Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 27 mai 2013

DREPTUL LA REPLICA

Dreptul la replica

PROTEST
Adresat postului B1TV si mass media din Romania si din strainatate

In numele dreptului la replica, noi, sustinatorii si semnatarii acestei luari de pozitie, in calitate de protestatari permanenti si din convingere in Piata Universitatii, incepand cu 12 ianuarie 2012, simpli cetateni ai Romaniei, neafiliati politic si dezgustati de partidele politice, acuzam modul imund, lipsit de deontologie profesionala, provocator, manipulator si destabilizator, in care s-a desfasurat emisiunea politrucului basist si fost activist al CC UTC, Ion Cristoiu, din seara zilei de 26 mai a.c. orele 21.00, la postul B1TV.
Daca militarii accepta ideea terorismului fara teroristi, revolutionarii pe aceea a revolutiei fara revolutionari, noi, creatori, in calitate de simpli reprezentanti ai Societatii Civile ai fenomenului Piata Universitatii, cu reverberatii in intreaga tara, acuzam cu indignare modul josnic in care tatal consilierei de la Bruxelles al inegalabilei EBA, ne-a batjocorit, minimalizandu-ne suferintele, actiunile, idealurile si contributia la prabusirea dictaturii basiste, in scopul "umanizarii" indivizilor vinovati de cea mai atroce ofensiva impotriva drepturilor si libertatilor cetatenilor Romaniei, in perioada postdecembrista.
Afirmam ca numitul Teodor Sergiu Draghici, cel care a constituit pretextul "demonstratiei" utecisto-staliniste a numitului Cristoiu, nu ne reprezinta, nu reprezinta Piata Universitatii, prin care a trecut doar de cateva ori, din curiozitate sau cu misiune, si va raspunde in justitie pentru aberatiile declarate referitor la primirea de catre demonstranti a unor sume de bani si alimente din partea PSD. Va cerem sa nu confundati PSD-ul cu Crucea Rosie si pe noi, cei care am strans din saracia noastra, alimente si bani pentru sinistratii acelei ierni neobisnuit de aspre, cu cei care au ajuns astazi la putere, ca beneficiari ai luptei si sacrificiilor noastre.
Am luat deja legatura cu organizatiile revolutionarilor pentru a afla in ce masura individul in cauza se identifica sau nu si cu obiectivele si suferintele lor. Daca au fost revolutionari printre noi, si au fost foarte multi, ii gasiti astazi protestand tocmai in fata sediului PSD si a Guvernului.
Iar daca B1 TV refuza dreptul nostru la replica, ne adresam pe acesta cale intregii mass media din Romania si din strainatate, dar si CNA, solicitand amendarea postului vinovat. Solicitam ca un umar de 4-5 persoane, reprezentandu-i pe semnatarii acestui protest, in calitate de veterani ai Pietii Universitatii si participanti zilnic, deci martori credibili, sa fie invitati intr-o emisiune de televiziune, pentru corecta informare a opiniei publice.
Pentru conformitate:
 1.     Bota Matei Ioan
2.    George Bogdan
3.     Rosianu Marin
4.   Tanase Gica
5.     Simion Valter
6.     Adriana Paler
7.     Marcel Daraban
8.     Ilie Rosianu
9.     Rusu Nicolae
10.    Ovidiu Grosu
11.    Avramuta Cezar
12.    Maruntelu Oprea
13.    Manzu Ion
14.   Dima Petrica
15.  Sava Sergiu
16.   Diaconu Gheorghe
17.    Dankner Dumitru
18.   Capra Constantin