Inteviu cu Maia Sandu

joi, 16 ianuarie 2014

Scrisoare adresata Insarcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti



Domnului Duane Butcher                                                                Bucuresti, 15 ian 2014
Insarcinat cu afaceri ad interim
Ambasada SUA din Bucuresti


Stimate domnule imputernicit cu afaceri,
            Sunt col (r) Vasile MIHAI, din Bucuresti, fara afiliere politica. In urma implicarii mele in numeroase activitati bilaterale romano-americane, de Parteneriat pentru Pace sau in cadrul NATO, dintre care amintesc selectiv:
-          Cursul superior de la Colegiul “George Marshall” din Garmish Partenkirchen, 1999;
-          Atasat al Apararii in Regatul Danemarcei, 2001-2002;
-          Exercitiul “Cornerstone 2003”, in care s-au declansat lucrarile de modernizare ale Bazei aeriene “Mihail Kogalniceanu” , unde am indeplinit functia de co-director;
-          Cursul PSYOPS de la Scoala NATO din Oberammergau, 2005;
-          Misiunea KFOR, Pristina, 2005/2006, sef sectie PSYOPS;
-          Misiunea ISAF, Kabul, 2008, loctiitor al comandantului Fortei Expeditionare de Operatii Psihologice
am ramas cu un profund respect fata de fostii mei colegi straini si cu un puternic sentiment de recunostinta fata de USA, Canada si Germania, natiuni care au contribuit la educatia mea. Totodata, subliniez pretuirea pe care o am fata de prietenia pe care mi-o poarta inca o seama de militari din tarile amintite.
          In mod particular vreau sa amintesc faptul ca sunt un vechi sustinator al relatiilor dintre Romania si NATO, in general, dar si cu fiecare stat in parte, in mod deosebit cu SUA, Germania, Canada sau Danemarca. De altfel am fost decorat de presedintele Romaniei cu “Virtutea Militara”, in grad de cavaler, pentru “eforturile depuse in trasformarea Armatei romane intrun partener de nadejde in cadrul NATO”.
           Imi cer scuze pentru introducerea cam lunga, dar vroiam sa aveti o imagine cat mai reala despre cel care va scrie si isi exprima nedumerirea fata de sustinerea fatisa pe care o manifestati fata de presedintele Romaniei, demis de popor si reinstaurat in functie de dl Gordon si Curtea Constitutionala din Romania (CCR) in vara lui 2012, in dispretul votului celor 7,4 milioane de romani, precum si fata de “statul de drept” made Basescu – Boc, in care judecatorii CCR sunt numiti eminamente politic, in care ICCJ are, pentru penal, doar doua complete, in care procurorii ajung sefii judecatorilor in CSM, in care sunt  promovati la ICCJ indivizi care nu au fost nici macar un minut judecator pana atunci, in care Justitia este penetrata de ofiterii serviciilor speciale etc. etc.
            Stim cu totii ca SUA sprijina peste tot in lume statul de drept si domnia legii. Ma intreb de ce in Romania acest lucru este inlocuit cu sprijinul acordat unui presedinte care nu mai reprezinta aproape pe nimeni. Ma intreb de asemenea (deoarece eu nu-mi aduc aminte!) daca in 2011Ambasada SUA din Romania si-a manifestat ingrijorarea fata de distrugerea de catre tandemul Basescu – Boc a sistemului pensiilor militare si transformarea militarilor rezervisti in asistati sociali. De faptul ca prin noile acte normative (Legea 119/2010 si OUG nr. 1/2011, aprobata prin  Legea nr. 65/2011) s-a facut o enorma discriminare intre militari, unora marindu-li-se mult pensiile, altora micsorandu-li-se in mod injust si abuziv, pe un criteriu inventat (contributivitatea), precum si o inacceptabila  si severa discriminare a militarilor rezervisti fata de ceilalti cetateni, carora prin legi succesive (Legea nr. 19/2000 si Legea nr. 263/2010) li s-a recunoscut principiul drepturilor castigate in privinta pensiilor, iar militarilor nu, reducandu-li-se  cuatumul pensiilor in mod abuziv! Vreau sa va informez de asemenea asupra faptului ca pe timpul proceselor deschise in intantele de judecata pe baza contestarii deciziilor de recalculare si apoi de revizuire a pensiilor, militarilor in rezerva nu li s-a asigurat un proces echitabil, deoarece cu toate ca deciziile de revizuire erau atacate in instante, casele sectoriale de pensii au emis in continuare alte decizii de revizuire, care le revocau pe cele precedente si care obligau la alte contestatii, deschizand astfel un cerc vicios! Eu am primit “doar” cinci asemenea decizii, dar cunosc cazuri in care s-au primit de trei ori mai multe! Oare stiu cei care au declansat aceste injustitii cate tragedii umane au generat? Instantele din Bucuresti, foarte aproape de factorii politici, au respins in mod uniform solicitarile militarilor in rezerva, in conditiile in care CCR a conservat pensiile magistratilor pe motiv de “constitutionalitate”! Instantele din provincie au fost mult mai oneste, dand in multe cazuri castig de cauza militarilor in rezerva.
           Noul guvern si parlament au promovat si adoptat Legea nr. 241/2013 prin care se readuce militarilor care au pierdut financiar, prin procesul de revizuire, cuantumul pensiei din decembrie 2010. Se pune insa problema recuperarii sumelor retinute abuziv in perioada ianuarie 2012 - octombrie 2013. Credeti ca avem sanse in acest sens? Mai mult decat atat: avem sanse sa obtinem o noua lege a pensiilopr militare, astfel incat si rezervistii din Romania sa aiba acelasi statut ca rezervistii din SUA?
          Cu prilejul repunerii in discutia publica a problemei revizuirii Constitutiei, cred ca Ambasada SUA in Bucuresti ar trebui sa urmareasca daca politicienii romani sunt dispusi sa accepte urmatoarele modificari esentiale pentru un stat cu adevarat democratic:
-          Desemnarea educatiei ca prioritatea numarul unu a Romaniei
-          Interzicerea penetrarii Justitiei si Parlamentului de catre serviciile speciale
-          Interzicerea finantarii bisericilor existente in Romania (cu exceptia salariilor preotilor)
-          Finantarea partidelor sa se faca in mod total transparent
-          Nicio institutie a statului sa  nu-si stabileasca singura alocatia bugetara
-          Magistratii - inclusiv in CCR - si procurorii sa fie numiti exclusiv de catre organismele de specialitate apolitice, pe baza unor criterii si concursuri profesionale transparente
-          Recunoastrea dreptului de asociere si militarilor in activitate.
         
          In speranta ca demersul meu va fi inteles in cel mai constructiv mod posibil, astept raspunsul dumneavoastra, dorindu-va  sa actionati in mod absolut echidistant fata de esicherul politic romanesc, in folosul relatiilor romano - americane, urmand modelul distinsei doamne Victoria Nuland!

          Cu aleasa consideratie,
          Colonel (r) Vasile MIHAI

31 de comentarii:

  1. si acest colonel nu face decat vorbe. s-a rezolvat ceva , fara actiune?, nu.scriem scrisori ca sa ne aflam in treaba. toata viata , militarii au scris hartii si rapoarte, iar acum la pensie vorbesc vorbe.

    RăspundețiȘtergere
  2. si acest colonel nu face decat vorbe. s-a rezolvat ceva , fara actiune?, nu.scriem scrisori ca sa ne aflam in treaba. toata viata , militarii au scris hartii si rapoarte, iar acum la pensie vorbesc vorbe.

    RăspundețiȘtergere
  3. si acest colonel nu face decat vorbe. s-a rezolvat ceva , fara actiune?, nu.scriem scrisori ca sa ne aflam in treaba. toata viata , militarii au scris hartii si rapoarte, iar acum la pensie vorbesc vorbe.

    RăspundețiȘtergere
  4. si acest colonel nu face decat vorbe. s-a rezolvat ceva , fara actiune?, nu.scriem scrisori ca sa ne aflam in treaba. toata viata , militarii au scris hartii si rapoarte, iar acum la pensie vorbesc vorbe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai frate, face si el ce poate nu repeta un mesaj de 4 ori ca un robot cu cipul defect.

      Ștergere
  5. @ bacaoanul
    Important este că face ceva. Sunt vorbe dar sunt vorbe publice, adresate cuiva concret.
    Nu sunteți de acord cu el, e dreptul domiei voastre, doar că înlocuiți niște vorbe cu alte vorbe. Vorbiți despre acțiune. Care acțiune, a cui și împotriva cui?
    PS nu e nevoie să postați același comentariu de patru ori.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca majoritatea rezervistilor ar reactiona public de fiecare data cand se intampla o magarie, o nemernicie, la nivel de politica nationala sau chiar internationala (cum este cazul de fata) sunt sigur ca nemernicii care le pun la cale s-ar gandi de zece ori inainte de a le intreprinde si, cei mai multi, ar suferi consecinte politice sau pecuniare sau, de ce nu, ar intra pe mana justitiei.

    Col. rez Baiu Ion

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti dreptate dl colonel caci toti militarii romani care am fost in comandamentele NATO si in misiuni internationale , am fost cei mai defavorizati in comparatie cu ceilalti militari din alte tari membre NATO. Imi spuneti si mie care este diferenta intre un militar care a fost in misiune si unul care a stat bine merci acasa nici una .NATO pentru misiunile desfasurate in teatrele de operatii ne-a decorat cu ordine militare si medalii dar romania ce a facut ne -a taiat pensiile ca sunt nesimtite in loc sa ne lase sa stam linistiti si sa ne vedem de familie macar la batranete . Sunt un camarad care a fost cu d-voastra in misiune in KFOR Kosovo si am fost SNR in comandamentul NATO din Macedonia.D-voastra dl. colonel m-ati rugat sa vin in cmd din KOSOVO . Salutari dl. colonel si sa ne vedem cu bine .
    PS Cred ca stiti cine sunt .

    RăspundețiȘtergere
  8. Interzicerea migratiei politice si sa protestam public ipotriva comercializarii gliei in care sunt ingropati inaintasii nostri. SCMD sa planifice un program de proteste impotriva proastei guvernari bicefale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SCMD poate planifica multe lucruri, problema este cu cine execută ce a planificat. Câți membri mai are SCMD? Inainte de CNR mai erau, dupa listele de cotizații intre 5 și 6 mii de membri. La acțiunile organizate în perioada când avea avea peste 20.000, abia se adunau cateva sute până în 1 –2 mii.
      O mare parte din vină o area conducerea SCMD, lipsa de comunicare cu membri fiind una din cauze. Dar o altă parte din vină o au și membrii acestei structuri asociative. Ne-am obișnuit ca alții să scoată castanele din foc iar noi doar să le mâncăm.

      Ștergere
  9. Mie mi se pare ok aceasta scrisoare doar ca e un pic utopica. Mai pe romaneste, nu se muleaza pe gradul ridicat de coruptie in toate domeniile. Adica e o camasuta de forta prea mica pentru a pune la respect un monstru atat de mare (coruptia). Anii de basism au adus atata coruptie si ura incat si piciorul drept incearca sa-l fenteze pe cel stang iar stangul, la randul sau, il uraste de moarte pe cel drept. Vorba lui Tamango: "Asta-i Romania!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevar graiti ! Coruptie fara frontiere ! Si ea dateaza totusi de multi ani , coruptie era si inainte de 89 insa limitata .Dupa dec 89 insa a crescut exponential.

      Ștergere
  10. Domnule colonel,aveti tot respectul si sustinerea mea,pentru corectitudinea,verticalitate onestitatea si demnitatea de care dati dovada prin acest demers.Desi dumneavoastra sunteti mai mult decat delicat in afirmatiile si sustinerile dumneavoastra,eu cred ca trebuie sa le spunem pe nume atat celor care umilesc si batjocoresc o tara si cetatenii ei,cat si slugile obediente care slujesc acest sistem ticalos si ticalosit.Trebuie transmis colegilor si partenerilor americani,ca acest sistem ticalos care l-a creat,promovat si sustinut pe Basescu si camarila sa,este o continuare a vechiului sistem ceausist,de aceeasi sorginte comunist-securista.Or,aprobarea si sustinerea actiunilor si activitatilor ticaloase ale acestuia,indreptate impotriva propriului popor,nu fac decat sa prejudicieze si relatiile de orice natura,dintre Romania si SUA.Ei,trebuie sa stie ca si romanii,ca si americanii,sunt iubitori de libertate si democratie,sustin si accepta toate valorile democratiei adevarate,sunte oameni demni,cinstiti,onesti,patrioti.,intelegand sa respecte pe cei care la randul lor ii respecta.Altfel,se pot creea nemultumiri si chiar resentimente care nu fac bine nimanui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine scris, si scrisoarea si comentariul dumneavoastra. Carcotasi vor fi mereu. Nu trebuie bagati in seama. Ma intreb totusi, de ce conducerea SCMD nu a scris ea, Ambasadei Americii si tuturor ambasadelor statelor membre NATO, in Romania !? Poate ar fi avut un impact mult mai mare, ma gandesc !?

      Ștergere
    2. Foarte bine scris, si scrisoarea si comentariul dumneavoastra. Carcotasi vor fi mereu. Nu trebuie bagati in seama. Ma intreb totusi, de ce conducerea SCMD nu a scris ea, Ambasadei Americii si tuturor ambasadelor statelor membre NATO, in Romania !? Poate ar fi avut un impact mult mai mare, ma gandesc !?

      Ștergere
    3. Cel mai demn, cinstit, iubitor de libertate si democratie, onest si mai ales patriot mi se pare a fi, spun fara teama de a gresi, acel baronel ca tras prin inel de la o margine de mare unde valurile fac noduri albe, ca o barba nepieptanata de crai.Pacat ca sistemul ticalos si ticalosit, de sorginte comunisto-securistica si slugile obediente il obliga sa se autoexileze tocmai peste mari si oceane .Daca suparat nevoie mare nu o se mai intoarca va fi o pierdere ireparabila si ireconciliabila pentru neamul nostru urgisit si mai ales pentru viteaza populatiune marina care nu va sti in ruptul capului cum sa cheltuiasca niste miliarde bune de euro .

      Ștergere
  11. am fost educati cu atitudinea de gloata: scrie unul, raspund toti; fuge unul, fug toti;rage unul, plang toti; ce calitati asa de importante au militarii romani, slugi ale golanilor politici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti atat de prost incat ma intreb de ce iti raspund.Daca a-i fi avut macar o zi din viata ta,responsabilitatea unui MILITAR adevarat a_i fi inteles ,,importanta militarilor romani"in societatea romanesca.

      Ștergere
    2. anonimule ....se vede ca ai stofa de comuinist ordinar, ce a mancat banii tarii degeaba si ii si mai mananci si la pensie !!!! Calitatile militarilor romani se vad doar, la inzapeziri si inundatii !In rest ....la ordinele golanilor politici, de a trage in popor !!!!!!!!!!!! Voi vorbiti de tara????RUSINE !

      Ștergere
  12. @ bacaoanul
    Faptul că te-ai răcorit e benefic pentru sănătate. Da cu calu’ ce-ai avut ?

    RăspundețiȘtergere
  13. De unde şi până unde reprezentantul diplomatic al SUA ar avea dreptul să se amestece în treburile interne ale României? Chiar nu mai suntem români, la noi, acasă? Trebuie să apelăm mereu la alţii pentru a rezolva problemele noastre?

    RăspundețiȘtergere
  14. Tovarase colonelson, nimic de zis aveti si idei bune si foarte bune insa aveti si niste omisiuni grave care ma fac sa gandesc ca poate aveti "o misune" .Pe scurt:
    - L241 este foarte buna intrucat face dreptate unor cadre care aveau pensiile micsorate. De ce nu spuneti insa ca L241 a readus pe tapet pensiile alea smecherite de 9000, 10.000, 12.000 , 15.000 lei , unele de peste 30.000 lei ?
    - Nu spuneti nimic despre actiunile Justitiei din ultima perioada, actiuni concrete care au condus la arestarea multor indivizi certati cu legile in vigoare si abonati la jefuirea fara rusine a banului public
    - Nu spuneti nimic concret despre situatia actuala in domeniui pensiilor militare, situatie haotica in care comandanti de unitati si mu ( cu stagiu complet de cotizare)au pensii mult mai mici decat unii cu grade inferioare care nu au avut functii de comanda dar au beneficiat de grupe de munca la greu
    - Nu spuneti nimic despre HGS 1019 care trebuie aplicata tuturor rezervistilor, o aplicare corecta nu dupa ureche cum s-a mai procedat Neaplicarea HGS 1019 la toti rezervistii constituie o discriminare reala nu inventata

    Cu aleasa consideratie si stima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pă dacă tot vă pricepeți de ce nu acționați la fel ca domnul colonel (r) Vasile Mihai. Faptul că mai mulți militari acționază individual dă mai multă greutate doleanțelor acestora.
      Legea 141 este o recunoaștere parțială ( perioada ianuare 2012/saptembrie 2013 este exceptată de lege) a faptului că în legea 119 și normele de aplicare a acestei legi nu a fost menținut principiul cuantumului cel mai avantajos, aplicat tuturor celorlalți pensionari din sistemul unic de pensii atât prin legea 19, în baza căreia trebuia să se facă recalcularea pensiilor intrate sub incidența legii 119, cât și prin legea 263.
      Știți bine că acele pensii de peste 9000, existente în legea 164 dar mai ales în legea 119 nu sunt ale unor militari ce și-au desfășurat activitatea în structurile de apărare ci preponderent în alte structuri, retribuțiile foarte mari de acolo fiind asimilate soldei de funcție.
      Singura modalitate de reducere a acestor pensii ar fi modificarea legii 119 astfel încât doar perioadele în care aceștia au fost încadrați în structurile de apărare să fie cuantificate pentru pensie în condițiile legii pentru militari, iar celelalte perioade să fie calculate pe legea 263 ca pentru toți unitarii. Proiectul noii legi a pensiilor rezolvă această situație, deci dacă va fi adoptat ca lege în forma propusă de MApN, vor dispărea ceste situații.
      HGS 1019 prevede că nu se aplică decât celor pensionați după 5 ianuarie 2011, așa cum a prevăzut inițial și HG 1294/2001. Modificările unor grupe de muncă pentru parte din cei revizuiți de OuG 1 s-a făcut abuziv și nu în baza HGS 1019, nici unui dintre beneficiarii acestor modificări nu a avut specificată în noua decizie ca bază a revizuirii această HGS și nici nu au avut modificate anexele trei privind încadrarea in condiții de muncă din memoriile personale ci doar în niște adeverințe de venit emise ilegal de CMZ București. Din acest motiv aceste modificări au fost anulate după audit, dar din păcate accesul UNPR la guvernare la remorca PSD nu a permis sancționarea celor vinovați.
      Că nu este corectă aplicarea acestei HGS doar pentru cei pensionați după 2011 o dovedește precedentul cu HG 1294/2001 dar pentru a rezolva această situație trebuie acționat în instanță așa cum au făcut atunci cei de la MI dar și asupra celor care au posibilitatea de a iniția prin lege corectarea acestei nedreptăți, parlament, guvern, avocatul poporului, președintele țării în calitate de șef al CSAT, fie individual dar mai ales prin structurile asociative care ne reprezintă.
      PS de ce folosiți nickname-ul acesta când aveți altele consacrate, oricum după stil sunteți ușor de recunoscut.

      Ștergere
    2. Raspuns corect si la obiect care merita multumirile de rigoare ! Cu o singura obiectiune , totusi: HGS 1019 prevede ca se aplica de la 05 ian 2011( data intrarii in vigoare a HG respective) nicidecum ca se aplica doar celor pensionati dupa 05.01.2011( ma refer la documentul original nu la copii. Sper ca originalul sa fie pastrat totusi pentru actiunile in instanta, sa nu dispara ca magarul in ceturile care nu ne mai lasa in pace ori precum contractul bechtel).Interpretarea ca se aplica doar celor pensionati dupa 5 ianuarie 2011 este subiectiva si apartine probabil unor indivizi certati cu legea si abonati la primit case luxoase de la stat pe bani putini.De aceea interpretarea respectiva va putea fi atacata foarte usor in instanta. Cat priveste nicknameul vostru recunosc ca habar nu am ce inseamna nickname....o fi neica nimeni? si atat timp cat exista posibilitatea alegerii titulaturii nu vad nici o problema si nici o dilema. Chestiunea cu nume prenume , adresa, amante etc seamana cu apucaturile securistice de care sa speram ca am scapat macar partial color. Inca o data multumiri si good night karadeniz

      Ștergere
    3. Să le luăm pe rând.
      S-ul ăla din coada lui HGS 1019 însemnă că are caracter secret,nu neapărat dat de cine știe ce secrete cuprinse în ea, că grupele de muncă nu au nimic secret în ele, ci cel mai probabil din dorința de a nu ajunge în public și a fi facil de folosit ca argumente în instanță. Deci conținutul acelei hotărâri o cunosc oficial foarte puțini oameni. Ce s-a publicat prin mediu online a fost o xerocopie a MS 132, ordinul ministrului apărării ”Pentru modificarea anexei 1 la Normele mtodologice privind încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate”
      A fost o anchetă în toată regula la acea vreme pentru a se descoperi, fără rezultat, cum a ajuns ”docomentul” în afara ministerului.
      Referitor al aplicarea acestei noi anexe, un principiu de drept spune că legea acționează doar în viitor, dacă prin textul ei nu se dispune altfel. Deci în mod normal aceste noi încadrări în grupele de muncă se aplicau doar celor în activitate la data intrăii în vigoare a HG. Dar cum acestă anexă o înlocuia pe cea existentă în HG1294, noile condiții de muncă s-au extins pentru cei activi ,căci pentru cei in activitate se aplică aceste condiții de muncă,care au anumite efecte și asupra pensiilor, pe toată perioada lor de activitate așa cum prevede HG1294.
      Scopul acesteia a fost acela de a mai ajuta un pic pe cei activi, care la acea vreme pierduseră 25% din solde, li se limitaseră sporurile la 30% din solda de funcție iar prin legea 263 li se mărise stagiu de cotizare, progresiv de la 20 de ani la 30 de ani.
      Cum am mai spus, așa s-a procedat și în 2001 cu HG1294, cei aflați la pensie nebeneficiind de aceste prevederi decât ulterior, prin 2004 parcă, MI și serviciile prin instanță ,iar MApN abia din 2008 prin legea 90/2007 și legea 14/2008. Așa se va proceda probabil și acum
      Pentru a veni în instanță cu această HG ea trebuie desecretizată mai intăi, și ș-a făcut deja o intervenție în instanță, pe la Cluj cred, în acest sens dar va mai dura.

      Ștergere
    4. Postați comentariile sub un nickname general și derutant ”Anonim”. Puteți să vă alegeți altul care să vă diferențieze de ceilalți zeci de ”anonim” facilitând astfel indentificarea, nu ca persoană, cu nume și adresă, ci în masa de comentatori. Sau puteți face ca cel de la ”16 ianuarie 2014, 14:05” care nu și-a ales un nickname ci și-a trecut numele real, în cazul de față, sau unul imaginar în alte cazuri, la sfârșitul comentariului ,”Col. rez Baiu Ion”, ” Alezorul ”.
      Eu de exemplu nu prea știu dacă anonimul de la 16.22 căruia i-am adresat ca răspuns comentriu meu este același cu cu domnia voastră, anonimul de la 22.45, care mi-ați răspuns la acel comentariu și căruia îi răspund acum.

      Ștergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Prea multe pareri fara estenta...a facut foarte bine dl.colonel ca s-a adresat catre o tara partenera NATO...dar nu aici se va rezolva ceva....De pensii militare nu se prea vorbeste da domnii parlamentari,dumnealor au aranjata o viata tihnita si fara misiuni in teatre de operatii....habar nu au ce este aceia...cum sa voteze ceva ce nu cunosti...Iar comisiile de profil din cele doua camere au glasul mult prea anemic....daca se supara domnul ministru al aparariia....Doamne fereste...sa piarda scaunul la vreme de iarna....Tari cu presedinti adevarati,cu parlamente interesate au rasplatit militarii pentru ce au facut pentru tara...au sesizat ca fara acestia cine stie sub cizma de ocupatori se afla poporul lor...la noi avem multumiri si cam atit....in cel mai fericit caz. Aceasta este Romania de astazi....sa traiti bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti, absolut toti ofiterii superiori aflati in activitate mai inainte cat si dupa Loviturii de Stat din decembrie 1989 nu merita nici pensii si nici respect Cel mult o judecata dreapta si plutonul de executie pentru tradare de neam si tara!
      In decembrie 1989 ofiterii superiori ai Armatei Romane si-au tradat si tara si poporul si conducatorul si acum vor pensii nesimtite!!

      Un ofiter superior fie el si in rezerva nu scrie jalbe ci pune mana pe arma!

      Ofiterii superiori ai Armate Romane se fac vinovati nu numai ca si-au tradat poporul si Comandantul Suprem dar au contribuit decisiv la diminuarea drastica a capacitatii de aparare a Romaniei prin acceptarea distrugerii industriei de armament si abandonarii Serviciului Militar Obligatoriu!

      Tradarea de neam si tara de catre ofiterii superiori din decembrie 1989 este cea mai rusinoasa pagina din istoria Romaniei si a Armatei Romane.

      Datorita tradarii de Neam sii Tara a ofiterilor superiori, tara noastra, Romania a devenit o Colonie a Vestului.

      La arme popor roman, la arme.

      Soldat fruntasi Virgil Ciuca

      New York
      14 februarie 2014

      Ștergere