Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 17 ianuarie 2020

SCRISOARE DESCHISA PRESEDINTILOR CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI ROMANIEI



SCRISOARE DESCHISA
PRESEDINTILOR CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI ROMANIEI
DOMNII
DEPUTAT ION-MARCEL CIOLACU
SENATOR TEODOR MELESCANU

Domnilor presedinti,
Subsemnatii Denisa POPOVICI, presedinte al Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR (USS-CFR) si vicepresedinte al Aliantei Nationale Feroviare, Horia-Dragos MILITARU, presedintele Sindicatului Revolutionarilor din Romania Decembrie 1989 (SRRD 1989) si Dan HAZAPARU, presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept (FRDD), afiliata Comisiei de la Venetia, declarandu-ne intru totul de acord cu demersul inaintat dvs. si CES de catre domnii col.(r)dr. Mircea DOGARU, presedintele SCMD, pentru Consiliul National al Societatii Civile si Rodrigo Maxim Gabriel, presedintele FSTFR, pentru CSN Meridian, va rugam sa luati masuri de respingere in Parlament a Proiectului domnilor deputati Kulczar-Terza Jozsef-Gyorgy si Biro Zsolt-Istvan, vizand autonomia asa-zisului “Tinut Secuiesc”, in conformitate cu avizul negativ al CES.
Nu numai ca suntem de acord cu demonstratia ca initiativa in cauza incalca prevederile tratatelor de aderare a Romaniei la NATO si UE si 18 articole ale Constitutiei, dar adaugam si faptul ca se incalca, in plus, Art.73, al.3, lit.a-privind sistemul electoral, lit.d-privind organizarea referendumului, lit.n-privind organizarea generala a invatamantului in Romania, lit.r-privind statutul minoritatilor din Romania si ale Art.74, al.1 privind initiativa legislativa.
Fata de declaratiile absurde, in fapt lamentarile  initiatorilor autonomisti in presa de limba maghiara din Romania, precizam ca documentele istorice, la care fac referiri, nu vorbesc de o “Terra Siculorum”, ci de o “Terra Siculorum et Blacorum”. Adica de o “Tara a secuilor si romanilor” pentru secolele invocate.
Solicitam, de asemenea, luarea masurilor care se impun impotriva respectivilor deputati, pentru rea-credinta si inducerea in eroare atat a colegilor parlamentari cat si a publicului larg, adica pentru incalcarea grava a prevederilor Art.82, al.2 din Constitutia Romaniei, privind obligatia deputatilor: Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a POPORULUI ROMAN(subl.ns.), sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei! Asa sa imi ajute Dumnezeu! ”.
In contextul extrem de grav, declansat de aceasta initiativa parlamentara, va adresam rugamintea de a analiza si initiativa ministrului de Interne, de desfiintare a gruparilor mobile de jandarmi, ca unitati militare operative, specializate in gherila urbana, prin circulare care indeamna jandarmii sa-si solicite, in scris, trecerea in rezerva pana la data de 16 ianuarie, cu eventual drept de pensie de la data de 3 februarie. In baza caror intructiuni externe actioneaza domnul Vela astfel, in conditiile in care cadrul legislativ nu exista si, mai ales, cum isi permite sa ii ameninte ca, daca nu o fac, isi vor pierde dreptul de pensie militara? Sunteti constienti, dvs. si premierul Romaniei, ca Ministerul de Interne creeaza conditiile propice destramarii unitatii statale romanesti?

Cu stima,
Denisa POPOVICI, presedinte al Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR (USS-CFR) si vicepresedinte al Aliantei Nationale Feroviare;
Horia-Dragos MILITARU, presedintele Sindicatului Revolutionarilor din Romania Decembrie 1989 (SRRD 1989);
Dan HAZAPARU, presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept (FRDD)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu