Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 17 ianuarie 2019

Avocatu Poporului ... paralel o da dupa cires


AVOCATUL POPORULUI ... PARALEL O DA DUPA CIRES
P R E C I Z A R I
la controversa avuta de vicepresedintele S.C.M.D., col. (r) Valeriu PRICINA cu Victor CIORBEA, la RTV, in emisiunea doamnei Cristina Sincai de ieri
 16 .01.2019 orele 15.00
HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!
Domnul Victor CIORBEA a afirmat ca nu cunoaste problemele rezervistilor, ca ar fi fost niste colonei si generali in vizita la el, anul trecut, dar nu i-au inaintat nici un document, argumentat juridic.
In sprijinul celor afirmate de dl. col. (r) Valeriu PRICINA, S.C.M.D. prezinta urmatoarele:
·        Art. 40 din OUG/57/2015, neconstitutional, clocit ilegal de Directia Generala Juridica a M.Ap.N. si care constituie o OUG in sine, cu 30 de articole, discriminandu-i grav pe rezervisti si incalcand toate deciziile CCR si ICCJ privind deplina egalitate de tratament juridic dintre magistrati si rezervisti, a fost data, in totala necunostinta de cauza, de Guvernul Ciolos, pe 9 decembrie 2015;
·        Riposta SCMD a venit imediat, constand in sesizarea Avocatului Poporului, cu solicitarea de interventie a acestuia la CCR, a Presedintelui si a Parlamentului, in acelasi scop si organizarea unui miting de protest la Guvern, pe data de 28 decembrie 2015. Trecem cu vederea faptul ca, daca au prezentat pe larg mitingurile de protest ale SCMD/CNSC impotriva regimurilor Basescu si Ciolos, televiziunile nu au informat niciodata publicul despre actiunile noastre stradale impotriva USL, PSD sau PSD-ALDE si afirmam ca prima sesizare adresata lui Victor CIORBEA a fost inregistrata pe 14 decembrie 2015. Au urmat si altele, solicitandu-i interventia la CCR impotriva Art. 40 din OUG nr. 57 si a urmatoarelor ordonante de urgenta care au continuat sa-i discrimineze pe rezervisti (insotite de textele actiunilor juridice impotriva M.Ap.N. si Ministerului Muncii si Justitiei Sociale).
In timp ce Presedintele Romaniei, conducerile PNL si USR si unii parlamentari PSD ne-au raspuns pozitiv, dl. CIORBEA a dat-o cotita.
Prezentam alaturat prima Sesizare catre Avocatul Poporului, cu mentiunea ca, daca nu-i revine memoria, vom publica si pozitia d-sale, care denota ori rea-credinta ori incompetenta.
Cu speranta ca nu vom fi adusi in situatia de a-i pune Avocatului Poporului, fost Premier si fost lider sindical, intrebarea care-i tulbura subconstientul de aproape 30 de ani („Unde este patrimoniul UGSR?”),
Am onoarea sa va salut,
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 14 decembrie 2015
Sesizare catre Avocatul Poporului

Domnule Avocat al Poporului,
Va informez prin prezenta ca, la Art. 36 (ulterior 40) al "Proiectului de Ordonanta de Urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare", aprobat in Guvernul Romaniei, in sedinta din 09.12.2015, a fost strecurat, in mod fraudulos, textul unei alte ordonante de urgenta pregatita pentru modificarea substantiala si neconstitutionala a Legii 223/2015, cunoscuta ca Legea pensiilor militare de stat.
In dezbatere timp de 3 ani de zile, votata in unanimitate si promulgata de presedintele Romaniei in iulie 2015, legea care anula discriminarile din randul rezervistilor militari si politisti, urma sa intre in vigoare la 01.01.2016, aplicarea facandu-se in baza unui ordin comun al MApN, MAI si SRI de aprobare a procedurilor de actualizare si recalculare a pensiilor militare de stat. Sub pretextul necesitatii elaborarii unor norme, Art. 36 (ulterior 40) al OUG mentionata deturneaza practic scopul legii, adancind si perpetuand discriminarile existente.
Va rog sa luati act de neconstitutionalitatea procedurii si a prevederilor OUG nr. 57, publicata in MO nr. 0923/11.12.2015, sesizand in acest sens Curtea Constitutionala a Romaniei.
Cu stima,
Col. (r) dr. Mircea Dogaru
PRESEDINTELE SCMD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu