Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 12 februarie 2018

Se intampla in anul Centenarului (II)




Se intampla in anul Centenarului,
An al definitivarii distrugerii structurilor militare
Prin legile „LOV” (II)


1.     Apel la Secesiune lansat de liderul CNS
„N-o să renunțăm la Ţinutul Secuiesc.
Ne pregătim pentru ziua libertăţii ţinutului secuiesc într-un an în care ne amintim de aniversarea a 100 de ani de când Consiliului Naţional Secuiesc a luat ființă. 
Ne pregătim pentru ziua libertăţii secuiești într-un an în care ne amintim de  cei cinci zeci de ani de la înființarea provinciei autonome maghiară de drept, iar guvernul și Parlamentul României nu doresc să-și aducă aminte de acest lucru, amintire tristă pentru ei din epoca lui Ceaușescu.
Ne pregătim pentru ziua libertăţii ţinutului secuiesc într-un an în care este a treia oară când în Parlamentului României documentele oficiale ale statutului de autonomie pentru Ţinutul Secuiesc sunt depuse prin grija parlamentarilor maghiari. 
Proiectul de lege este autentic şi legal reflectat de nevoia de autonomie a Poporului Secuiesc, în conformitate cu rezultatele referendumului organizat în 2008 și în conformitate cu deciziile adoptate de municipalitatea a 63 de localități din Ținutul Secuiesc.
În acest an ne pregătim pentru ziua libertăţii secuiești, în care fostul premier al României ne-a ameninţat prin spânzurarea acelora care arborează steagul secuiesc. 
Pe data de 10 martie, la ora 16, ne vom aduna la Târgul Mureș in zona monumentului Postaret, și de acolo vom mărșălui până în piața Victoriei în fața Prefecturii județului Mureș. 
Marea provocare pentru acest an va fi aceea că va exista suficientă putere în noi pentru a arăta poporului român și lumii întregi că noi secuii nu am fost intimidați? 
Să fim puternici, curajoși şi consecvenți și să trimitem un mesaj întregii lumi: prin mijloace constituționale, fără violență, dar cu perseverență și fără compromisuri, avem nevoie de libertatea poporului secuiesc: Auto-determinare în Ţinutul Secuiesc.
Le cerem oamenilor din Ţinutul Secuiesc să-și amintească încă o dată despre ziua libertăţii Ţinutului Secuiesc, iar care pot face asta, să vină la Târgu-Mureș pentru a-ți exprima dorința pentru autonomia comunității noastre în pace. 
Cerem partidelor maghiare, ONG-uri, bisericilor istorice maghiare, să ia parte la pregătiri și să încurajeze secuii şi întreaga suflare maghiară din Transilvania să se alăture cauzei noastre. 
În calitate de organizatori ne vom asigura că autobuzele vor fi în toate localitățile  importante din județele Mureș, Harghita  și Covasna sau în orice locație în care există o cerere.
Cerem organizaţiilor maghiarilor din lumea întreagă să mărșăluiască în 10 martie 2018 cu steagurile secuiești în fața ambasadelor României şi să-şi exprime solidaritatea cu mişcarea de autonomie a Ţinutului Secuiesc. 
Este important pentru noi să fim cât de mulţi putem pentru a convinge pe toată lumea, că nici ameninţările, nici menţinerea constantă a măsurilor ofensatoare nu ne vor intimida, iar lupta noastră rămâne pentru libertatea Ţinutului Secuiesc.

Iszac Balázs
Președinte al Consiliului Național Secuiesc
Târgu Mureş, 5 februarie 2018.”

2.     Apel pentru sustinerea financiara internationala a Secesiunii
„Apel pentru susținerea financiară a Zilei Sărbătoare a Libertății din 2018
Ne întoarcem la locuitorii din Tinutul Secuiesc și din întreaga lume care doresc să susțină cauza autonomiei de a contribui financiar la succesul Zilei Libertății Secuiești .
Numai în acest fel putem asigura participarea celor care nu își pot permite cheltuielile de călătorie și costurile de publicitate pentru o mobilizare eficientă.

Ziua Libertății Secuiești să -și amintească și să poarte greutatea acumula o forță suficientă trebuie să livreze celor care ne amenință din cauza setării de pavilion Secuiesc, înțeleg , de asemenea , că nu vom da înapoi! De aceea vor exista mai multe steaguri și oameni care își vor exprima voința, ca răspuns la aspirațiile intimidante. Aș dori să vă reamintesc că succesul Marșului Mare sa datorat, printre altele, donațiilor făcute.

Având în vedere faptul că Consiliul Național Secuiesc nu are personalitate juridică, se pot face donații în conturile Asociației Siculitas pe următoarele numere de cont:
Asociatia Siculitas de asociere Sediul: Targu Mures, numărul TVA: 27243192, Bank OTP Bank Romania SA Targu-Mures, Cod SWIFT: OTPVROBU.

Numerele de cont:
PLAY: 3200 0,036 0774 RO01 RO76 OTPV 
EUR: RO33 OTPV 3200 0036 0774 EU01
USD: RO90 OTPV 3200 0,036 0774 US01
HUF: HU01 0774 0,036 3200 RO80 OTPV

Donațiile daneze pot fi transferate la 11705015-20001900 HUF în HUF: OTP Bank Nyrt. Regiunea Budapesta.
  
Balázs Izsák ,
președintele Consiliului Național Secuiesc
Târgu Mureș, 7 februarie 2018”

Oare ce pazesc helwigii si predoii pe care-i platim sa apere independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei?

Honor et Patria! Vae Victis!
Departamentul Relatii al SCMD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu