Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 5 iulie 2012

Apel catre partenerii din CNSC



Subiect: Mitingul din 14.07.2012

Doamnelor si domnilor presedinti de federatii sindicale, sindicate, asociatii si fundatii,

SCMD a obtinut aprobarea Primariei Capitalei pentru organizarea mitingului din 14 iulie a.c. intre orele 10.00–12.00, in Piata Victoriei. Va transmitem rugamintea de a participa in numar semnificativ, pentru ca lumea intreaga sa constientizeze pozitia societatii civile reale in razboiul politic declansat in Romania.

In mod categoric, obiectivele noastre sunt socio-economice  decurgand din Contractul Social, care va fi semnat de USL, si din posibilitatea remedierii, in interesul fiecaruia dintre noi, de catre Guvernul Ponta, prin ordonante de urgenta,  a situatiilor care nu implica exercitiul bugetar pe anul in curs. Dar regimul Basescu, impotriva caruia luptam de doi ani si jumatate, in strada, in justitie si in Parlament, dupa ce a simulat acceptarea unei guvernari USL (conditionata de ramanerea pe loc in ministere si structurile de forta a basistilor si renuntarea la suspendarea presedintelui)  a atacat in forta vizand caderea Guvernului prin “Operatiunea Plagiatul”. Nu credem ca cineva dintre dvs. doreste sa ne intoarcem la situatia din ianuarie a.c.! Cu un cinism infiorator, dictatorul, care si-a subordonat justitia, care a incalcat toate articolele din Constitutia Romaniei si recomandarile UE, vorbeste astazi de “lovitura de stat”. Problema care se pune este – dispare Guvernul Ponta sau dispare Basescu?

Daca suspendarea presedintelui va fi respinsa in Parlament, mitingul nostru, exprimand vointa nationala, va insemna redeclansarea, la cotele disperarii, a actiunilor impotriva regimului Basescu. Daca suspendarea va fi votata in Parlament, mitingul nostru este cu atat mai important cu cat este ultima actiune de amploare, inainte de referendum, vizand optiunea societatii romanesti pentru demiterea dictatorului. Cu alte cuvinte, pentru libertate si democratie reala!

Va asteptam, sambata, 14 iulie a.c., cu incepere de la ora 9 a.m. pentru a va exprima cu aceeasi darzenie, la 40 grade Celsius, vointa asa cum ati facut-o la minus 20 grade ! Cei ce “pastoresc” Romania trebuie sa inteleaga ca de interes pentru ei este vointa a 90% din societatea romaneasca, nu baletul hotilor care striga “Hotii”!

Jos Basescu! 

Cu stima,

PRESEDINTELE SCMD,
DOGARU MIRCEA