Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 25 aprilie 2014

Cu privire la membrii Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) care au felicitat Rusia, pentru anexarea Crimeii

Privind cele prezentate de catre ziarul "Romania libera" (clic pe link pt. accesarea articolului), in acord cu toate componentele Consiliului National al Societatii Civile, SCMD se delimiteaza de orice pozitie personala pe care si-o exprima domnii Petre Racanel si Daniel Iancu, in necunostinta de cauza, in legatura cu evenimentele din Ucraina.
Am pus deja la dispozitia intregii societati civile punctul de vedere (clic pe link pentru accesarea articolului), de mare bun simt, exprimat de catre colaboratorul nostru, dl. Mircea Popescu, coordonator al CNSC. Acest punct de vedere este si al meu personal.
Exaltarea in politica, in absenta unei cunoasteri aprofundate a  evenimentelor, indiferent de cat de bune sunt intentiile care o anima, nu face decat sa construiasca, matematic, drumul spre Iad, pentru natiunea romana si comunitatea europeana.
Avertizez ziarul "Romania Libera" ca la orice viitoare tentativa de a implica, fie si printr-o simpla fotografie manipulatorie,  SCMD, in astfel de manifestatii deviante, se va trezi cu un proces in justitie.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

4 comentarii:

  1. Stimate domnule Mircea Dogaru,
    Nu mă surprinde gestul prin care vă delimitaţi de ceva ce, personal, eu nu cunosc! Aşa cum de altfel a făcut-o şi colaboratorul dumneavoastră Mircea Popescu, coordonator al CNSC (nu ştim însă pe ce merite, în ce context şi de către care dintre componenetele CNSC a fost ales!?)...
    Nu vă deziceţi şi pentru mine nu sunteţi o surpriză, nici măcar neplăcută: sunteţi imprevizibil şi incontrolabil în atitudinile şi acţiunile dumneavoastră, pe care din fericire le cunosc mai bine decât mulţi alţii, uneori fiindu-vă şi eu alături din dragoste de ţară, de popor, de armata română, şi fiind neiertător faţă de cei care încearcă să ne batjocorească şi să ne umilească în propria ţară.
    Cu privire la aprecierile personale pe care le faceţi la adresa mea sunt surprins că tocmai dumneavoastră, care încercaţi de la un timp să transformaţi societatea civilă în rampă pentru politică împreună cu alţi câţiva şi sunteţi contestat vehement chiar în interiorul propriei dvs componente (SCMD), insinuaţi o exaltare în politică a subsemnatului care nici pe departe nu este reală. Nu mă consider un politician şi aşa cum bine ştiţi, chiar dacă am avut ocazia şi mi s-a oferit să candidez, nu am făcut-o niciodată, tocmai pentru că sunt dezgustat de majoritatea celor care ne-au reprezentat, de modul în care au ajuns acolo şi de halul în care au adus ţara.
    Au fost momente în care nu am fost de acord cu unele dintre poziţiile publice cu care v-aţi afişat în media (vezi cazul solicitării desfiinţării unor instituţii vitale ale statului, între care DNA), cu aplecarea vizibilă spre o zonă politică mai mult decât spre alta (contrar principiilor de neutralitate care ar trebui să caracterizeze membrii societăţii civile), cu faptul că nu aţi dat curs invitaţiei mele de a convoca toate componentele CNSC pentru a stabili planul de acţiune comun într-un an atât de important în care unii ţin mai mult la agenda personală decât la interesele Consiliului, ş.a.m.d. Nu m-am desolidarizat însă de dumneavoastră, cum nu o fac nici acum când vă lăsaţi influenţat de aparenţe, de interpretări şi de critici nefondate, emise dintr-un spaţiu dubios, colorat politic strident, populat cu aşa-zişi vectori de opinie care tocmai ei s-ar putea să fie angrenaţi în mecanisme anti-naţionale (şi nu eu!) urmărind să ne denigreze pe noi şi să ne dezbine!
    V-aş fi dorit alături pentru a-mi întări convingerea că sunteţi cu adevărat unul dintre liderii veritabili ai societăţii civile de care ţara are atâta nevoie în aceste momente grele. Răspunsul meu transmis colaboratorului dumneavoastră din SUA vi-l redau mai jos, şi am toată convingerea că, în înţelepciunea dvs, îl veţi prelua ca atare. Dar totuşi îl completez spunându-vă răspicat că eu sunt PRO-ROMÂN! Atât şi nimic mai mult! Aşa cum Putin este pro-rus, Obama este pro-american şi mulţi alţii sunt susţinătorii popoarelor lor! Şi sunt convins că şi dumneavoastră sunteţi la fel! De aceea, în momente de genul acesta în care fiecare dintre noi putem să lăsăm loc de intrepretări în acţiunile noastre, TREBUIE să rămânem uniţi pentru cauza naţională şi dreaptă, a societăţii civile!
    Nu trebuie să ne fie frică de nimeni, de aceea am intrat în NATO şi UE, iar drumul spre iad este rezervat trădătorilor, atacatorilor, dezbinatorilor, impostorilor şi celor care nu-şi iubesc patria.

    Trăiască România şi unitatea componentelor CNSC!

    Al dumneavoastră,

    Consiliul Naţional al Societăţii Civile
    Petre Răcănel
    Preşedinte FSCR


    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsul pe care i l-am transmis domnului Mircea Popescu:

    “Domnule Mircea Popescu, v-aţi delimitat public de unii membri a CNSC între care se află şi subsemnatul. Din păcate nu ne cunoaştem, iar dumneavoastră vă delimitaţi de ceva despre care nu aveţi habar şi invocaţi „atitudini anti-naţionale”, mai mult, mă acuzaţi de „condamnarea românilor cu vederi occidentale”. Şi nu aveţi sursă de informare, aşa cum spuneţi, decât articolul apărut azi în România Liberă.
    Eu sunt un cetăţean care are dreptul la opinie şi îmi asum ceea ce am afirmat eu, nu ceea ce au interpretat cu reavoinţă cei din presă în articolul pe care îl citaţi. Vă fac şi dumneavoastră precizarea pe care i-am făcut-o reporteriţei Ondine Gherguţ şi anume că nu sprijin politica Rusiei, ci salut organizarea referendumului, ca instrument democratic de consultare a voinţei populare, a cetăţenilor care au dreptul să-şi aleagă cu cine vor să meargă mai departe. În cazul de faţă, cei din Crimeea au decis cu majoritate zdrobitoare, 90%, că vor ceva. Putem noi să le impunem altceva? NU, categoric, nu!
    Agreez toate argumentele dumneavoastră cu privire la problemele noastre cu Rusia, deci nici pe departe nu sprijin o politică agresivă a Rusiei, iar de mai mulţi ani sunt prezent în stradă şi în diverse activităţi de sprijin a recuperării teritoriilor româneşti alipite forţat fostei URSS. Cu atât mai mult mi se pare deplasată o acuzaţie de genul „servilism şi trădare a intereselor naţionale”.
    Vă întreb totuşi, ce probe concrete aveţi cu care să vă susţineţi aceste acuzaţii atât de grave şi să cereţi excluderea mea din CNSC. Vă este suficientă invocarea unui delict de opinie? Trăiţi în SUA, acolo nu se respectă dreptul la liberă opinie?????
    Dacă totuşi consideraţi că aveţi dreptate şi nu vă retrageţi solicitarea, vă rog să cereţi împreună cu mine probe de la cei de la care aţi preluat informaţiile tendenţioase, pentru a ne ajuta ţara cu adevărat şi pentru a nu ne lăsa pe mâna adevăraţilor agenţi ai puterilor străine, aşa cum insinuează autoarea articolului din România Liberă. V-ar conveni să se lanseze un asemenea zvon despre dumneavoastră. fără niciun temei şi fără documente incontestabile? Sunt convins că nu.
    Recunosc, în final, că îmi iubesc ţara noastră dragă şi frumoasă, România şi aş vrea ca visul nostru american al tuturor românilor mai ales de după 89, să fie împlinit. Din păcate, poprul român nu primeşte de 25 de ani decât promisiuni, iar cei care conduc această lume împreună cu adevăraţii trădători de ţară ne-au adus în pragul falimentului, cu datorii de nerecuperat în următorii mulţi ani şi cu poveri pe umerii copiilor noştri.
    Ar fi regretabil să vă retrageţi din rândurile CNSC, întrucât sunteţi o voce hotărâtă şi sonoră şi sunteţi bineintenţionat după argumentele pe care le invocaţi atunci când definiţi relaţia României cu Rusia. Consider că aţi fi o pierdere pentru societatea civilă românească. Nu v-am urmărit încă activitatea, pentru că nu sunt ceea ce se spune tot în presă, însă mi-ar face plăcere să vă cunosc personal şi vă rog dacă puteţi să-mi menţionaţi câteva dintre acţiunilor dumneavoastră pro-româneşti, în SUA sau în România. Uniţi vom fi mai puternici!
    Vă asigur de întreaga mea consideraţie.”

    P.R.

    RăspundețiȘtergere
  3. In atentia domnului Racanel:
    CNSC a cerut desfiintarea structurilor statului, transformate de regimul Basescu in structuri de politie politica, Iata formularea, la care si domnia sa a aderat, prin semnatura:

    "A. Restaurarea democratiei
    1. Restaurarea democratiei constitutionale participative, interzicerea stricta a amestecului Executivului in deciziile Legislativului si ale Puterii Judecatoresti.
    2. Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc. Incredintarea atributiunilor acestora structurilor statului deja existente;
    3. Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
    4. Depolitizarea structurilor militare de ordine publica, a invatamantului, justitiei, TVR si Radioului national.
    5. Depolitizarea conducerilor firmelor, societatilor si companiilor de stat.
    6. Introducerea votului uninominal pur si, in Codul Penal, a unor pedepse mari pentru frauda electoral, mita electorala si fraudarea votului in Parlament.
    7. Modificarea Constitutiei in sensul acordarii dreptului de suspendare a presedintelui de catre cetateni, printr-un milion de semnaturi, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale si diferetierea politicii de partid de politicile publice ce trebuie sa fie proiectate de catre specialisti.
    8. Renuntarea la reforma administrativa a judetelor.
    9. Reformarea institutiilor publice in sensul eficientizarii actului de guvernare si de gestionare a fondurilor publice, separarea fondurilor destinate dezvoltarii economice de cele bugetare necesare salarizarii personalului bugetar.
    ........................................................................................................................................"

    Vi se pare ca CNSC a planuit o "lovitura de stat", in frunte cu dl. Dogaru?!!
    Chiar nu vedeti ce se intampla astazi, cu aceste institutii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua domnule Racanel,

    Am transmis domnului Dogaru mesajul dvs.
    Il transmit, de asemenea, tuturor membrilor CNSC.
    Trebuie sa instituim reguli simple si clare pentru functionarea CNSC, respectiv:

    Sistemul de consultare a organizatiilor componente ale CNSC, in scopul luarii deciziilor comune;
    Actualizarea permanenta a programului/platformei in jurul careia ne-am unit;
    Modul de excludere din CNSC a organizatiilor care actioneaza contrar platformei program, adica impotriva intereselor generale ale romanilor.
    .

    Cu stima,

    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)

    Coordonator Secretariat General
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Telefon 0736600961
    Bucuresti, Str. Pajurei, nr. 13, cod postal 013152, Sector 1,
    E-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com, Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere