Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 17 iunie 2020

INFORMARE CNSC

INFORMARE
- In atentia tuturor membrilor CNSC -

In ziua de 15 iunie a.c., concomitent cu demararea procedurilor juridice impotriva Guvernului Romaniei, SCMD a trimis urmatoarea scrisoare (text identic), spre sesizare si invitatie la dialog, Avocatului Poporului, Presedintelui Romaniei si presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.



Nr. 265 din 15.06.2020                                                                                                 Ex.nr.___


Către,
PRESEDINTELE ROMANIEI,
Domnul Klaus Werner IOHANNIS
-          Palatul Cotroceni,  Bd. Geniului nr. 1-3., Sector 6, București, Cod poștal 060116  -
SESIZARE
Domnule Presedinte,
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) va sesizeaza, prin prezenta, asupra noilor inechitati la care sunt supusi militarii in rezerva, prin OUG 75/2020, conform Plangerii prealabile administrative alaturata si inaintata Guvernului Romaniei, astazi, 15.06.2020.
In fapt, de 11 ani, de la promulgarea Legii 329/2009, rezervistii constituie obiectivul propagandistic si tinta predilecta a guvernelor, exprimabile prin proiecte legislative si OUG-uri cu caracter populist, care au in vedere drepturile legitime castigate de acestia si confirmate prin tratatele de aderare la NATO si UE: dreptul la solda de rezervist, calculata  printr-o lege specifica, (deoarece noua ne sunt interzise contractele de munca normata) in baza unor contracte de activitate la ordin, 24h/24, dreptul la munca dupa trecerea in rezerva etc. O suita succesiva de legi, proiecte legislative si OUG-uri (Legea 119/2020, Legea 263/2010, OUG 11/2011, OUG 95/2014, OUG nr.57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 etc.), culminand cu actuala OUG 75/2020, ne-au incalcat si ne incalca, sistematic, drepturile castigate in conditiile in care noi ne-am indeplinit, integral, partile ce ne-au revenit din contractele cu statul roman.
Va transmitem rugamintea de a analiza textul Plangerii noastre prealabile si a accepta un dialog cu conducerea SCMD, pe intreaga problematica privind legislatia adoptata pentru rezervisti si care este folosita, exclusiv in mod electoral, ca mijloc populist de a obtine simpatia electoratului, in conditiile in care aceasta problematica ridicata este absurda. Rezervistii au contribuit toata viata in propriul lor sistem, iar soldele de rezervist, numite pensii, se incadreaza, ca si salariile militarilor in activitate, in cei 2% din PIB atribuiti, prin Tratatul de Aderare la NATO, domeniului Apararii, banii respectivi neputand fi folositi in alte scopuri.
Cu deosebita stima,
Col.(r)dr. Mircea DOGARU,
Presedintele SCMD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu