Inteviu cu Maia Sandu

marți, 5 septembrie 2017


SA-L DETENSIONAM PE NELINISTITUL DOMN
BOGDAN CHIRIEAC
-         Apel catre rezervisti –

Doamnelor si domnilor,
De 3 luni de zile, militarii si politistii, activi si in rezerva, sunt tinta unei ofensive imagologice si psihologice fara precedent, deoarece, spre deosebire de anii 2009-2013, acum participa intreaga zisa clasa politica si intreaga Media, in frunte cu cei care sustin astazi ceea ce combateau ieri. Dintre toti, se distinge, ca cel mai vehement, noul Guru al presei romanesti, mai vitriolant si mai omniprezent decat au fost odata Silviu Brucan, Ion Cristoiu si C.T.P. la un loc. Cel putin debutul lunii septembrie ne-a lasat siderati, datorita valului enorm de neadevaruri lansat manipulator de domnia sa la Antena 3 si RTV.
Periculosul Guru,
A-i da vreo replica domnului Chirieac “sa sparie gandul”, vorba cronicarului. Este spaima de necunoscut si de neinteles, deoarece d-sa are sange kaki. Col. Chirieac senior v-a fost profesor de tactica si strategie la Academia Militara, multora dintre dvs., pe vremea dominatiei estice. Domnia sa nu stim ce grad are si unde, ca pe lista coloneilor basisti, publicata de Dobritoiu, nu se regaseste iar cea a generalilor este inca la secret. Prostiile care s-au scris in presa despre apartenenta la oaresce servicii rasaritene sau din Orientul Mijlociu nu pot fi luate in calcul decat ca barfe tipic dambovitene, ca si faptul ca ar fi fost sau ar fi partenerul rusilor de la ALRO Slatina sau ca l-ar fi imprumutat pe SOV cu un milion de euro. Ca a purtat negocieri, ca intermediar, in scopul vinderii unor gadget-uri, cu diverse structuri militare, am aflat, dar nu stim sumele castigate. Si nu stim daca personajul este intai om de afaceri sau formator de opinie. Intrucat de dimineata pana seara bantuie televiziunile in calitate de Mafalda, banuim ca afaceri face noaptea. Oricum noi l-am ajutat, in urma cu 5 ani, cand a lansat pe bani europeni un proiect inutil de reconversie profesionala si a noastra, a rezervistilor. Inutil, pentru ca Basescu ne limitase dreptul la munca prin Legea 329/2009, pentru ca astazi sa constatam ca, sfidand Art. 41 din Constitutia Romaniei, principalul adversar al dreptului la munca al pensionarilor este … dl. Bogdan Chirieac.
Pe noi ne-a inspaimantat ceea ce am vazut cu ochii nostri. Trei zile dupa crima odioasa de la COLECTIV, intreg poporul roman, intr-o superba solidaritate, inca isi plangea copiii rapusi. Doar doi nelinistiti agitau apele incercand sa deturneze evenimentul prin aparitii furibunde si stridente… Traian Basescu si Bogdan Chirieac. In timp ce primul indemna fatis la revolta stradala, al doilea, profesionist, afirma la toate posturile de televiziune, din ora in ora, un lucru aparent fara legatura: “Doar un privat si-a dat demisia, doar patronul unei discoteci a avut bunul simt sa demisioneze”. Noi am replicat atunci “De unde ma-sa demisoneaza un patron de discoteca, de la nevasta sau de la soacra?”. Dar tinerii frumosi si liberi au pus botul la manipulare si, dupa trei zile, au inceput sa strige… “Demisia!, Demisia! Demisia!”. Demisia lui Piedone, demisia lui Oprea, demisia lui Ponta! Asa ne-am procopsit cu Guvernul Ciolos, a carui prima masura a fost ca, pe post de Art. 40 a unei OUG (57/2015) sa bage o intreaga ordonanta de urgenta in 30 de articole, care ne-a facut praf Legea pensiilor militare de stat. Iar ceea ce a mai ramas valid din lege este desfiintat astazi, cu sprijinul furibund al aceluiasi Bogdan Chirieac, de catre Lia Olguta Vasilescu (OUG 59/2017).
De ce noul Guru al presei si politicii romanesti s-a constituit in adversar de moarte al rezervistilor, militari si politisti? Nu stim! Sa execute oare ordine externe, din partea celor care vizeaza destructurarea Romaniei? Nu stim! De aceea va propunem, stimati rezervisti, ca, pana la aflarea adevarului, sa-l luam cu duhul blandetii, ca poate omul este pur si simplu dezinformat. Si sa incercam sa-i deschidem ochii, demontandu-i cu politete afirmatiile, ori de cate ori il intalnim.
Demontarea axiomelor d-lui Bogdan Chirieac, despre rezervisti,
          Zice Guru Chirieac: Sunt pensii speciale de peste 400 de milioane, in timp ce pensia medie in sistemul public este 9 milioane; 100.000 de pensii speciale costa statul mai mult decat 4 milioane de pensii minime etc. iar referirea este de fiecare data tintita – pensiile militare, dl. Chirieac propunand desfiintarea tuturor pensiilor speciale si o lege unica pentru toata lumea.
          Raspuns politicos: in Romania exista, ca in toate statele lumii, doua tipuri de pensii – civile si militare; pensiile militare nu sunt speciale ci pensii militare de stat, constituite legislativ ca atare in toata lumea si la noi de la 1864, intrucat activitatea militarilor si politistilor, daca este prevazuta mascat in Constitutia Romaniei drept “munca fortata” (Art. 42 Al. 1 si 2) nu este prevazuta in Codul Muncii. Cum sa prevezi si sa normezi activitatea de pregatire pentru lupta, interventie si lupta? Prin numarul de inamici omorati sau numarul de infractori arestati pe minut? Militarii si politistii sunt in slujba 24 de ore din 24 dar platiti au fost, intotdeauna, numai pentru 8 ore. Pentru restrictiile de viata impuse si uzarea psihica si fizica, ies dintotdeauna, la noi si la altii, cu minim 7 ani mai devreme la pensie iar solda de rezervist, adica pensia, este strans legata de si putin mai mica decat solda de activ, intrucat obligatiile militare continua si dupa trecerea in rezerva. Ca respectivele solde sunt mai mari decat pensiile minime se explica prin pretul sangelui. Dar sunt de cel putin de zece ori mai mici decat pensiile stabilite pentru slugile politice.
          Pensionari militari (din Armata, Interne, Servicii) au fost 184.000 dar gratie ordonantei de urgenta tradatoare a NATO si a interesului national, adica a OUG 59/2017 emanata, in dispretul Constitutiei, de la Ministerul Muncii, numarul lor a sarit déjà peste 200.000, structurile militare fiind in pragul colapsului, exact cand Armata Rosie pregateste cele mai mari manevre din istorie, la granite rasariteana a NATO.
          Pensiile civile sunt numai 2 milioane, pe Legea 263/2010, si inca 8 mii, de asa-zise pensii speciale, pe legile separate ale magistratilor, grefierilor, pilotilor, diplomatilor, functionarilor publici din Parlament si din Curtea de Conturi.
          Acestea sunt pensiile iar pensii minime nu exista. Referirea d-lui Chirieac si a altor manipulatori este la cele 3,3 milioane de prime si pomeni pe care statul le plateste, in dispretul oricarei contributivitati, ca rente viagere sau indemnizatii viagere, cum au sportivii renumiti (ex. Leonard Doroftei 9000/luna) sau parlamentarii ori ajutoare sociale, mergand pana la venitul social minim garantat, dat ca pomana pentru nemunca.
          Pensiile de peste 40.000 lei, atribuite propagandistic militarilor apartin in fapt magistratilor si sunt date pe Legea civila a magistratilor nr. 303/2004, nu pe Legea militara 223/2015. Bagandu-se artificial si propagandistic in randul pensiilor militare si media acestora este umflata de la 2000 la 3200 lei.
          In incheierea acestui raspuns, va rugam sa-i atrageti atentia celebrului Guru ca ne-am integrat in NATO si in UE nu in CSI, cum se numeste astazi fosta URSS si ca, in primul rand, prin legislatia militara ne-am aliniat la Occident. A insista ca Romania sa fie singura tara din lume in care structurile militare, cu obligatii, restrictii si activitati separate de ale civililor, sa nu aiba legi separate, inseamna a fi ori dus cu pluta ori tradator.
Zice dl. Chirieac – pensiile nesimtite, adica cele speciale, nu se bazeaza nici macar pe contributivitate.
          Raspuns politicos: Maestre, toate pensiile, inclusiv cele medicale, presupun contributivitate. Inclusiv cele militare! Civilii au contribuit toata viata lor la Casa Nationala de Pensii, al carui fond excedentar a fost deturnat si a disparut dupa 2009, potrivit declaratiilor d-lui Tariceanu. Cu exceptia depunerilor si fondului de la Casa de Pensii a Cooperatiei mestesugaresti, desfiintata si jefuita dupa 1990.
          Militarii au contribuit cu 10,5% din brut si 25% din net (pensia privata sau suplimentara) la casele lor sectoriale de pensii, fondul imens al acestora incercand sa-l sterpeleasca Boc dupa 2010 cand i-a transformat pe rezervisti in asistati social. Nu s-a putut datorita luptei S.C.M.D. in justitie, in Parlament, in strada si in Media. S-a recunoscut atunci, si avem documentele, ca inclusiv rezervistii continua sa alimenteze acest fond prin moartea lor, cate 500/luna in medie, decesul fiindu-le inregistrat drept mari economii la bugetul de stat, fond pensii. Astazi se incearca din nou sterpelirea fondului de pensii militare si aruncarea noastra peste Casa de pensii a civililor.
          Contributivitate n-au avut exact cei 3,3 milioane de premiati sau pomanagii ai statului, carora li se stabilesc din burta, sumele platite de la bugetul de stat si pe care ticalosii, tradatorii sau naivii insista sa le numeasca abuziv… “pensii”.
          Zice Guru Chirieac: militarii primesc pensii calculate cu 80% din salariul brut si ajung sa depasesca 100% in timp ce pensia militarilor americani se calculeaza la 50%.
          Raspuns politicos: Informeaza-te maestre, nu mai bate campii! Pensia militarilor americani este media celor mai mari salarii primite consecutiv 36 de luni la alegere, din intreaga cariera. Ca sa ramanem in cadrul NATO, la militarii belgieni este 80% din ultimul salariu brut, la francezi 75% din media ultimelor 6 salarii brute, la nemti 75% din ultima solda bruta, la italieni 80% din ultimul salariu brut, la englezi se dau 60% din cel mai mare salariu din primii 18 ani de serviciu militar, adaugandu-se cate 3,3% pe an, efectuat in plus. Deci la 30 de ani de slujba, sar de 90%; la olandezi pensia este ultimul salariu brut la care se adauga 1,75% inmultit cu numarul anilor de serviciu; la polonezi este 75% din ultimul salariu brut; la turci 85% din ultimul salariu brut etc.
          In Romania, pensiile militare au fost stabilite pe baza a 80% din media a 6 luni din ultimii 5 ani, fara sa se depaseasca 100%. Aceasta baza o au astazi magistratii si toti ceilalti pana la femeile de serviciu din Parlament, nu si militarii, ei nemaifunctionand dupa legislatia NATO, gratie OUG 57/2015 si OUG 59/2017. La rezervisti, baza de calcul este de 65%, mai putin decat pe vremea lui Ceausescu, ce dadea 66% la care se adauga pensia privata de 16% si Ordinul meritul militar de 20%. Mai mult, in baza de calcul se adauga, fara a putea depasi limita de 85%, adica ni se fura si grupele de munca si sporurile si pensia privata (suplimentara) si anii munciti si banii castigati dupa trecerea in rezerva, incat ne punem tot mai firesc intrebarea… de ce Dumnezeu l-om fi impuscat noi pe Ceausescu? Ca sa dam Tara gratis tuturor banditilor externi si complicilor lor interni?
          Linistiti-l pe Guru!  
          Stimati camarazi, concluzia noastra este ca dl. Bogdan Chirieac, cel care pozeaza in portavocea privatilor si privatelor din Romania, adica a celor care au jumulit statul din 1990 incoace, pretinzandu-se mari oameni de afaceri, s-a speriat urmarind evenimentele ultimilor 2 ani: sub Ciolos, multinationalele si-au adjudecat milioane de euro drept ajutor de la statul roman, caruia, oricum, nu-i platesc redeventele cuvenite; Franta si Germania vor ce ne-a mai ramas (TAROM, porturi, aeroporturi, institute de cercetare, hidrocentrale, termocentrale etc.); dupa Ciolos, americanii, englezii, germanii, francezii se intrec in a ne vinde avioane, fregate, elicoptere, tancuri etc. scoase din uz sau stifturi etc. Drept care, si-a zis domnia sa, care a incheiat in trecut afaceri profitabile cu structurile militare, ca, daca si nesimtitii de militari activi vor salarii mari, si nesimtitii de rezervisti vor pensii onorabile, din amaratii aia de 2% din PIB, n-o sa mai ramana nimic pentru gadget-urile lui. Linistiti-l, ca suntem in Romania, unde, oricand se gaseste ceva pentru un prieten si ca, fondul nostru de pensii inca exista iar daca sefii structurilor militare ii vor da flit o sa-i cumparam noi, rezervistii, jucariile ca sa ne semnalizeze drumul spre casa atunci cand ne va lovi dementa senila sau trimisul special al doamnei Merkel, baronul Alzheimer. Dar, vorbiti-i “cu toata dragostea” ca sa “auzim numai de bine”! In rest, stimati camarazi pregatiti-va de lupta pentru ca ordinul venit de la Bruxelles este sa ne ingroape pe toti si, odata cu noi sa ingroape si Tara!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu