Inteviu cu Maia Sandu

sâmbătă, 19 iulie 2014

Reprezentanţii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei

HAOS la locul prăbuşirii avionului: Rebeli beţi caută obiecte de valoare şi trag FOCURI de avertisment



Reprezentanţii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatiştii proruşi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei. Guvernul de la Kiev acuză insurgenţii proruşi că încearcă să distrugă, „cu susţinerea Rusiei”, probele în ancheta privind doborârea avionului malaysian.
Malaysia avertizează că dovezi esenţiale în cazul prăbuşirii avionului în estul Ucrainei au fost distruse de insurgenţi, considerând că acesta este un „act de trădare” faţă de cele 298 de persoane decedate.
„Integritatea locului prăbuşirii a fost compromisă; există informaţii că indicii esenţiale au fost distruse. Orice interferenţă asupra locului catastrofei riscă să afecteze întreaga anchetă", afirmă ministrul malaysian al Transporturilor, Liow Tiong Lai, care sâmbătă se va deplasa în Ucraina.
„Refuzul de a împiedica aceste interferenţe reprezintă un act de trădare a celor 298 de persoane decedate", a spus ministrul malaysian, citat de AFP.
Haos la locul prăbuşirii avionului: rebeli beţi caută obiecte de valoare, trag focuri de avertisment

Insurgenţi proruşi aflaţi în stare de ebrietate trag focuri de armă în aer, blochează accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian şi sustrag obiecte ale pasagerilor decedaţi, afirmă surse locale, citate de Kyiv Post.
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a anunţat că echipele sale au reuşit să ajungă la locul prăbuşirii avionului, dar nu pot securiza perimetrul pentru că sunt oprite de separatişti.
Potrivit unor surse, rebelii proruşi fură din bagajele victimelor avionului, iar unii insurgenţi în stare de ebrietate trag focuri de armă în aer cu mitraliere AK47.
Kievul susţine că insurgenţii proruşi distrug, cu susţinerea Rusiei, dovezile în cazul avionului
Insurgenţii proruşi încearcă să distrugă, „cu susţinerea Rusiei", probele în ancheta privind doborârea avionului malaysian, acuză Guvernul de la Kiev, citat de AFP.
„Insurgenţii proruşi încearcă să distrugă, cu susţinerea Rusiei, dovezile acestei crime internaţionale", anunţă Guvernul de la Kiev.
„Teroriştii au transportat 38 de victime la morga din Doneţk, unde specialişti care au un accent rus au anunţat că vor să efectueze autopsii. Teroriştii caută şi mijloace de transport de mare capacitate pentru transportarea fragmentelor fuselajului avionului în Rusia", precizează Guvernul ucrainean.
În urma negocierilor s-a stabilit crearea unei zone de securitate pe o rază de 20 de kilometri „care să permită Ucrainei atingerea obiectivului esenţial: identificarea corpurilor şi predarea acestora familiilor", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene.
Zeci de anchetatori şi observatori internaţionali au sosit la Kiev, în speranţa că vor putea ajunge la locul prăbuşirii avionului malaysian, despre care există suspiciuni că a fost doborat de separatiştii proruşi.
Malaysia a trimis o echipă de 62 de persoane, aşteptată sâmbătă în capitala Ucrainei.
Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu