Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 19 septembrie 2022

Adevarul despre pensiile militare de stat, greu de digerat de catre politicieni

 ADEVARUL,

GREU DE DIGERAT DE CATRE POLITICIENI,

DESPRE PENSIILE MILITARE DE STAT

Raspuns tradatorilor din servicii si politica, mafiotilor kaki si albastri, rauvoitorilor din ordin, prostilor fuduli si spalatilor pe creier 

 

Toate pensiile civile, inclusiv cele ale magistratilor, ar trebui sa constituie obiectul unei singure legi, deoarece: se bazeaza pe contracte de munca normata la 8 ore; sunt platite din Fondul de Asigurari Sociale, de catre Casa Nationala de Pensii, sunt de competenta Ministerului Muncii si a Comisiilor de Munca din Parlament. Spalatii pe creier kaki trebuie sa ia nota de faptul ca aceasta lege, care, dealtfel, se aplica doar preferential si pe sarite, ar fi Legea 127/2019, nu Frauda parlamentara Anastase (nevotata Lege 263/2010), abrogata de 3 ani. Iar spalatii pe creier civili ar trebui sa constientizeze ca departajarea dintre ei nu o face doar „sfanta contributivitate” (inexistenta in cazul pomenii sociale numita, in bataie de joc si electoral – „pensie minima”) ci si importanta sociala a muncii, gradul de periculozitate sau de epuizare fizica si psihica etc.

Pensiile militare de stat nu pot constitui, dintotdeauna si pretutindeni, decat obiectul unei legi separate, deoarece decurg din contracte de prestare a activitatii, 24h/24, „chiar cu pretul vietii” si juramant de sange, Constitutia Romaniei interzicand, pentru militari si asimilatii lor, cuvantul  „munca”, deoarece ar trebui folosita expresia „munca fortata”, adica de „sclav” sau „ocnas” (Art.42, Al.1 si 2a). In plus, ele se platesc, nu din Fondul de Asigurari Sociale, ci din bugetul SAOPSN, prin casele sectoriale de pensii, nefiind de competenta Ministerului Muncii, Ministerului de Finante, Comisiilor de Munca si Buget-Finante din Parlament, ci, exclusiv a Ministerului Apararii, coordonatorul SAOPSN si a Comisiilor de Aparare.

Spre deosebire de angajatii civili, de stat sau privati, care dau la stat doar taxe si impozite,  structurile SAOPSN returneaza bugetului de stat, in decembrie al fiecarui an, cea mai mare parte a sumelor destinate Apararii, ca necheltuite. In plus, sistemul produce el insusi bani, prin vanzare de armament, munitii, vehicule, servicii, presa, carti, dobanzi, chirii, participari la operatiuni NATO etc., bani care se duc atat la bugetul de stat cat si , in caza de urgenta (de exemplu la alegerile generale trecute), la Fondul de Rezerva al Guvernului.

Obligatiile de munca ale civililor inceteaza odata cu iesirea la pensie. Obligatiile activitatilor specifice ale rezervistilor continua si dupa trecerea in rezerva.

Pentru neindeplinirea obligatiilor de munca, civilii sunt dati afara din serviciu. Pentru neexecutarea ordinului, militarii si politistii sunt arestati, la pace si impuscati pe loc, in timp de razboi. Unde vad egalitatea „ficeacii” si „chiriecii” televiziunilor?

Civilii au dreptul de a alege si de a fi alesi si se bucura de toate drepturile cetatenesti. Militarii in activitate si asimilatii lor au doar dreptul de a alege si pierd toate drepturile cetatenesti vizand libertatea de deplasare, alegerea locului de munca, dreptul la activitati suplimentare, remunerate sau profitabile etc.  Drept urmare, cei care viseaza, in stil comunist, pe principiul egalitatii burtii, egalitatea la pensii cu rezervistii , ar trebui sa accepte si conditiile vietii de sclav pe care militarii si politistii o duc de dragul Patriei (pe care politicienii o vand pe nimic) si riscul mortii premature!

Adeptilor comunismului utopic si ai filozofiei egalitatii burtii, le comunicam faptul ca soldele celor in activitatea si ale rezervistilor, acopera, prin contractele de prestare, nu numai punerea la dispozitie 24h/24 ci si interdictiile si riscul asumat al pierderii vietii!

Nimeni nu a indraznit vreodata sau nu a reusit (cazul acelui „Mitica” de Cluj numit Emil Boc si al lui Basescu) sa anuleze, retroactiv, contractele de munca ale civililor, taindu-le pensiile. Contractele militarilor si politistilor, insa, de prestare a activitatii, au fost unilateral si retroactiv anulate de catre regimul Basescu, rezevistii pierzanu-si, fara judecata, in 2010, inclusiv proprietatea gradului militar, prin legile 119 si 263. Ei au fost aruncati atunci ca asistati social, fara fondul de pensii aferent, pe spinarea pensionarilor civili, a Fondului de Asigurari Sociale si a Casei Nationale de Pensii care, pe langa cele 2,2 milioane de pensii civile, platea si inca plateste, peste 3 milioane de ajutoare sociale si indemnizatii de merit, fara vreo legatura cu aberantul „punct de pensie”. Dealtfel, acesta a fost anulat practic de LOV prin Legea 127/2019, fiind transformat intr-o componenta a zisului „punct de referinta”.

Aceeasi deposedare, prin anularea retroactiva a contractelor, a rezervisitlor de drepturile lor banesti si conexe,  au incercat-o si inca o incearca mafiotii kaki si albastri din spatele lui Nicolae Ciuca: sa ii arunce pe rezevisti, din nou, fara fondul de pensii, ba in carca Guvernului, printr-un asa zis Sceretariat de Stat pentru Rezervisti, ba a Camerei Deputatilor (printr-o Comisie pentru rezervisti). Vazand ca nu tine figura, datorita impotrivirii SCMD, mafiotii kaki au in pregatire o noua lege, o struto-camila, care prevede „pensie militara de stat” doar pentru solda de grad (65% din 200 lei pentru caporal si din 438 lei pentru general), restul fiind o „compensatie” platita de CNP din banii civililor. Totul pentru a confisca si a utiliza fondurile pensiilor militare de stat in scopul asigurarii scaunelor „geniilor politice”, prin achizitii inspaimantator de costisitoare, de tehnica de lupta americana de pe vremea bunicilor. Spalatii pe creier kaki ar trebui si ei sa constientizeze ca, daca pensiile civile nu vor mai putea fi platite, nici macar la actualul cuantum derizoriu, pensiile militare de stat platite din surse interne SAOPSN vor fi singurele care vor mai exista, atata timp cat va exista un stat numit Romania, fie si cu forta armata redusa la nivelul „garzii elvetiene” a Vaticanului. Si sa nu mai puna botul la manipulatorii care le sugereaza intoarcerea la legea civila ca la 1 ianuarie 2011, pentru ca ar pierde 40% numai din luarea in calcul a 35 de ani pentru vechime completa, in loc de 20 si n-ar depasi 2 puncte de pensie in conditiile in care respectivul punct este calculat in functie de salariul mediu pe economie. Pana si idiotii politici au inteles ca pentru asta a luptat si lupta SCMD – pentru statutul de rezervist si pentru solda de rezervist.

In ceea ce-i priveste pe fariseii si prostii fuduli civili, acestia nu au curajul sa se lege de salariile si pensiile magistratilor, complicii Politicii distrugerii sistematice a Romaniei si a romanilor facandu-si in continuare legea, atribuidu-si cu nesimtire inclusiv plata ratelor personale la banci de catre stat si scutirea de „liberalizarea” preturilor la energie. Iar demolatorii la ordin rag in continuare ca vor „recalcularea” pensiilor militare de stat prin PNRR-ul in care acestea nu au ce cauta si trecerea lor „pe contributivitate”. A cata oara idiotilor?

Militarii si politistii, carora li s-a transformat de doua ori NET-UL IN BRUT (in 2001/2004 si 2010), platesc ,in activitate, „sfanta contributivitate” dar ... in beneficiul civililor.  Platesc din BRUT 25% (CAS), procent care se duce, prin buget, la fondul de pensii civile, deoarece pensiile militare se platesc din aceiasi bani ca si soldele activilor, instruirea, inzestrarea, dotarea, deplasarile etc. Mai platesc impozitul de 10%, pe care-l platesc ilegal si rezervistii, deoarece pensiile nu ar trebui impozitate, fiind calculate din NET, nu din BRUT, ceea ce inseamna  dubla impozitare. Si tot in beneficiul civililor, militarii si politistii in activitate, rezerva si in retragere, mai platesc ilegal 10% CASS, in conditiile in care au asigurate, prin legile-statut, gratuitatea actului medical, a tratamentelor si medicamentelor, in sistemul propriu al spitalelor, policlinicilor si farmaciilor militare. In plus, din NET, cei in activitate mai platesc 5% pentru pensia privata (suplimentara), confiscata de LOV prin OUG 59/2017, prin transformarea sa juridica in „contributie individuala la bugetul de stat.  Aceeasi LOV i-a decuplat pe rezervisti de la cresterea pensiilor, conform legii, proportional cu cresterea soldelor celor in activitate, dar si de la obligatoria indexare cu inflatia, din luna ianuarie a fiecarui an, introducandu-le, experimental, rata inflatiei (diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi). Oricum, nici pe asta nu am mai vazut-o de ani de zile, noi fiind cobaii disciplinati, de la care experimentul s-a extins la pensionarii civili, incat am ajuns sa ne punem intrebarea: „Ce-o mai vrea alde Bogdan FICEAC sa ii mai dam ... pielea de pe noi?”.

Intrucat banii soldelor de rezervist nu au nicio legatura cu fondul de asigurari sociale din care se platesc mai mult pomenile electorale decat pensiile civililor, sa stie dl. FICEAC si alte genii neintelese ca si daca am crapa intr-o noapte toti cei 182.ooo, nu de rezervisti, ci de detinatori de pensie militara de stat (pentru ca mai mult de jumatate sunt vaduve, adica tot civili), nu vor vedea un ban din pensiile noastre, care se vor duce toate spre achizitionarea bunicului aviatiei americane, F-16! Iar „geniile pustii” kaki si albastre, pe care le bantuie fantoma neamtului Alzheimer, sa stie ca degeaba ling clantele puternicilor zilei cerand legi noi si reparatorii.

Orice lege dispune numai pentru viitor!  Si Legea 223/2015 dispunea tot pentru viitor, pentru ca la 01.01.2016, deveneam toti, din nou, militari in rezerva. Ne-am schimbat toti statutul, legea urmand sa ne calculeze in locul „ajutoarelor de stat” prevazute de Legea 263/2010, „pensii militare de stat”, pornind de la venitul salarial brut, impozabil, al celui care se afla la 01.01.2016, pe functia de pe care am trecut noi in rezerva, la care se aplicau datele noastre personale (grad, vechime, doctorat etc.). Dar am fost decuplati in mod ticalos, de catre Directiile generale Juridica si Financiare ale MapN, prin Art.40 al OUG57/2015, care se referea nu la pensii, ci la salarizarea bugetarilor pe 2016. Un articol strecurat neconstitutional intr-o reglementare privind salariile si care a fost urmat, pentru distrugerea noastra in forma continuata, de o puzderie de OUG-uri, culminand cu OUG59/2017 si OUG114/2018.

Deci,singura noastra sansa, potrivit juristilor care stiu ce spun, ar fi sa ne intoarcem la aplicarea Legii223/2015, asa cum a fost promulgata! Prin amendamente care sa „deconsolideze”  actuala forma „consolidata”  a Legii, reprezentand vechiul text promulgat, la fiecare articol modificat prin OUG-uri!

Rezervistii care nu sunt orbiti de iluzorii stele in retragere, de recunoasterea postuma a unor merite inchipuite sau de gadilarea ocazionala a orgoliilor, printre aburi de carnati cu fasole si damf de prastina, sa vina alaturi de noi, de politisti, ceferisti, mineri, silvicultori, revolutionari, lucratori din sanatate, universitari, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei, sa ne impunem drepturile unui Guvern de paiate, cu totul aservit intereselor straine, care-si contrazice propria propaganda belicoasa, punanad pe butuci nu numai structurile militare ci si toate domeniile strategice. Ceilalati, „napoleonii” de sprit, sa aiba macar prudenta, daca nu bunul simt, sa mai taca dracului din gura si sa nu mai scuipe venin, ca proasta in targ, pe la colturi de strada, sau la adapostul pseudonimelor, pe mijloacele online! Pentru ca si tradarea si prostia se vor plati la un moment dat! Este inevitabil, in conditiile actuale, ale politicii vizibile de genocid impotriva romanilor,  dusa de neavenitii aruncati de straini in functii de decizie.

Ca sa il parafrazam pe dl. CIOLACU, nu vom fi bagati in seama, daca nu vom fi atat de multi incat glasurile noastre sa faca sa se cutremure geamurile de la Palatul Victoria!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

            Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu