Inteviu cu Maia Sandu

joi, 20 ianuarie 2022

Calendarul manifestatiilor in luna februarie

 PICHETAREA GUVERNULUI SI MARILE ACTIUNI DE PROTEST

LA PARLAMENT, IN LUNA FEBRUARIE

-         In atentia tuturor membrilor SCMD si CNSC –

 

APEL LA MOBILIZARE GENERALA

Conform aprobarilor deja obtinute, SNPPC, dupa discutiile avute cu ministrul Finantelor, ieri, 19 ianuarie a.c., sisteaza pichetarea Ministerului Finantelor (la care am participat si noi), mutand actiunea la Guvern. Amanunte despre pichetare va vom comunica pe data de 25 sau in 26 ianuarie a.c. Oricum, actiunea are aprobare pana in 28 februarie a.c.

In mod cert vor avea loc doua actiuni majore la Parlament, in data de 2 februarie si in ziua, inca neprecizata, cand se va vota in Parlament ca lege “Ordonanta saraciei” .

Pentru actiunea din 2 februarie, programul este urmatorul:

-         adunare la ora 10.00, in alveola centrala din fata Guvernului;

-         plecarea in mars, spre Parlament, la 10.30;

-         manifestatie in Piata Constitutiei si in fata intrarii la Camera Deputatilor, spatiul fiind arondat aici de aliatii nostri de la SANITAS Bucuresti. Persoanele care nu pot, din cauza varstei sau sanatatii, participa la mars, vor astepta coloana in Piata Constitutiei.

Pentru cea de a doua mare manifestatie, intrucat membrii Guvernului vor fi in Parlament, la vot, se preconizeaza concentrarea tuturor participantilor direct la Parlament. Data va fi comunicata in timp util.

Facem apel la toti membrii nostri care pot veni, inclusiv din Tara, in timp util, la toti rezervistii, la toti aliatii nostri din CNSC, sa participe la cele doua mari manifestatii de la Parlament, in primul rand la cea din 2 februarie si sa trimita delegati in sprijinul SNPPC, la pichetarea Guvernului, din momemntul la care aceasta va incepe, deoarece ne-am propus sa obtinem:

1.    Aplicarea in interesul tuturor, civili, militari, politisti, in forma promulgata a legilor 153/2017 – a salarizarii unitare a bugetarilor, 223/2015 – a pensiilor militare de stat, 127/2019 – a pensiilor civile;

2.    Stabilirea, conform legii, a unui VSR (Venit Sectorial de Referinta, care, de exemplu, la magistrati este 605 lei, iar la militari, 197, 33 lei) unic pentru toate categoriile de salariati, civili si militari.

3.    Scoaterea rezervistilor din sfera de competenta a ministerelor Muncii si Finantelor Publice, a Comisiilor de Munca parlamentare, dar si din procentul de 9,4% alocat pensiilor prin PNRR, deoarece ei nu au avut contracte de munca normata la 8 ore, ci de prestare a activitatii, 24/24, la ordin. Asa se va mai da o sansa cresterii pensiilor civile. Dar si celor militare, din surse proprii!

4.    Crearea unei Legi Cadru pentru civilii din structurile militare, in scopul recunoasterii, prin salarizare si calculul pensiei, a obligatiilor, riscurilor si privatiunilor pe care le suporta acestia, in aceleasi conditii ca si cadrele militare in activitate.

5.    Modificarea Legii 168/2021, prin eliminarea discriminarii veteranilor care au avut misiuni de lupta permanente in Tara, fata de cei care au executat stagii in afara.

6.    Eliminarea discriminarilor din OUG 130/2021 privind acordarea pentru rezervisti a unei cresteri de 10% in loc de doar 2,6% a pensiilor si eliminarea ilegalului CASS pentru toti pensionarii, civili si militari.

7.    Abrogarea, prin lege, a ordonantelor “marii tradari nationale” emise de guvernele Orban si Citu, in scopul “liberalizarii”, in interes strain, a  preturilor la gaze si energie electrica. Anchetarea si pedepsirea initiatorilor si promotorilor  acestora.

Iata, deci, suficiente motive pentru a iesi in strada, alaturi de SNPPC, in perioada si la datele amintite. Cu peste 100.000 de oameni in strada, guvernantii slugarniciei, tradarii, minciunilor, hotiei si manipularii … ori pleaca prin demisie, ori refuza sa mai execute ordinele marilor asasini economici mondiali care, de 32 de ani, distrug, “pas cu pas”, Romania!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

                  Col.(r) dr. Micea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu