Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Miting de 1 Mai al victimelor regimului Basescu. Argumente pro si contra.



In atentia presedintilor structurilor asociate in cadrul CNSC

In urma analizei situatiei nou create pe “front”, ca urmare a jocului la ofsaid practicat de Putere cu ocazia votarii motiunii de cenzura si, indeosebi, de Basescu, prin impunerea unui Guvern Ponta, membrii Comitetului Director al SCMD au luat in calcul urmatoarele:
1.   Argumente pentru renuntarea la mitingul de protest asteptat de catre toata lumea

a.    Propaganda acerba pe care o fac oamenii UNPR-ului si PDL-ului in structurile noastre sa renuntam la miting pentru ca … am fi castigat.
b.   Acordarea de catre Basescu a misiunii de formare a Guvernului lui Victor Ponta, prin contrazicerea intregii sale atitudini din ultimii 8 ani, de buldozer politic.
c.    Luarea de masuri din timp de catre Putere prin crearea “podului” pe 30 aprilie si configurarea unei minivacante.
d.   Spectacolul regizat de Ontanu la Plumbuita cu valuri de bere si vagoane de mici pentru a-i atrage pe toti cei care isi dau votul contra trei paini.
e.    Vremea care se anunta a fi excesiv de calda, mergand pana la 28 grade.
f.     Traditia slava de Arminden, de petrecere la iarba verde pentru sfidarea ciumei, traditie care, preluata de romani, a boicotat, de la inceput, natura manifestatiilor protestatare de 1 Mai.
g.   Lehamitea si disperarea celor multi si amarati care vor sa creada, si sunt bine manipulati in sensul acesta, ca de acum totul s-a rezolvat, nedreptatile au disparut, va curge lapte si miere, in 24 de ore si pensiile si salariile si sprerantele noastre vor reveni la normal.

2.   Argumente pentru desfasurarea mitingului de 1 Mai

a.    Legea razboiului pe care putini dintre noi, cei care inca se razvratesc impotriva mentalului de “asistat”, in loc de rezervist si impotriva “ajutorului social lunar” de la stat, in locul pensiei militare de stat confiscate, o mai inteleg: RAZBOIUL INCETEAZA CAND INAMICUL SE PREDA NECONDITIONAT! Or inamicul nu s-a predat, s-a repliat, a realizat o situatie de armistitiu, castigand doua saptamani, pentru a ne pregati o noua ticalosie.
b.   Pentru prima data, din 2004, Basescu nu a mai procedat ca buldozerul, nu a mai calcat in picioare Constitutia si a acceptat ceea ce trebuia sa accepte cu 8 ani in urma. De ce? De frica! De frica Opozitiei politice insultata permanent pana acum, dar, mai ales, de frica noastra, a Opozitiei civice, care s-a exprimat permanent in strada pana astazi.
c.    Decizia Basescului a fost luata sub spectrul groazei fata de incheierea Contractului civic intre Opozitia politica si Opozitia civica. A actionat inteligent, sperand sa ne demobilizeze, sa ne debusoleze si sa ne imprastie.
d.   Motiunea a fost votata pe, chipurile, interdictie de participare la vot, de catre o parte din deputatii si senatorii Puterii. Oare de ce?
e.    Deputatii minoritatilor si UNPR-ul, adica cei care ne-au batjocorit pe toti si ne-au calcat in picioare prin legi strambe votate la doua maini, si-au anuntat aderarea la un guvern Ponta. De parca ar fi fost cel puti neutri pana acum. Oare de ce?
f.     Deja tupeul le revine in forta – puscariabilul Boc si-a anuntat candidature la Primaria Cluj-Napoca
g.   Liderii USL ne-au transmis ca semnarea Contractului social cu CNSC este batuta in cuie. Va avea loc si in noile conditii. Dar vor avea oare posibilitatea sa-si traduca intentiile in practica? Nu!
h.   Guvernul Ponta, votat la ofsaid, nu are in fapt majoritatea reala in Parlament. Orice initiative legislative in favoarea pensionarilor, salariatilor, minerilor, profesorilor, revolutionarilor, etc, va fi blocata. Asta, daca Guvernul va trece. Pentru ca exista posibilitatea sa nu treca de votul Parlamentului, intesat in mod real inca de oamenii si santajatii regimului Basescu.
i.      Daca Guvernul Ponta va trece, va avea nevoie de tot sprijinul nostru in strada, pentru ca, neputand practic face nimic, imaginea USL pana in toamana se va eroda. Cum ne putem imagina, macar noi, militarii, ca ministrii Nica si Dobritoiu, de pilda, vor putea indrepta raul prin intermediul acelorasi domni si doamne din subordine, gen Danila, Fratila, Lupu, Fatuloiu, Chesnoiu, Popa? Cum ne putem imagina, ca acestia vor pune umarul, in frunte cu alde Oprea, Igas, Seitan, Boc, Roberta Anastase,etc.  la indreptarea astazi a raului pe care tot ei ni l-au facut ieri?
j.      Ca USL-ul si Guvernul Ponta sa nu se erodeze degeaba si, odata cu ei, sa dispara si sperantele noastre legate de asumarea Contractului social, RAZBOIUL TREBUIE SA CONTINUE PANA LA CAPAT:
· ALEGERI ANTICIPATE PENTRU SCHIMBAREA CONFIGURATIEI PARLAMENTULUI
·  SUSPENDAREA, APOI DEMITEREA PRESEDINTELUI
· ANCHETAREA SI PEDEPSIREA CELOR VINOVATI DE FRAUDELE PARLAMENTARE SI JUDECATORESTI, DE ABUZURILE COMISE IMPOTRIVA TUTUROR CATEGORIILOR SOCIOPROFESIONALE SI DE VARSTA DIN ROMANIA!

Daca doamnele Udrea, Boagiu, Anastase, Turcan, etc., de pilda, vor da, in continuare, cu clanta in Parlament si nu cu mopul la Rahova, genocidul si subminarea economiei nationale vor continua!

k.   Ne lasam manipulati, lasam USL-ul in fundatura sau facem ceea ce am jurat in ianuarie – luptam pana la capat, pana la schimbarea completa a regimului, in frunte cu principalul vinovat, presedintele Romaniei, cerand pedepsirea vinovatilor de aducerea la disperare a miloane de romani si moartea catorva zeci de mii de cetateni in ultimii trei ani, sau nu?
l.      Lasam in continuare UDMR-ul, pambuccienii si, mai nou, UNPR-ul sa o faca pe arbitrii situatiei, de parca nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le pute, sau nu?
m.                        Cui folosesc delasarea si pauza in manifestatiile stradale … nu cumva regimului Basescu? Cel care are la dispozitie doua saptamani pentru ajustarea strategiei si, in perspectiva, 7 luni pentru restaurarea pe fata a dictaturii?

3.   Concluziile Comitetului Director al SCMD, supuse atentiei aliatilor din cadrul CNSC, si a BO ale Filialelor SCMD din Capitala si din Tara

a.    Daca tot avem aprobarea obtinuta, pe data de 1 Mai, in fata cladirii Guvernului, vom instala tribuna deschisa tuturor cetatenilor Romaniei, spre a-si expune pasurile, nemultumirile, sperantele;
b.   Vom serba, intre 11.30-13.30, prima victorie obtinuta prin efortul conjugat al Opozitiei politice si al Opozitiei civice impotriva regimului basescian dictatorial si paramilitar;
c.    Vom tine un moment de reculegere pentru defunctul Guvern Ungureanu, dar fara depunerea unei coroane, fiindca nu merita!...
d.   Se va intona marsul funebru; ne vom exprima hotararea de a merge pana la capat, sprijinind noi, CNSC-ul, guvernul USL, conform prevederilor Contractului social, impotriva reprezentantilor Puterii basesciene, fortand alegerile anticipate si pieptanarea ministerelor, prefecturilor, a intregului aparat de stat, in contextual alegerilor locale, de cei care au sfidat, timp de trei ani, Constitutia Romaniei, legislatia europeana, ba chiar si propriile legi ticaloase, pe pielea si in dauna noastra, a tuturor.
e.    La 13.30, vom recomanda tuturor participantilor sa se alature manifestarii campenesti organizate de primarul Sectorului 5 in Parcul Izvor, in fata Parlamentului. Ii rugam pe toti cei ce si-au anuntat participarea, fie delegati ai filialelor SCMD, fie structuri ale CNSC, sa ne comunice pana luni, 30 aprilie, orele 12.00 numarul de participant cu care vor veni in Piata Victoriei (conform Planului de masuri anuntat) la Secretariatul general al SCMD: telefoane 0736600961, 0736600973, e-mail sindicatulmilitarilor@gmail.com sau platformacivica@gmail.com .
Luni, orele 12.00, va fi MOMENTUL ADEVARULUI. Vom afla daca Tara mai are rezervisti demni de calitatea de militar (pierduta prin vointa PDL, UNPR, UDMR), daca tara mai are sau nu cetateni, daca mai suntem sau nu un popor, daca nu cumva ne-am transformat intr-o gloata amorfa, manata disciplinat spre abator.