marți, 9 iulie 2013

Comunicat catre CNSC

SITUATIA REZERVISTILOR
 la data de 9 iulie 2013

In atentia tuturor membrilor CNSC, a intregii Societati Civile din Romania

            Doamnelor si domnilor,

            Deoarece, am fost cu totii, indiferent de categorie socio-profesionala, etnie, sex, varsta si religie, victimele regimului care inca nu se preda,
            Deoarece, in cadrul razboiului declansat de Putere in anul 2009 impotriva noastra, ca razboi psihologic si imagologic, am fost cu totii supusi, pe rand, atacurilor diversioniste, in scopul de a se asmuti o categorie socio-profesionala impotriva alteia,
            Deoarece, tot felul de ambuscati si pseudoanalisti sau doar persoane dezinformate ne felicita (pentru a douazecea oara in ultimii doi ani) ca ne-am fi atins obiectivele, numindu-ne “pensionari fericiti”,
            Am simtit nevoia sa va aduc la cunostinta situatia noastra reala!
            Dupa cum stiti, prin legile antieuropene, cu caracter retroactiv, 119 si 263/2010, noi, militarii si politistii in rezerva ne-am pierdut toate drepturile dobandite, inca de la 1830 si pastrate nestirbit, pana la 1 ianuarie 2011, cand legile noastre au fost abrogate, incepand cu insasi calitatea de militar in rezerva. Am fost abuziv transformati in asistati social, asimilati statutar cu fostii CAP-isti sau cu persoanele care, nemuncind o zi in viata lor, se afla in intretinerea statului. In ceea ce priveste pensiile militare, prin transformarea lor in ajutoare sociale lunare, s-a procedat la o reducere cu 18-69%, de la data de 1 ianuarie 2011.
            Deoarece am anulat in justitie, la 7 ianuari 2011, la ICCJ, ilegala operatiune de “Recalculare”, s-a inventat, la fel de ilegala operatiune de “Revizuire”, prin OUG1/2011. Prin aceasta pensiile unora dintre noi au scazut cu o treime, care treime a fost acordata cu 1 ianuarie 2012 altora dintre noi, pentru a se introduce discriminarea si disensiunile si in cadrul categoriei noastre socio-profesionale.
            Ne-am avertizat camarazii “norocosi” ca nu va dura si ca tot ceea ce se intampla este ilegal. Cum am luptat in strada, in Parlament, in justitie pentru revenirea noastra la statutul nostru de militar in rezerva, cu toate drepturile, stiti foarte bine, pentru ca sunteti in aceeasi situatie. La fel de bine stiti si ce promisiuni ni  s-au facut incepand cu octombrie 2011 si pana astazi.
            In anul 2012, Guvernul Ponta ne-a iertat, printr-o “amnistie fiscala” de plata pentru anul 2011 a diferentelor dintre pensia reala si pensia “revizuita”.
            In toata aceasta perioada, cand oamenilor nostri le-au venit pana la 18-20 de decizii de pensie (uneori si cate 3 odata in acelasi plic) care au trebuit toate contestate si introduse in dosarele pe rol, cu nervi , eforturi si bani suplimentari, ne-au decedat, prin infarct si atac cerebral, peste 28.000 de camarazi, am inregistrat sinucideri si tentative spectaculoase de sinucidere, cum a fost cazul mr. (r) Petre Morjan, care s-a autoincendiat in fata Palatului Cotroceni. Dupa alegerile generale am inceput sa ne confruntam, insa, cu a doua etapa de actiune a Legilor 119 si 263/2010. La inceput sporadic, apoi val dupa val, cand toata lumea ne felicita, am inregistrat noua etapa de scaderi conform legilor amintite. Au venit, déjà, noi decizii de revizuire, prin care celor cu pensiile scazute, li se mai taie o treime, iar celor care beneficiasera de sporuri, li se taie doua treimi. Din ordinul dnei Kovesi, casele de pensii ne vor lovi din nou, pe toti, nu numai pe militari , ci si pe fostii piloti civili, grefieri, fostii functionari publici, fostii parlamentari, revolutionari, etc.
            Nenorocirea este ca noile decizii vin cu obligatia platii in 6 luni (pana la sfarsitul anului), a diferentelor dintre noua si vechea suma, pe 30 de luni din urma. Spre exemplificare, sa luam cazul batranei cu handicap major (surda complet) Stefanescu Doina, cu o “nesimtita” pensie de urmas ( jumatate din pensia sotului decedat) de 492 lei, in anul 2010. Va mai amintiti minciuna lui Boc si Seitan ca “pensiile sub 30.000.000 nu vor scadea”? Ei bine, de la 492 lei, pensia ei a scazut, prin “Recalculare” la 292 lei, apoi, prin “Revizuire”, i s-a stabilit in 2012, la 317 lei. Anul acesta, la 4 aprilie, a primit o noua decizie, prin care pensia ii scade la 247 lei si este obligata sa plateasca, in perioada iulie-decembrie a.c., diferenta de 70 lei , pe 30 de luni din urma, adica 2100 lei. Cu alte cuvinte, aceasta membra a sindicatului nostru, care traieste din 247 lei lunar, va fi obligata sa dea statului, tot lunar, 350 lei.
            Aceasta este situatia noastra reala! Au venit zeci de mii de noi decizii de revizuire si continua sa vina. Pana si cei de la casele noastre sectoriale de pensii sunt ingroziti si spera ca legea noastra reparatorie sa fie promulgata pentru a stopa fenomenul.
            Votata in Parlament, legea reparatorie ( PLX164/2013) stopeaza platile din urma si ii intoarce pe rezervistii cu pensii scazute la cuantumul din 2010. Deci noi suntem multumiti sa traim in 2013 cu pensia din 2010, fara cele 7 indexari succesive care au avut loc de atunci, in timp ce ambuscatii din presa vorbesc despre “majorari” si “castiguri”. Daca legea nu este promulgata, numarul de decese in randul nostru va creste considerabil, devenind pandemie. Primul caz al noului val, l-a constituit dl gl. Mihai Popescu, membru al Comisiei Militare NATO si valoros membru al SCMD. Dumnezu sa-l odihneasca!
            Votata in Camera Deputatilor luna trecuta, dupa un an de promisiuni si interventii, legea reparatorie a fost trimisa la Cotroceni, pe data de 27 iunie, termenul ultim de promulgare fiind 16 iulie a.c. Daca nu se promulga vom iesi in strada si vom apela si la dvs, toti cei care mancati si platiti facturile la intretinere cu promisiuni de un an si jumatate. Dar daca se promulga? Ce ne facem daca peste 2 ani, o alta guvernare ne va spune ca toate legile promulgate de la 28 august 2012 si pana in prezent sunt nule de drept?
            INS nu a dat anul trecut, asa cum era normal, numarul total de cetateni cu varsta peste 18 ani din Romania, nici la 1 februarie 2013, asa cum se angajase. L-a dat acum, rezultand ca pragul electoral fusese depasit la Referendum, deci presedintele nu este presedinte. Asta apropos de lovituri de stat! Va reamintim ca, atunci , la 30 iulie 2012, in numele dvs, SCMD a gasit solutia si a depus-o, prin cerere expresa la CCR, in numele dreptului constitutional la informare corecta, de a se amana pronuntarea CCR pana la aflarea numarului exact al cetatenilor cu drept de vot. Domnul Augustin Zegrean si colegii au admis cererea, stabilind  o perioada de verificare de 6 saptamani, pe care au redus-o apoi, de doua ori, succesiv, pentru ca una este sa duci cadouri la nunta fetei primarului din Pocreaca si alta sa le duci la nunta fiicei lui Gogu din coltu’ strazii. De asta a dat INS rezultatele de abia acum, in timpul bacalaureatului, pentru ca procurorii politruci sa poata crea o gigantica diversiune, emitand direct mandate de aducere pentru elevi. Astfel, in loc sa discute situatia Referendumului, turma de oi, care este populatia Romaniei, in frunte cu minunatii teleasti si haznalisti politici se agita pe tema elevilor si a profesorilor, care au cazut din nou la mijloc. O lovitura superba care poate fi indreptata si impotriva premierului si a membrilor guvernului sau, dar a si a profesorilor care nu isi vor vedea rezolvate cererile privind depolitizarea invatamantului, promovari corecte si salarii decente, nici la Pastele cailor. Ca sa nu mai vorbim de rahatul in care a fost bagata, din nou si pe nedrept, Politia romana. Asta este politica in Romania, drept care va avertizam ca am fost adusi in situatia paradoxala, de a ne dori ca dl. Traian Basescu sa aibe o legitimare nestirbita in functia de presedinte, pentru a ne putea promulga…… legal, legile. Si ale noastre si ale dvs.!

            Am onoarea sa va salut,
 
Col. (r) dr. Mircea Dogaru,
Presedintele SCMD