miercuri, 5 iunie 2013

SCRISOARE DESCHISA
MAJORITATII PARLAMENTARE DIN CAMERA DEPUTATILOR

Doamnelor si domnilor deputati,

In calitate de presedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate va solicit sprijinul, deoarece sunt in imposibilitate de a da un raspuns coerent unui membru al sindicatului, dna Doina STEFANESCU si altor zeci de mii de persoane aflate in aceeasi situatie.

Nascuta in 1953 si avand un grav handicap (este complet surda), dna STEFANESCU a beneficiat pana in decembrie 2010 de o “nesimtita” pensie militara de urmas de 492 lei (4.920.000 lei vechi). Atunci s-a procedat, conform declaratiilor domnilor Mihai Seitan (”Nu ma las in acest mandat al meu pana nu-i termin pe militari!”) si Traian Basescu (“Ce daca are 600 de lei pensie, un leu sa i se ia , dar sa i se ia!”), la sustinerea programului de genocid, exprimat in numele regimului de Emil Boc, prin necesitatea de “a parasi pe cale naturala sistemul” si a avea o durata medie de viata, dupa iesirea la pensie, “de circa 6 ani”.

Impuse prin asumarea raspunderii sau prin aberanta aritmetica a dnei Roberta Anastase, Legile 119 si 263/2010 au anulat, retroactiv, contractele noastre cu statul si, tot retroactiv,   ne-au privat de toate drepturile castigate in perioada 1830 – 2010, transformandu-ne din rezervisti si pensionari militari, in asistati social, “ajutoarele”, urmand a fi primite, in mod abuziv, nu de la casele noastre de pensie (intrucat, prin contributie, activii nostri ii acopera pe rezervisti), ci de la Casa Nationala de Pensii, la care noi nu am contribuit. Asa s-a procedat si cu cei din Cooperatie, cu parlamentarii, functionarii publici din Parlament, pilotii civili, grefierii, actorii, sportivii, etc., ingrosandu-se, ilegal, numarul celor platiti de Casa Nationala de Pensii , de la 1,7 milioane de contributori, la 5,5 milioane, prin prosteasca desfiintare a legilor speciale.

Va mai amintiti minciuna, lansata de Basescu si Boc, referitor la intangibilitatea pensiilor sub 30.000.000 lei vechi (3000 lei noi)? Doamnei Stefanescu i-a fost stabilita, pentru 2011, prin scadere de la 492 lei, o pensie de 229 lei. SCMD si aliatii sai si-au exprimat pozitia in strada, in Parlament si in justitie, unde au castigat impotriva “Recalcularii” la ICCJ (07ianuarie 2011).

Pe cale de consecinta, dna Stefanescu si-a primit "colosala" pensie de 492 lei, intreaga, pana in februarie 2012, cand a intrat sub incidenta celebrei OUG 1, care introdus “Revizuirea” si o scadere cu circa 1/3 a veniturilor noastre, reusind insa, cei drept, sa introduca intre noi, si dezbinarea si discriminarea, prin marirea aleatorie a cuantumurilor ajutoarelor sociale pentru unii rezervisti. Ca atare, asa zisa pensie a dnei Stefanescu a fost stabilita pentru 2012, la 317 lei. Drept care, s-a inscris in sindicat, noi platindu-i si cotizatia si avocatul, banii neajungandu-i nici pentru intretinere si tratament. Traind din mila vecinilor, domnia sa isi doreste inapoi “pensia nesimtita” de 492 lei, care o multumea.

 Dvs. ati promis ca a doua zi, dupa ce ajungeti la putere veti abroga legile genocidului. Promisiunile ne-au fot facute pentru toate lumea, oficios si oficial pe 1 mai si 14 iulie 2012, urmand ca dreptatea sa fie implinita pana la 09 noiembrie acelasi an. Special pentru militari, s-a promis rezolvarea situatiei prin OUG pentru octombrie –decembrie 2012 , apoi ianuarie 2013. La 04 martie 2013, ni s-a promis rezolvarea situatiei printr-o lege reparatorie care sa nu afecteze actualul buget, daca ministerele noastre au banii, si care sa fie votata in Parlament pana la 31 martie 2013. Proiectul s-a facut, fiind inregistrat la dvs, la 05 martie, insotit de acoperirea financiara, deoarece ministerele noastre au declarat ca au bani economisisti. Economisiti prin moartea a circa 28.000 de camarazi ai nostri ( MApN, MAI, SRI) de cand   s-a declansat ofensiva basista impotriva noastra, majoritatea cu varste intre 45 si 65 de ani, decesul fiind datorata atacurilor cerebrale si a infarcturilor miocardice. Firesc pentru niste oameni datori la banci, care au primit zeci de decizii de revizuire, nestiind ce le aduce luna viitoare si tremurand de groaza la vederea postasului si a mandatelor de ridicare a recomandarilor gasite in cutia postala.

Dna Stefanescu a rezistat psihic, dar nu mai rezista acum deoarece, in aprilie a.c. a primit o noua decizie de revizuire care o instiinteaza ca pensia ei de 317 lei se reduce la 247 lei si are de platit din urma, pe 13luni, suma de 1050 lei, o suma colosala pentru domnia sa. Astfel de cazuri se produc lunar cu miile, inclusiv in randul celor ale caror ajutoare sociale au crescut in cuantum in 2012 si care sunt reduse astazi, mult sub valoarea pensiei militare din 2010.

Tuturor le-am explicat pana acum ca aceste noi aberatii vor inceta in momentul promulgarii Legii reparatorii (PLX164/2013), fie si in forma parcimonioasa, votata in Senat, la 22.05.2013.

Doamnelor si domnilor deputati, pentru doamna Stefanescu si toti camarazii nostri, timpul este esential. De luna viitoare vor fi puse in aplicare noile decizii de recuperare. Vom avea alte mii de decese. Ca acest lucru sa nu va ingreuneze constiinta, va rog respectuos sa va retrageti toate amendamentele depuse la diferitele comisii, pentru a nu mai pierde timp prin noi consultari la premier, ministere si comisii parlamentare. Asa cum a procedat in Senat, la rugamintea noastra, dna senator Cristiana ANGHEL!

Stim ca ati fost bine intentionati, dand curs cerintelor unor camarazi de-ai nostri, care au uitat ca nici Hitler nu a ajuns la Moscova, in cadrul unei singure etape, ca trebuie sa fortam pe rand Prutul, Nistrul, Bugul, Niprul, Donul….. pentru a ajunge la Putin, spre a ne milogi sa primim gazul rusesc, la acelasi pret ca bulgarii sau ungurii, si nu de 5 ori mai mare, prin intermediul pungasilor europeni.

Intrucat noile scaderi si deciziile de recuperare se produc déjà si cimitirul Ghencea III nu mai are capacitatea sa ne primeasca, va rog, asadar, insistent sa parasiti drumul spre Iad, pavat cu intentii bune, retragandu-va amendamentele si lasand proiectul in forma trecuta de Senat. In ceea ce priveste banii necesari pentru aceasta lege, care se va aplica doar pana la aparitia Legii pensiilor militare de stat, acestia nu ating actualul buget, fiindu-ne lasati cu limba de moarte de fostii nostri camarazi, decesul lor fiind inregistrat oficial, la cele 3 structuri ca “mari economii la fondul de pensii”.

In incheiere, va destainui ca rezervistii, care au fost alaturi de alte categorii sociale, in linia intai in lupta pentru accederea dvs la Putere, si la alegerile locale, si la Referendum, si la alegerile parlamentare, au inceput sa creada ca singurul lor drept, in actuala Romanie “democratica”, este acela de a isi alege singuri modalitatea “de a parasi pe cale naturala sistemul”. Majoritatea nu mai vor sa moara jenant in fata postasului, a televizorului, care ne umple de declaratii diversioniste sau de otrava istericilor teleasti si scribi basisti, a unui petic de hartie, ci in strada. Nu am cum sa ma opun acestei ultime solutii care ne-ar putea reda demnitatea. Drept urmare va rog sa va imaginati ce se va intampla cand zeci de mii de rezervisti vor veni la Parlament sa isi expuna punctul lor de vedere, mai ales daca vor fi insotiti si de aliatii lor, CFR-isti, mineri, constructori, muncitori in industria de aparare, profesori, grefieri, sanitari, revolutionari, piloti civili, functionari publici, etc. Paie pe foc a pus, déjà, declaratia parsiva, ca de obicei, a reprezentantului UDMR in Comisia de munca. Daca domnia sa segregationista uita ca este vorba de restituirea unor drepturi, abuziv si impotriva oricaror principii de drept, anulate, si vrea “comparatie”, vom face, oricand, comparatie intre pensia doamnei Stefanescu si a oricarui deputat sau senator UDMR, ale carui “buna credinta” si lucrari pentru patria comuna, le vedem cu ochiul liber.

Cu multumiri anticipate,
In speranta ca acest proiect va fi votat pana in 13 iunie a.c. si in Camera Deputatilor, datorita intelegerii dvs,
Am onoarea sa va salut si sa va urez o vacanta linistita.

Data: 05.06.2013

PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD),

Col. (r) dr. Mircea DOGARU