Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 21 octombrie 2022

De ce iesim in strada de Ziua Armatei ...

                                                                                                        

DE CE IESIM IN STRADA DE ZIUA ARMATEI ….

-         Ultim Apel catre rezervisti si politisti –

 

(Extrase din Comunicatul CSN Meridian) 

In actualul context intern si international, cand amenintarea militara si criza economico-financiara si identitara planeaza asupra tuturor statelor membre ale UE si NATO, federatiile sindicale si sindicatele membre ale CSN MERIDIAN au considerat ca cea mai semnificativa zi pentru reluarea dialogului cu Guvernul Romaniei, inceput cu ocazia mitingului din 4 mai a.c., ar fi Ziua - simbol de 25 Octombrie, Ziua Armatei. Si aceasta, deoarece, toate revendicarile legitime ale membrilor CSN MERIDIAN constituie, in fapt, solutii in vederea pregatirii economiei romanesti, teritoriului si populatiei pentru aparare.

Revendicarile noastre vizeaza revitalizarea tuturor domeniilor strategice: relansarea industriei de aparare, a industriei energetice, farmaceutice si a cercetarii in domeniul medico-militar, a industriei extractive, a productiei cerealiere si animaliere etc, in masura sa asigure populatiei Romaniei necesarul de rezerve de hrana, combustibil, medicamente, munitii, conform standardelor UE, pe o perioada de minim 2 ani. Solicitam, de asemenea, modernizarea infrastructurii si transporturilor, o mai buna gestionare controlata de stat a resurselor dar si conditiile materiale necesare depasirii de catre toate categoriile socio-profesionale a unei crize de care poporul roman nu se face vinovat. CSN MERIDIAN nu solicita mariri de salarii si pensii ci aplicarea corecta, in forma promulgata, concomitent si tuturor beneficiarilor a legilor organice ale salarizarii, pensiilor, civile si militare, si indexarii veniturilor populatiei cu inflatia.

Revendicarile CSN MERIDIAN se circumscriu atat prevederilor Constitutiei Romaniei cat si celor ale tratatelor de aderare la NATO si UE si cadrului general al recomandarilor Comisiei Europene, de la care factorul politic, motivat mai mult de imagine si de interese derizorii, decat pregatit, a deviat in ultimi ani.

O delegatie a CSN MERIDIAN, formata din 15-17 lideri de structuri sindicale intentioneaza, ca si la 4 mai a.c., si facem demersurile necesare pentru a fi primita, sa prezinte argumentat revendicarile-solutii Premierului si membrilor Guvernului, deoarece Confederatia considera ca nici Romania, nici aliatii sai din cadrul UE si NATO nu mai au timpul necesar pentru tatonari, cautari, naivitati teoretice, cu consecinte catastrofale in practica ori interpretari eronate ale intereselor comunitatii popoarelor civilizate.

CSN MERIDIAN organizeaza, asadar, mitingul din Piata Victoriei in Ziua-simbol al eroismului national, 25 Octombrie, incepand cu orele 10.30, tocmai pentru a-si indeplini, in mod realist si concret, rolul de partener de Dialog social, intr-un moment istoric de o gravitate exceptionala pentru romani si pentru intreaga civilizatie euro-atlantica!

Subscriind intru totul textului de mai sus, SCMD ii cheama in Piata Victoriei, marti, 25 Octombrie 2022, incepand cu orele 10.00, nu numai pe membrii sai valizi ci si pe toti aliatii sai rezervisti, politisti si civili, pentru a cinsti prin lupta memoria inaintasilor eroi. Pentru ca, a merge cu flori si lacrimi false la monumentele si mormintele lor, in plina legislatie a genocidului si dezintegratoare de Tara, ar constitui o insulta la adresa memoriei martirilor Neamului!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

 Presedintele SCMD,

 Col.(r) dr. Mircea DOGARU

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu