Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 23 decembrie 2015

SINDICATUL REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA DEC'89 se solidarizeaza cu actiunile revendicative ale S.C.M.D. din 28.12.2015



SINDICATUL REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA Dec.'89.
Bucuresti, str.Jean Steriadi,nr.1, Bl.G3,Sc.A,Ap.40,Etj.7,Sect.3
e-mail: hrynczuki@yahoo.com, tel.0768 133357

                 Catre,
 SNDICATUL  CADRELOR  MILITARE  DISPONIBILIZATE
 In atentia D-lui Presedinte/ Col (r) dr.Dogaru MIRCEA

Spre stiinta D-lui PRIM – MINISTRU / DACIAN CIOLOS

SINDICATUL REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA DEC'89 se solidarizeaza cu actiunile revendicative ale S.C.M.D. din 28.12.2015, privind recunoasterea si atribuirea unor drepturi comune ale cetatenilor la nivel national, precum si pentru anulare unor ordonante ce au facut obiectul unor discriminari fata de anumite categorii sociale si profesionale din Romania.

STIMATE  SI  ONORATE D-NL PRIM - MINISTRU, APRECIEM CU DEOSEBIT RESPECT CALITATEA D-VS. IN CONSTRUIREA  STATULUI DE DREPT, SI CU ATAT MAI MULT FATA DE RESPECTUL VALORILOR ISTORICE ALE REVOLUTIEI ROMANE – DECEMBRIE 1989.
PROIECTUL LEGISLATIV PUS IN APLICARE LA INITIATIVA GUVERNULUI PONTA, PRIN D-nl Secretar de Stat – Adrian Sanda, REPREZINTA UN GRAV PREJUDICIU LEGISLATIV LA ADRESA STATULUI DE DREPT SI IMPLICIT LA ADRESA  ISTORIEI  SI EROILOR REV. ROMANE,PRECUM SI A TUTUROR CATEGORIILOR   SOCIALE IMPLICATE IN PREVEDERILE LEGII (copii,elevi,studenti,muncitor,intelectuali,militari,etc)
IN ACEST SENS , VA RUGAM  SA  ANALIZATI  SI  SA  CONSTATATI  DIN PUNCT DE  VEDERE  LEGAL, SITUATIA  CONFUZA,  DISCRIMINATORIE  SI  ANTICONSTITUTIONALA  A  PREVEDERILOR
OG/95/2014.
ACEASTA SITUATIE A  FOST CONFIRMATA  SI  DE  CATRE COMISIA  JURIDICA  A  SENATULUI,  RESPECTIV  COMISIA  PENTRU  EGALITATE  DE  SANSE  SI  NEDISCRIMINARE DIN C. DEPUTATILOR
SINDICATUL  REVOLUTIONARILOR  DIN  ROMANIA  DECEMBRIE  1989, RESPINGE  PUNEREA  IN  APLICARE  A  OG/95/2014, DEOARECE IN APLICAREA  ACESTEIA APAR MAI MULTE ELEMENTE  DISCRIMINATORII  SI  ANTICONSTITUTIONALE LA ADRESA  UNOR  CATEGORII DE  CETATENI.



In refacerea prejudiciului si evitarea elementelor anticonstitutionale ,precum si eliminarea unor discriminari in aplicarea OG.95/2014,mentionam:

                 Elemente DISCRIMINATORII SI NECONSTITUTIONALE

1.                 Eliminarea unor categorii sociale sau socio-profesionale din categoria Luptatorilor cu „Rol Determinant”, sunt anticonstitotionale.

O.G. 95/2015 in propunerea S.S.P.R. elimina anumite categorii de oameni (cetateni, militari,politisti,muncitorii in serviciu in timpul revolutiei ).
Tocmai aceste categorii au asigurat, aparat sau ocupat, obiectivele de importanta deosebita,precum si lupta lor pana la jertfa alaturi de revolutionari pentru Victoria Revolutiei Romane Dec.'89.
Obiective de importanta deosebita: ( depozite de carburanti,depozite de  armament si munitie,aeroporturi si aerodromuri,centrale electrice,Radio si Televiziunea Romana,C.C., C.Judetene si Orasenesti, etc.

         Legiuitorul prin Legea 42/1990 si 341/2004  nu a facut discriminare la       categoriile sociale sau socio – profesionale.
    In acest context, consideram discriminatorie eliminarea unor categorii de cetateni , motiv pentru care , solicitam respingerea ca neconstitutionala a  OG.95/2014.

2.                 Eliminarea unor orase martire acolo unde nu s-au produs victime (retinuti,raniti sau ucisi) in perioada evenimentelor din Decembrie'89, pana in 22.12.1989, orele 12.09 (fuga dictatorilor), reprezinta o totala aberatie si discriminare fata de ceilalti cetateni din  orase martire la nivel national in care au  fost raniti,ucisi sau luptatori ( dupa ora 12.09) si pana la judecarea si condamnarea dictatorilor si in esenta a regimului totalitar.

Tocmai din aceste motive si realitati, legiuitorul prin legea 42/1990 si 341/2004 a stabilit in mod corect perioada 16- 25.12.1989.

Data limita de 22.12.1989, orele 12:09, referitor la  fuga lui Ceausescu, nu are relevanta , tocmai din acel moment au inceput marile confruntari la nivel national ( deoarece dictatorul a fost evacuat de catre structurile securiste , nu a fugit). Confruntarile au durat pana in 25.12.1989 si s-au inregistrat cei mai multi raniti si morti.


Cum se poat numi ranitii si mortii de dinainte de ora 12.09 fata de ranitii si mortii de dupa ora 12.09.? ( similar).
De ce au fost diferentiati luptatorii de pana la orele 12.09 fata de luptatorii de dupa 12.09. ?
                   Aceste calitati diferentiate prin promovarea OG.95/2014 sunt total discriminatorii la adresa cetatenilor, desi toti luptatorii detin calitati si merite deosebite intocmai cum le-au fost atribuite prin legea 42/1990 si 341/2004.

3.                 Stabilirea si recunoasterea in mod real si concret a perioadei 16-25.12.1989 a fost stabilita pe baza rapoartelor de cercetare a evenimentelor emise de parchet, precum si a deciziilor CEDO ( dovzi si inscrisur istorice,.marturii,ilustrate,inregistrari ) privind dosarul Revolutiei Romane, act istoric deosebit si insemnat in instaurarea unor valori libere si democratice ale Poporului Roman.
Solicitam:

.In vederea eliminarii unor elemente discriminatorii si anticonstitutionale la adresa unor categorii de cetateni privind aplicarea unor calitati si drepturi pentru luptatori ai Rev. Romane Dec.89, Sindicatul Revolutionarilor din Romania Dec.'89, solicita respingerea OG.95/2014, considerando discriminatorie si anticonstitutionala.
Armonizarea legii sa se faca in raport de adevarul istoric, prin aprofundarea documentelor privind Rev. Romana din Dec.'89,respectiv cu deciziile CEDO pronuntate in legatura cu R.R.Dec.'89.
Aceasta masura are ca efect respectul si gratitudinea reparatorie fata de eroii – martiri si luptatori, precum si cinstirea urmasilor acesteia.

          Cu deosebita consideratie

23.12.2015                                          Presedinte S.R.R.D-'89
                                                             IONEL HRYNCZUK        




 
                                                        

Un comentariu:

  1. Actiunile sunt binevenite insa cererile trebuie analizate cu mare atentie. Modificarile la L223 sunt si ele oportune , ma refer la modificarile la art 109 si 110 care definesc foarte clar ca toate pensiile in plata sa fie recalculate si stabilesc termene de recalculare .Idem , la art 28 nu cred ca e posibil si viabil ca toate veniturile sa fie incluse in formula de calcul (ar fi foarte bine , evident insa nu cred ca se va accepta asa ceva).

    RăspundețiȘtergere