si moare!

NAIVITATI
In 2011, la Congresul PC, in plen,  invitat alaturi de Crin Antonescu, Ecaterina Andronescu si un reprezentant al Confederatiilor Sindicale, am avertizat clasa politica, inca actuala, ca USL este ultima ei sansa si ultimul experiment. Daca acest experiment va esua, va urma dezastrul si nici un roman nu va mai crede intr-o clasa politica, acuzata de lasitate, lacomie, hotie, coruptie, prostie, incultura si nepasare fata de durerile cetatenilor al caror vot il cersesc sau il cumpara periodic. Am avertizat ca viitorul va fi al Societatii Civile, ca peste tot in lume, iar in 2013, cand dezastrul era in derulare, cu ocazia alegerilor Europarlamentare, Consiliul National al Societatii Civile a sondat terenul lansand conceptul vest-european: „Alternativa Nationala”. Alternativa la ce? La intreaga clasa politica! Degeaba au pus tunurile pe SCMD si CNSC ganditorii tuturor partidelor, exact asa gandeste astazi generatia tanara care s-a saturat de toti mincinosii, fie de dreapta, fie de stanga.
„Tacerea ucide!” si „Coruptia ucide!” au strigat tinerii in aceste zile. Asa este, dar acestea ucid doar oameni. Exista ceva mult mai cumplit, care ucide natiuni, state si popoare – „Nestiinta” si „Manipularea”.
Si au mai strigat copiii in strada: „Bunicii nostri au luptat in razboi, parintii nostri au luptat in Revolutie ......este randul nostru sa luptam!”. Saracii, vad, asa cum am vazut si noi la vremea noastra, doar partea plina a paharului. Si, la fel de manipulati, sunt pregatiti sa moara, ca si noi, pentru libertate, urmand a descoperi, mult prea tarziu, ca au facut jocul asasinilor.
Intr-adevar, generatia strabunicilor nostri, pe care as numi-o „Generatia Treceti batalioane......”, cu sacrificiul a peste un milion de vieti, ne-a lasat o tara numita Romania Mare si sperante de implinire in viitor. Ce am facut noi, urmasii? De dragul adevarului, de dragul supravietuirii, trebuie sa admitem urmatoarele:
MOSTENIREA „GENERATIEI TANGO”
Dupa ani de lupta si suferinte, cu sacrificiul a peste 548.000 de vieti, bunicii nostri, pe care i-as numi „Generatia Tango”,  au pierdut Timocul, a carui cerere de unire au refuzat-o si, dupa marea tradare de la 23 August 1944, au pierdut Bucovina, Herta, o parte din Delta Dunarii, Insula Serpilor data prin porces verbal, Basarabia si Cadrilaterul. Au obtinut statutul de stat invins si toate bogatiile noastre s-au scurs spre ocupantul sovietic, au obtinut arestarea tuturor patriotilor, intelectuali, clerici si militari, chinuiti de agentii socialismului rusesc, comunistii de atunci, Brucan, Pauker, Patapievici, Roman, Tismaneanu, Rautu etc. Au obtinut, gratie si tradarii Occidentului, integrarea in sistemul socialist cu toate consecintele. Este drept, gratie curajului si inteligentei unor patrioti ca mosierul Petru Groza (presedintele Frontului Plugarilor) si CFR-istul Gheorghiu Dej (comunist, liderul Partidului Muncitoresc Roman) au obtinut pastrarea Ardealului si a Maramuresului ocupate de rusi, sub conditia recunoasterii cetateniei romane pentru 400.000 de fascisti unguri, colonizati de Horthy, pentru care s-a creat bantustanul Regiunea Mures Autonoma Maghiara. Ceausescu a desfiintat aceasta anomalie in perioada 1965-1969, cand a creat Partidul Comunist Roman si a proclamat Socialismul. Tot el a scos din inchisori elita romaneasca, dar a distrus „Generatia Tango” si generatia noastra, pe care as numi-o „Generatia Rock” prin programul necesar, dar demential, prin rapiditate, de industrializare si intarire economica a Romaniei.
MOSTENIREA „GENERATIEI ROCK”
Crescuta in dementa ideii de sacrificiu, ca odata si odata, la Pastele Cailor, cand in locul Socialismului se va instaura Comunismul lui Marx, va curge lapte si miere, generatia mea a vazut cum sunt alungati din tara sau trecuti pe linie moarta, reprezentantii Kominternului, cum se face revenirea la romanitate, dar, desi pregatita, a cazut prada manipularii din anii ’80 cand am fost, sistematic, loviti in stomac (cartofii putrezeau in Harghita, porcii se salbaticeau in Delta, mieii, vinul si ouale ni se rechiztionau din portbagaje) in timp ce adevaratii comunisti (astazi globalisti), fiii si nepotii lor, aciuiti la caldura, in media scrisa, televiziune, radio, teatru, Uniunea Scriitorilor si Finante, adica acolo unde se manipulau ideile si banii, ne asmuteau la revolta.
23.0000.000 de romani au iesit in strada in decembrie 1989 pentru libertate, dand peste cap planurile de razboi civil ruso-americano-germano-ungaro-polono-austro etc. Astazi, urmasii lor, calcati in picioare, inca suporta pedeapsa crunta pe care le-a aplicat-o regimul portocaliu. Noi am pierdut toate bogatiile solului si subsolului romanesc, noi am pierdut pamantul in cea mai mare masura, industria, cercetarea cu toate capacitatile de productie, invatamantul, cultura, sanatatea etc. Noi v-am pierdut pe voi si viitorul vostru, indemnandu-va sa va luati lumea in cap, in loc sa luptati pentru tara, noi suntem cei care, manipulati de aceiasi, ne-am trezit tarziu, abia dupa furtul de alegeri din 2009 si am pornit la lupta ca Societate Civila in 2010, cu speranta ca vom rezista pana cand veti percepe realitatea si nu ne veti repeta experienta.
Ce poate pierde „Generatia Hard Rock”?
Daca nu ne unim acum, ca Societate Civila organizata, daca nu o protejam impotriva manipulatorilor, daca nu ne sacrificam pentru a-i oferi un reper, „Generatia Hard Rock”, care este la fel de frumoasa, la fel de inteligenta, la fel de bine intentionata si la fel de curajoasa, cum eram noi, odata, va pierde, pe mana manipulatorilor profesionisti ai marilor interese externe, singurul lucru care ne-a mai ramas ...... Romania ca stat si natiune. Pentru ca drumul spre Iad este pavat cu intentii bune! Anticipate la Chisinau, anticipate la Bucuresti!
In rest, duca-se toti, ca toti sunt o apa si-un pamant! Doar Tara sa ramana pentru ca a costat milioanele de vieti si sutele de ani de suferinta ale inaintasilor nostri!
HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!
p. CNSC,
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru7 comentarii:


 1. În data de 5 noiembrie 2015, 12:51, Raluca a scris:

  Radu Golban, propunerea Diasporei pentru funcţia de premier

  România are nevoie, în primul şi în primul rând, de un premier cinstit. Necorupt. Neimplicat în grupuri ilegitime de interese. De un om care să nu depindă de clientela politică. De o persoană care să nu fie dispusă să risipească banul public.
  Şi, în al doilea rând, România are nevoie de un specialist la Palatul Victoria, cu o educaţie solidă economică, financiară şi juridică. Un om capabil să adopte soluţii pentru dinamizarea investiţiilor şi accelerarea creşterii economice. Aceasta presupune ca viitorul prim-ministru să fie capabil să înţeleagă şi să aplice cele mai avansate norme europene de management. Şi mai presupune existenţa unui om capabil să formeze o echipă de specialişti neînregimentaţi în ceea ce numim politica de până acum. O politică pe care cetăţenii din ţară o resping şi o respingem şi noi, de asemenea.
  Din toate aceste motive, noi, cei din Diaspora, ne simţim datori, nu numai să votăm şi să ne pronunţăm pentru o schimbare în bine a României, ci şi să propunem, din rândul nostru, persoane capabile să înfăptuiască aceste obiective.
  Doctorul Radu Golban este una dintre propunerile noastre. Este un specialist de primă mărime în materie economică şi financiară,cu studii juridice solide, format în Germania şi Elveţia şi cu un doctorat obţinut în Europa Occidentală, în mod corect. Asupra acestui om nu există nici cea mai mică suspiciune. În plus, dispune, ca rezultat al muncii lui cinstite, de o avere considerabilă, care îi permite să nu cedeze unor tentaţii, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor premieri.
  Desigur, eu, propunând această persoană şi având în acest sens susţinerea unui grup consistent de români, nu am de gând să mă erijez în purtătorul de cuvânt al întregii Diaspore. Vor mai fi poate şi alte propuneri de acest fel. Esenţial este ca cel care va fi viitorul premier tehnocrat al României să aibă însuşiri de genul celor întrunite de doctorul Radu Golban. Şi dacă va fi ales din rândul Diasporei, va fi cu atât mai bine. Cu oameni ca el, cu oameni de acest fel, ar putea fi început un nou drum.


  Raluca Rugan
  Bregenz, Austria

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma alatur din tot sufletul Diasporei in propunerea pentru functia de Premier al noului guvern al Romaniei,
   a D-lui Dr. Radu Golban, pentru care am o imensa consideratie si pe care il admir.

   Radu Golban este o mare personalitate internationala, expert in domeniul economiei si finantelor si are interesul
   Romanilor in suflet - fapt pe care l-a demonstrat de atitea ori. Este un om de onoare si de o cinste ireprosabila.
   Romania are nevoie acum, mai mult ca oricind, de un asemenea om in fruntea Guvernului.

   Eugen Sarbu
   Violonist
   Londra

   Ștergere
 2. Acest articol pare scris de o persoană care suferă de tulburare delirantă persistentă .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te simti cumva cu musca pe caciula sau ai tu insuti tulburari la creier?!!
   Planton Schimbul 1

   Ștergere
  2. Acest anonim, mai degraba decat psihopat, cred ca este un vanzator de neam si tara, in slujba Rusiei.

   Petre Corduneanu.

   Ștergere
 3. O prima observatie. Cadrilaterul a fost cedat la "masa verde" de Antonescu. Desi a declarat ca atata timp cat va fi sef al statului niciun petec de pamant nu va fi instrainat, totusi, primul act de politica externa semnat a fost ratificarea la 13 Septembrie 1940 a Tratatul de la Craiova prin care a acceptat cedarea Cadrilaterului prin schimbul populatii (80.000 romani, de fapt peste 100.000 care si-au abandonat locuintele contra 65.000 bulgari ajunsi la 77.000). Parte dintre ofiterii Armatei Regale s-au opus retragerii, conducatorul acestora, generalul Argesanu fiind arestat la ordinele lui Antonescu.
  Referitor la propunerea ca domnul Radu Golban sa fie numit prim ministru, ma intreb care va fi suportul politic pe care l-ar avea, deoarece administrarea tarii inseamna mult mai mult decat o simpla cunoastere a politicilor financiare si economice, inseamna si relatii sociale, si relatii internationale. Dar inseamna si politica nationala pentru Reintregire. Sigur, este frumos sa vorbim despre tehnocrati, dar actul guvernarii este un ansamblu de politici economice, sociale, internationale si, nu in cele din urma, nationale. Iar toate aceste politici necesita sustinere politica.

  RăspundețiȘtergere