Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 27 iunie 2012

COMUNICAT CATRE TOTI PARTENERII DIN CNSC

MITING DE AVERTISMENT IN PIATA VICTORIEI DIN CAPITALA,

IN ZIUA DE 14 IULIE A.C.



            Doamnelor si domnilor presedinti de federatii sindicale, sindicate, uniuni, asociatii, fundatii,



            SCMD va organiza, in ziua de 14 iulie a.c., zi simbol pentru democratia europeana, un miting de avertisment in Piata Victoriei, in fata guvernului, cu desfasurarea aprobata intre orele 09.00 – 14.00. Mitingul propriu zis va fi intre orele 10.00 – 12.00, la ora 12.00 intentionand ca delegatiile participantilor sa aiba o intrevedere cu Premierul.

            Motivatia este simpla: toti am sprijinit guvernul Ponta in alegerile locale, iar domnul Victor Ponta, nu numai ca a amanat sine die semnarea Contractului Social cu noi, dar a si incheiat un Protocol cu adversarul nostru, Gabriel Oprea, nu a initiat nimic din ceea ce a promis in primele luni ale acestui an ca va face, in sensul pedepsirii vinovatilor de dezastrul tarii si al convingerii noastre ca  aceste promisiuni au fost de buna credinta, ba mai mult, a inceput sa conditioneze anularea unor masuri anticonstutionale si antieuropene ale regimului Basescu, de…………..acordul FMI.

            Rezultatele de exceptie ale alegerilor locale ni se datoreaza, in buna masura, noua, tuturor. Daca Dl. Ponta vrea rezultate pe masura si in toamna, va trebui sa ne convinga in lunile care au mai ramas, prin gesturi hotarate, adica indreptari facute prin Ordonante de Urgenta, de dorinta sa reala de a repara raul. Noi, in vorbe goale si in promisiuni de rezolvare a ceea ce ne framanta la Calendele grecesti, nu mai credem. In plus, justificarea cu voturile lui Oprea, in perioada de vacanta parlamentara, nu ne mai convinge.

            Daca Premierul va semna cu noi Contractul Social, pana in data de 12 iulie, asumandu-si ca obiectiv indeplinirea tuturor solicitarilor noastre, mitingul sa anuleaza. Daca nu, vom merge pe drumul nostru, oferind sprijinul nostru, exclusiv aliantei PNL – PC sau ne vom prezenta ca A TREIA FORTA in alegeri.

            Doamnelor si domnilor colegi, este limpede ca domnii politicieni nu stiu decat de frica. Tot ceea ce putem obtine, vom obtine pana in alegeri, daca suntem hotarati. Dupa alegeri, nu ii vom mai interesa timp de patru ani, fapt pentru care rugam fiecare structura membra a CNSC sa isi vada interesul si sa lupte pentru el si pentru interesele nationale.

            Cu stima,

            Presedintele SMCD

            Asistat social dr. Mircea DOGARU