Inteviu cu Maia Sandu

luni, 4 august 2014

Votam, nu votam sau ... nu mai contam?

Votam, nu votam sau ... nu mai contam?

Am inceput, deja, neoficial, sa traim zilele celei mai murdare campanii electorale inregistrata vreodata. Toata lumea acuza pe toata lumea, toata lumea politica face scenarii, toti arestabilii politici sunt disperati in a-si gasi tabara salvatoare, toti fac dezvaluiri de senzatie despre ... ceilalti, nici unul nu se mai oboseste macar sa promita. Pentru ca nu mai are rost! Am avut promisiuni verbale, luari publice de angajament, asumari in scris ale bunelor intentii in privinta dorintelor Societatii civile, pana si "contracte", de la nivel local la Contractul Social general semnat cu USL. Au fost si au disparut, ca si cum n-ar fi fost, odata cu USL-ul care i-a absorbit pe toti cei care si-au batut joc de noi, spalandu-i ca la "Nufarul", inclusiv pe Traian Basescu prin inexplicabila "Coabitare". Procurorii lui ne-au vanat ieri pentru ca am indraznit sa ne exercitam un drept mergand la Referendum, tot procurorii lui, sperie astazi babele coapte de bolnave, saracele, ducandu-le la sinucidere, sub amenintarea cu parnaia, pentru ca "baietii destepti" sa dea solutia "amnistierii" salvatoare. Adica "nu va dam nimic, dar ar trebui sa ne fiti recunoscatori ca v-am salvat de parnaie!"

Locurile de munca se imputineaza in continuare, taxele si impozitele cresc, sanatatea si cartea sunt exclusiv pentru cei cu bani, pensionarii "parasesc pe cale naturala sistemul" in acelasi ritm, dar ne preocupa ce pensii vor avea peste 50 de ani tinerii de astazi, care apuca sa lucreze eventual la negru sau pe salariu minim o luna din douasprezece.
Referendum-ul prin care l-am demis pe Basescu si cu prag si fara, ne-a invatat ca nu contam, ca doar doua voturi decid soarta presedintiei romane si a Romaniei: Washington si Moscova, iar actorilor bastinasi mai mult fara talent decat cu, ai stapanilor lumii, pare a le fi suficient "Programul Cobra" de intoarcere totala pe dos a optiunii noastre pe ruta : Sectia de vot - via Viena - BEC. Despre candidatii anuntati deja, ce sa mai vorbim! Sunt tot un zambet pana la urechi si o promisiune. Ciobanul Ghita i-ar depasi cu 10 capete, pentru ca pare un tip pragmatic, dar, din nefericire, nu candideaza.

In aceste conditii avem doua solutii. Sa mergem la vot si sa-i taiem pe toti, pentru ca 14 milioane de voturi anulate, din 16, ar spune multe, sau stapanii externi sa implementeze, daca au cazut de acord ca Romania sa-si mai continue existenta statala, un candidat care sa corespunda interesului comun: sa fie matur, cu experienta, educat, civilizat in stil occidental, diplomat, patriot si curat din punctul de vedere al DNA, apt sa reziste oricaror provocari si scenarii. In plus, ar trebui sa accepte ideea ca-si va depune mandatul dupa doi ani, pentru revenirea la normalitate, pentru organizarea de noi alegeri prezidentiale (pentru un mandat de 4 ani) concomitent cu cele parlamentare, in 2016. Societatea civila nu mai vrea promisiuni, vrea normalitate, dupa 25 de ani de minciuni, jaf sistematic al tarii, angajamente neonorate si initiative politico-legislative aberante. Mai vrea si responsablizarea prin lege a presedintelui,membrilor Guvernului si parlamentarilor, pentru ca, cel putin in epoca dictaturii Basescu-Boc au murit zeci de mii de oameni, haituiti in mod imund si nedrept de Putere si toata lumea ridica din umeri iar haituitorii de odinioara ranjesc nevinovati, in continuare, in Parlament sau in fruntea structurilor de politie politica.

La ce ar trebui sa se angajeze viitorul presedinte? la respectarea stricta a Constitutiei, la respectul fata de lege si, din aceasta perspectiva, la cernerea autointitulatei clase politice si la transformarea gastilor de cartier care-si zic partide, in partide reale. In plus, ar trebui sa faca dreptate pana la capat Societatii civile. Incepand cu ceea ce ar putea face inca actuala putere daca i-ar sta mintea la cetateni si nu la meschinele interese proprii:
·        Legea a pensiilor militare de stat, care sa abroge cele 7 legi sub incidenta carora se afla militarii si care se bat cap in cap, lichidand haosul din sistem, redandu-le calitatea de militar in rezerva si scotandu-i de sub incidenta provizoratului aducator de abuzuri ale statului si de "amnistii";

·        o a doua lege speciala (PL 951/2013) pentru celelalte categorii socio-profesionale, a caror munca nu poate fi cuantificata in mod bolsevic, la fel ca munca celor cu program clar de 8 ore (diplomati, grefieri,  sportivi, aviatori, etc);

·        o lege a pensiilor pentru categoriile care corespund unui criteriu unitar de apreciere, care sa tina seama de principiile aparate de decizia ICCJ nr. 19 in Dosarul 18/17 oct. 2011, dar si de "cosul zilnic";

·        Votarea in Senat, pana acum amanata, a amendarii Legii 329/2009, care limiteaza dreptul la munca;

·        Transarea situatiei spitalelor CFR si a drepturilor de calatorie ale angajatilor CFR, abuziv anulate;

·        Restituirea sumelor abuziv confiscate salariatilor, unor categorii de pensionari si revolutionarilor, in perioada 2010-2014;

·        acceptarea principiului autoeliminarii impostorilor propusa de revolutionari, printr-un proiect de OUG etc.

Astfel de cerinte minime promise de USL a fi rezolvate pana la 9 noiembrie 2012 ar putea  fi rezolvate de actuala Guvernare pana la declansarea oficiala a campaniei electorale pentru prezidentiale. Altfel exista riscul ca societatea civila, in situatia in care nu va gasi, cu sau fara sprijin extern, o persoana de incredere, care sa corespunda imaginii generale si interesului national, sa se dezintereseze de jocul politicianist din ce in ce mai absurd si sa intre in campanie, in strada, media, in justitie, in paralel, pentru propriile revedicari, asa cum a mai facut-o, consecinta fiind caderea Guvernului criminal Boc si a Guvernului stupid Ungureanu.

Deocamdata, Societatea civila, inclusiv rezervistii, este sub incidenta dezgustului general fata de tot ceea ce a insemnat prestatia vedetelor politice si a pseudo-partidelor in ultimii 25 de ani si, cu precadere, in ultimii 5 ani. Daca, in continuare, vom avea dovada clara a faptului ca nu suntem luati in considerare ca nu contam pentru cei bolnavi de scenarita, vom fi obligati, pentru ca viata in conditii normale a inceput sa devina o imposibilitate in Romania, sa le demonstram ca se inseala. Si o vom face pentru a-i invata pe viitorii domni politicieni, secretul democratiei: nu ei sunt stapanii nostri, ci noi, poporul suveran, suntem stapanii lor, noi ii mandatam doar sa administreze puterea in interesul nostru si nu in interes personal, in numele unor idei abstracte, in numele lui Biden, Putin, Merkel sau al altora. Cine nu intelege, se imbata singur cu apa rece!

Deocamdata este vacanta parlamentara. Judecatoreasca nu, fiindca naimitii din bransa executa cu frenezie, ordine. Pe data de 1 septembrie se va relua, "cu toate motoarele", activitatea, constitutional in interesul nostru, in cadrul singurului organism care ne reprezinta - Parlamentul. Atunci ne vom reactiva si noi, in interes general, national. Pana atunci, observam ce se intampla, ne minunam, ne facem cruci, ne scuipam in san si incercam sa raspundem in interes romanesc la intrebarea ... "Noi cu cine votam?!" Iar daca nu gasim raspunsul, vom negocia direct cu factorul extern, ne vom pune de acord, in numele eventualului interes comun de stabilitate, il vom propune si il vom sustine. 

Experimentul "Diaconu" a fost triplu: al Puterii, al interesatilor externi dar si al nostru, al societatii civile. Si fiecare participant a extras invatamintele necesare. Mai ales noi!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

2 comentarii:

  1. La fapte ca de vorbe.......
    Razboiul bate la usa I noi vooooorbim pina ne ia gura foc !!!
    Ori fapt ori ne acceptam soarta ce pare sa vina !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici o grija,domnule Dogaru,de votat vom vota.Numai ca nu trebuie sa ne mai lasam influientati (de fapt,MANIPULATI !)de tot felul de "lideri,analisti,formatori si asa-zisi lideri de opinie,politicieni,personalitati,etc". Cum nu ne vom mai lasa pacaliti si manipulati nici de "subtilitatile" dumneavoastra "politice si sindicale".Am cam vazut ce va "poate capul" si care va sunt limitele in activitatea de sindicalist sef.Pentru ceea ce ati facut bun,va multumim si va acordam respectul cuvenit,pentru esecurile si neajunsurile constatate ,trebuie sa va asumati vina si sa incercati sa gasiti o explicatie,fie si pentru linistea dumneavoastra.Si va rog sa nu va mai "victimizati" singur,fiindca nu mai puteti convinge pe nimeni cu propaganda ieftina,promisiuni,si "marete realizari"Credeti ca SCMD mai este cu adevarat un SINDICAT AL MILITARILOR?Eu unul nu mai cred de mult acest lucru,iar asta vi se datoreaza in mare masura.La fel cum vi se datoreaza si forma sub care a aparut "celebra" Lege 241,o noua batjocura si umilinta la adresa noastra.Experimentul SCMD a fost destul de pagubos pentru noi,daca ne gandim la ceea ce am realizat cu adevarat.Intelegeti ca nu vrem sa fim "masa de manevra" si "bau-bau"pentru niste imbecili- infractori,care se cred politicieni.Noi suntem si trebuie sa ramanem MILITARI.Cinstiti,demni,onesti!Din experimentul numit SCMD,am extras invatamintele necesare,asa ca va trebui sa fim din nou pe baricadele luptei pentru drepturile noastre legitime nu numai atunci cand "vin alegerile". .Poate ca ar trebui sa devenim de fapt,adevaratul "caine de paza al democratiei",fiindca mass-media a devenit un..."maidanez" ce se multumeste cu ciolanele si firimiturile de la masa puterii. Va rog sa va ganditi ca poate este necesara o noua structura organizatorica si un cu totul alt mod de abordare a problemelor noastre. Va rog sa nu luati ca pe un afront aceasta postare,fiindca ea exprima doar un punct de vedere.Al unui om si militar,nemultumit de ceea ce am realizat in cadrul SCMD. PS - Nu vom oferi si "painea si cutitul " (Guvern si Presedentie),acelorasi ticalosi politici.Experientele anterioare cu Iliescu +PSD,Basescu +PDL ne sunt suficiente.Ce ziceti daca vom incerca si cu un "neamt" ca Johannis?

    RăspundețiȘtergere