marți, 11 februarie 2014

LISTA NATIONALA - un proiect coordonat de catre Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, In Rezerva si in Retragere (SCMD)

Proiect de actiune a SCMD in campania electorala pentru europarlamentare
- In atentia tuturor membrilor SCMD -
Stimati camarazi,
Cu acordul Comitetului Director, va prezentam urmatorul punct al strategiei SCMD pe 2014, votata in unanimitate la CNR Alba Iulia, in ziua de 30 noiembrie 2013:
"Implicarea in alegerile europarlamentare cu intreaga masa de vot coordonata de SCMD, cu maxima abilitate, in functie de evolutia partidelor, astfel incat si SCMD sa aiba candidati pe liste si alesi. (Voi expune solutia, verbal doar, solicitandu-va adeziunea la orice alianta electorala pe care o vom incheia, indiferent cat de bizara va parea, daca vom incheia);
Implicarea in alegerile prezidentiale, in functie de oferta factorului extern, pe principiul sustinerii "raului cel mai mic" pentru SCMD, militari in general, si natiunea romana;
Implicarea in eventuale alegeri generale anticipate, direct, cu intreaga masa de vot coordonata de SCMD, pe acelasi principiu al "raului cel mai mic", eventual prin incheierea unei aliante electorale care sa aduca membrii SCMD si aliati in Parlament si Guvern.
Va trebui sa actionam in asa fel, incat nici un partid sa nu vada in noi un potential adversar, ci un potential aliat, avand, in permanenta in vedere ca, in politica nu exista, in fapt, morala, sentimente, idealuri ci doar interese, adversarii de astazi devenind, asa cum s-a dovedit, aliatii de maine si invers."
De ce aceasta pozitie adoptata de SCMD?
Pentru ca, stimati camarazi, ca sindicat care isi solicita dreptatea si drepturile, unei majoritati politice care gireaza Guvernul si Parlamentul si, la ora actuala, unei minoritati politice reprezentata exclusiv de Presedinte, a trebuit si trebuie sa luam in calcul urmatoarele:
 • Dezgustul general al romanilor fata de orice idee de partid, datorat: proastei gestionari a rezultatelor Referendumului din 2012, care au fost aceleasi cu si fara prag; neimplinirii de catre USL a promisiunilor ferme facute, in anii 2011-2012, tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta si optarea pentru paleative, date si acelea sub presiune; inlocuirii directiei "dreptate pana la capat" cu dezastruosul program de "coabitare"; incompententei unora dintre ministrii si politicienii USL; actiunii ofensive extreme de erodare a imaginii USL, declansata de presedinte cu ajutorul instrumentelor de coercitie, amenintare si santaj avute la dispozitie; balbaielilor actualei "puteri" care nu este inca "putere" in adevaratul sens al cuvantului, in cazul unor mari diversiuni gen "Rosia Montana" si "Gazele de sist" si dovedirea incompetentei statului in gestionarea unor situatii de criza (cazul accidentului aviatic din Apuseni), etc. Acest dezgust a fost clar manifestat de toti delegatii romanilor din tara si din afara, la Alba Iulia, la 1 Decembrie 2013, cand reprezentantii tuturor partidelor, fara exceptie, cei ai administratiei de stat, parlamentului si presedintiei, au fost huiduiti.
 • Luarea in calcul, de catre toate partidele, a realitatii decaderii clasei politice, in fata societatii civile, dovada tentativele de vopsire a vechilor politicieni in figuri noi, promotoare nu ale unor partide noi ci ale unor "uniuni" sau miscari", care de care mai "populara", si atacurile la baioneta declansate cu complicitate din interior, in scopul dezintegrarii atat a SCMD cat si a federatiei sindicatelor din politie, invatamant, minerit, sanatate, CFR, etc.
 • Luarea in calcul si impartirea deja a ciolanului, in procente, de catre toate fortele politice, a prezentei la vot  doar a clientelei de partid si a refuzului de prezentare a majoritatii electoratului. Practic, calculele tuturor partidelor se bazeaza pe prezenta la vot a maxim 4 milioane de cetateni. Orice suta de mii de cetateni, pe care am putea-o convinge sa vina la vot, ca in 2012, cand si SCMD si aliatii sai s-au tinut de cuvant, ar fi de data aceasta un dezastru nu numai pentru basisti ci si pentru cei in care am crezut, toate socotelile urmand a fi date peste cap.
 • Cumplitul adevar, pentru aceia dintre membrii nostri, legati sufleteste de liderii unui partid sau altul, ca USL e sublim, dar lipseste cu desavarsire, prezentandu-se la alegeri (ca in multe cazuri la locale, in 2012) sub forma a doua grupari adverse: USL 1 (PSD, PC, UNPR) si USL 2 (PNL). In situatia in care noi, membrii SCMD, avem cele mai bune relatii peste tot, in Bucuresti si teritoriu, cu omologi PSD, PNL, PC, dat fiind colaborarea la alegerile trecute, iar, mai nou, la varf, si cu UNPR, ce am putea face? Sa votam si lista unora si a celorlalti nu se poate. Daca optam pentru unii, ii suparam pe ceilalti. Daca ne separam si noi, unii hais, altii cea, se destrama si SCMD-ul ca si USL-ul. Este principalul motiv pentru care la CNR s-a decis formula "nici -"nici" sau cu toata lumea si, in primul rand, cu noi.
Ce posibilitati avem?
 • Sa consituim, noi si aliatii nostri, adica pe temeiul Societatii Civile, o noua structura politica, este si antistatutar si mult prea tarziu;
 • Sa incheiem o alianta electorala, in termeni legali, nu ne permite nici timpul nici legea.
Solutia (potrivit deciziei CD al SCMD din 07.02.2014)
-         Putem deschide o LISTA NATIONALA de candidati, pe care sa inscriem atat membri SCMD propusi de filiale, BO sau CD, cat si nemembri, propusi de aliatii SCMD sau candidati autopropusi, adica independenti. Deja ni s-au adresat doi independenti care au strans peste 50.000 de semnaturi, d-na avocat Aura Ungureanu din Alexandria si dl. Radu Golban, celebru pentru demersurile privind restituirea de catre Germania a miliardelor datorate. Acesti candidati ar trebui sa se angajeze fata de noi si aliatii nostri ca vor promova exclusiv interesul national in Parlamentul European, ca vor ridica problemele legate de lipsa unei legislatii europene a pensiilor si orice problema legata de discriminarea tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta din Romania, prin decizii si masuri ale Guvernului si instrumentelor de justitie pro-prezidentiale. In plus, pe noi nu ne intereseaza, ca sindicat, apartenenta politica a candidatilor, membri sau nemembri ai SCMD, cu, evident, conditia sa nu aiba nici o legatura cu numitii Basescu, Blaga, Udrea, Boc sau Ungureanu.
-         Intrucat ne trebuie un "cal troian" ca sa putem supune natiunii aceasta lista, ne trebuie un partid nou sau mic, dar necompromis pana acum, care sa nu aiba masa electorala proprie, deci nici sanse, singur in alegeri. Acestuia ii vom oferi LISTA NATIONALA de 40 de candidati, spre a le deschide usa in alegeri. Ce ar castiga partidul in cauza? Doua nume pe lista, primele doua, ca lista sa aiba in final 42 de candidati, si intreaga masa de vot pe care o pot aduce suplimentar la alegeri, SCMD si aliatii sai civili (pensionari civili, ceferisti, mineri, constructori, profesori, lucratori in sanatate, revolutionari, grefieri, piloti, functionari publici, lucratori in industria de armament sau in retelele private de productie si desfacere, etc). Cum trebuie sa fie acest partid? Patriotic, national, prin doctrina si calitatea membrilor.
Deocamdata, asadar, solicitam sprijinul tuturor membrilor SCMD, al tuturor filialelor, ca si al partenerilor nostri din sistemul de alianta civica numit Consiliul National al Societatii Civile (CNSC) sa faca propuneri pentru cele 40 de nume ale LISTEI NATIONALE. Ca sa avem ce negocia. Solicitam, in plus, sprijinul domnului Col. (r) Utiu Ioan, artizanul filialelor noastre de la Alba si Abrud, actualmente unul dintre marii aparatori ai drepturilor noastre la Rosia Montana, sa ne sprijine, deoarece asociatiile in cauza, desi au avut contacte cu noi, nu ne sunt inca parteneri prin protocol.
BIROUL OPERATIV CENTRAL
PS: Va atentionam insa asupra urgentei propunerilor pentru LISTA NATIONALA, datorita lipsei de timp fizic!

22 de comentarii:

 1. Excelenta actiunea, dar, sa vedem lista!
  La lista se impotmolesc mai toate initiativele de acest gen. Daca pe "Lista Nationala" vor fi trecuti diversi tupeisti, anonimi, infractori sau posibili penali, sau ilustri necunoscuti, atunci CNSC-ul nu se va deosebi cu nimic de partidele politice.
  Acum se va vedea calitatea celor care compun CNSC. Eu sunt foarte nerabdator sa vad lista finala, ca sa stiu daca ii sprijin sau nu.
  Lepadatescu Cornel

  RăspundețiȘtergere
 2. Propun:
  Dl. Dogaru Mircea - il conoastem cu totii
  Dl. Popescu Mircea - il recomanda cuprinsul blogului sau si articolele aparute pe blogul SCMD

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca am fost primul care mi-am prezentat punctul de vedere si propunerile de candidati,astfel; Dl. Mircea Dogaru,un Mihai Vitezul al SCMD si al Armatei Romane;Dl. Mircea Comaneci,presedinte SCMD filiala Botosani si al Regiunii N-E; Dl.Dr.ec.Radu Golban,Excelent expert economic si financiar inernational,il apreciez foarte mult,am primit si cartea de la dumnealui Romania Alternative la Corsetul Europei,deja am liste copletate; Dl.Dita Puiu,jurist de exceptie de la Pitesti; Dl. Victor Popescu,presedinte SCMD,filiala 1 Pitesti si al Regiunii de Sud Oltenia si Muntenia si nu in ultimul rand,Dl. General Mandu,de la Brasov. Intradevar aceste personalitati merita pe deplin sa ne reprezinte in Parlamentul European interesele Armatei,a Societatii Civile,a tuturor categoriilor sociale,al Natiunii Romane. Opinia mea este sa candidati sub sigla F.C.N.R. Nimeni nu ne poate acuza de ilegalitate,este o Organizatie Statutar Juridica,care lupta pentru drepturile tuturor romanilor! Va doresc,tuturor,izbanda! Doamne,ajuta! Miroslav de Botosani.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cine este FCNR? Puteti da detalii?
  Multumesc!
  Paul R.

  RăspundețiȘtergere
 5. FCNR = FORTA CIVICA a NATIUNII ROMANE !
  Cu placere,
  Miroslav

  RăspundețiȘtergere
 6. Dacă am înțeles eu bine idea de bază este următoarea. Cele 55 de sindicate, asociații, federații , fundații, forumuri ,uniuni, ce formează Forța Civică, coordonate de SCMD vor stabili o listă de 40 candidați pentru europarlamentare care să fie acceptată de un partid fară importanță pe eșicherul politic, necompromis și fără masă electorală. Acest partid mai adaugă două nume în fruntea listei și, pe baza unei liste de 200.000 de alegători care să susțină această listă de 42 de candidați, asigurată tot de Forța Civică se prezintă la alegerile europarlamentare.
  Rezultatul va depinde de ”Implicarea în alegerile europarlamentare cu întreaga masă de vot coordonată de SCMD”. În vremurile bune SCMD avea peste 23.000 de membri, nu știu câți membri au celelalte structuri asociative aliate cu SCMD, probabil că undeva între 500 de mii și 1,5 milioane.
  Dacă din aceștia presupunem că Forța Civică poate cooordona jumătate adică între 250 și 750 de mii de oameni, și că aceștia se prezintă ”în corpore” la vot, rezultă c[ se vor obține, la o prezență generala la vot de 50%, între 1 și 3 mandate de europarlamentar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Calculul este corect. Desigur, daca romanii s-ar mobiliza si ar vrea sa le dea o lectie basistilor revopsiti in diverse miscari, precum si PSD-ului si PNL-ului care cred ca populatia i-a ales masiv pentru ca sunt frumosi, destepti si buni, si nu pentru ca s-a saturat de Basescu si regimul lui de caca, lista nationala a CNSC ar putea crea un mare "dezastru" printre abramburici, stolojani, ebe si macovee si alti aspiranti la fotoliul de europarlamentar.

   Ștergere
 7. Unii candidati sunt cunoscuti mai ales prin lupta pentru a declara frauduloasa aplicarea hgs 1019 la toti rezervistii , creand astfel o discriminare clara si f mare intre cei iesiti la pensie inainte de 01.01.2011 si cei pensionati dupa aceasta data. Se creaza astfel si premisele a mii de procese si actionari in justitie pentru cei nedreptatiti( discriminare reala nu inventata gen nu pot sa ocup o functie prin concurs de imprejurari).

  RăspundețiȘtergere
 8. "... conditia sa nu aiba nici o legatura cu numitii Basescu, Blaga, Udrea, Boc sau Ungureanu."
  Dar cu OPREA GABRIEL, inteleg ca se poate?
  Atentie sa nu devenim penibili din prima...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine punktat ! Dar sa aiba legatura cu baronimea locala, cu adita multe case de vitza, cu hrebe , cu mothanul, cu conu dinu si cu multi altzi bravi barbatzi de stat !

   Ștergere
 9. Camarade Dogaru, ieri Doamna Gabriela Firea a facut din nou o interpelare in Parlament legata de abrogarea Cap.IV din legea 239. Vine cu precizari clare din partea avocatului poporului privind NELEGALITATEA INTERZICERII CUMULULUI SALARIU-PENSIE. ACUM E MOMENTUL PENTRU LOBY SI PRESIUNI IN ACEST SENS ALTFEL PANA ASTEPTAM PACHETUL DE LEGI "MILITARE' ......SE DUCE DRACULUI TOT. Pricina ce face pe langa "Gaby"? Il duce de mana sa treaca stada? Am citit interpelarea lui Gaby firea si cred ca exista posibilitati si sanse urgente de rezolvare a situatiei NUMAI SA SE VREA DE CATRE CAPII STRUCTURILOR ASOCIATIVE MILITARE. PUNT!(DIN SURSE)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, e un obiectiv clar ! Sa prindem locuri la stat ! Cat mai multe si mai bune ! Prin concurs de imprejurari " Punt" ! ??????

   Ștergere
  2. A.... TU ESTI ALA CARE NE SUGI P//LA PE TOATE BLOGURILE SI SAITURILE. O.K....acceptam si de data asta dar...sa o faci mai cu spor. Sa nu te f...a grija ca militarii adevarati LUPTA PENTRU LEGALITATE NU PENTRU ...FUMURILE DIN CAPUL TAU.

   Ștergere
  3. Frumos va invata pi la zindikat ! Militarii adevarati lupta pentru cinste onoare, demnitate mai parpa nu pentru legalitate gen eu te cunosc pi tini tu ma cunosti pi mini hai sa ne facem lovilutionari.....sau consilieri pe la samsarii de case.....ori sa ne tragem frate pensioare balaioare de 30.000 lei...si nu lei tramvai.....

   Ștergere
 10. Au aflat internautii basisti si au inceput sa arunce mizerii pe aici, evident, cu scopul de a decredibiliza o organizatie care i-a stat si-ii sta in gat lui Basescu, tuturor politicienilor corupti si tuturor tradatorilor de neam!
  Ionel. U.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum ai aflat , esti de la secu ?

   Ștergere
  2. Ujica, "de neam si tara"! prietene!
   Lista sa sa fie secreta, dar sa circule pe internet, pt. avizare!
   Mai are cineva loc in PE de Tinerele BABE precum Abramburica , Grapini, etc. ,persoane cu experienta si ( de)terminare ! ,una a terminat invatamintul romanesc , iar cealalta a ridicat turismul romanesc pe cele mai inalte CULMI DE GLORIE SI CIVILIZATIE?

   Ștergere
  3. implicarea SCMD in politica e de bun augur.SCMD a dovedit in cativa ani( cu cateva exceptii regretabile posibil coordonate de la centru si cam neavenite) ca e o organizati solida, serioasa, cu cadre competente si oameni de initiativa. Conducerile unor filiale din teritoriu( mai putin conducerea centrala-parerea mea, cred ca am dreptul la o parere personala) imprima sindicatului notorietate aratand ca lupta pentru drepturile legitime ale rezervistilor( o lege clara a pensiilor militare -demna de apartenenta noastra la NATO, aplicarea unitara a hgs 1019.).De aceea, cred ca includerea pe lista a unor cadre de nadejde ale scmd din filialele Brasov, Pitesti, Craiova , Timisoara e binevenita. Sa asteptam propunerile filialelor. Orice candidat propus si sustinut de filiala de care apartine ar reprezenta Romania mult mai bine , mai eficient si mai demn decat multi altii aflati acum in parlamentul european si preocupati numai pentru propria bunastare si propria persoana.

   Ștergere
 11. Dogarule, ai făcut o analiză politico-strategico-militară a momentului guvernării de mare gânditor. Întrebă-ți ciracii dacă au înțeles ceva. Dandanache a rămas în urmă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru lamurirea lui Dandanache, "Reprezentare publica" la http://mipopescu.wordpress.com :-)

   Ștergere
  2. Pai, pentru cei cativa de alde Gagamita Dandanache (unii chiar cu "fonctii", care nu inteleg cum este cu sindicatul si politica, SCMD trebuie sa stea pe loc?
   Radu Mircea

   Ștergere
 12. TANCULdaca ar fi dupe mine dar stiu ca nu este,ar trebui sa ne adunam si sa ne hot.noi scmd-istii si sa mergem cu un sigur cand la europarlamentare,sustinut de noi si de fam.noastre,acela sa fie TANCHISTUL VICTOR POPESCU,CUNOSCUT CA UN PERF.DESAVIRSIT SI UN ADEVARAT PATRIOT,un urmas demn al ministrului VASILE MILEA,dar sunt sigur ca nu vrem asta iar manev.cond.centr.a sind.v-a continua sa pescuiasca in ape tulburu numai sa le fie lor si aplaudacilor lor bine.

  RăspundețiȘtergere