Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 31 octombrie 2019

Scrisoare deschisa parlamentarilor


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont: BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,
Cod fiscal: 26096263
Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com
Nr. 1130. din 31.10.2019
                                                                                                      

SCRISOARE DESCHISA PARLAMENTARILOR ROMANI, INDIFERENT DE CULOARE POLITICA

SUBIECT:
MIZERIA LEGISLATIVA INITIATA DE SENATORUL GABRIEL BENIAMIN LES, MINISTRUL PENTICOSTAL AL APARARII

Doamnelor si domnilor deputati / senatori,
De 10 ani, va loviti de rezervisti in strada, Parlament, in tribunale, in media si nu intelegeti de ce. Pentru ca de 10 ani se desfasoara un razboi imagologic si psihologic, fara precedent in istoria popoarelor, impotriva componentelor sistemului national de aparare, vizand, prin distrugerea acestora, destructurarea statala.
De 10 ani,va acuzam pe dvs, indiferent de culoarea politica a guvernelor care vin la putere, pentru ignoranta de a vota si a semna “ca primarul” masuri ale tradarii nationale pe care nu le intelegeti. Noi stim ca cei care profita de ignoranta dvs. in domeniu au ca unelte tradatorii sau robotii din propriul nostru sistem, cei educati candva, pe principiile servilismului politic si ale celor “3 R” ai lui Ceausescu. Va rugam sa intelegeti, odata pentru totdeauna, ca noi, rezevistii, NU AM AVUT CONTRACTE DE MUNCA PENTRU 8 ORE PE ZI (CU PLATA ADAUGATA A ORELOR SUPLIMENTARE), CI CONTRACTE DE ACTIVITATE, LA ORDIN, PENTRU 24/24 ORE, FIIND SINGURA CATEGORIE SOCIO-PROFESIONALA ALE CAREI OBLIGATII CONTINUA SI DUPA TRECEREA IN REZERVA. Iar neexecutarea ordinului ne asigura, pe timp de pace, darea afara din sistem, pierderea tuturor drepturilor si, eventual, detentia. In timp de razboi – glontul! Potrivit Constitutiei (Art.42, al.2), activitatea noastra nu se poate incadra decat, eventual, la categoria MUNCA FORTATA, fapt interzis. Cu alte cuvinte, am avut alt regim de viata si activitate decat civilii, alt sistem de salarizare, alt sistem de retribuire/pensie in rezerva.
Pe cale de consecinta, orice tentativa legislativa de tip egalitarist, doar la drepturi nu si la indatoriri, poate fi privita, ori ca habarnavism politic, ori ca asumare, intr-o democratie de tip european, a ideilor bolsevismului de tip stahanovist.
Declansata in 2009 (Legea 329/2009), ofensiva impotriva noastra,  soldata cu o mortalitate de 500-600 de rezervisti/lunar, s-a inscris si se inscrie intr-un plan extern al Comunismului Mondial numit, astazi, Globalism, de destructurare a statelor existente, potrivit principiului lui Leopold-Kohr: Tot ce este mic este minunat.” Adica fictiuni statale exploatate de capitalul transnational!
Cu greu, dupa ce am contestat Legile 329/2009, 119/2010, 263/2010 (nevotata real in Parlament), OUG1/2011 etc., care au condus la legalizarea discriminarii intre noi, pe de o parte, intre noi si civili, pe de alta, am obtinut Legea reparatorie 223/2015, votata in cvasiunanimitate de inaintasii dvs si promulgata de presedinte, care ne reda demnitatea, prin recunoasterea statutului de rezervist si a drepturilor conexe, in conformitate cu prevederile legislatiei din statele membre UE si NATO si ale tratatelor de aderare. Legea 223/2015 nu a fost, insa, niciodata, aplicata, fiind anulata prin OUG57/2015, OUG 59/2017 si urmatoarele.
Identificand vinovatii, SCMD a atacat in Justitie, Ministerul Apararii Nationale prin directiile General Juridica si Financiara, in solidar cu ministrii semnatari si Ministerul Muncii in solidar cu initiatoarea noii ofensive impotriva noastra, Lia Olguta Vasilescu.
In paralel, ne-am adresat dvs. si va multumim pentru ca, in mare majoritatea, ati inteles ca pensiile militare de stat nu sunt pensii speciale, ca nu se platesc de Casa Nationala de Pensii, ci din fondurile ministerelor noastre, care produc, inca, pe langa banii de la buget, sume importante in valuta, din contractele pe armament, munitii, materiale si servicii, chiar daca industria noastra de armament a pierdut, in ultimii 30 de ani, 231.000 de specialisti.
Ne-am adresat dvs. si multi dintre dvs. ati inteles ca singura posibilitate de curmare a nemultumirilor rezervistilor si revenire la normalitate este asumarea de catre dvs. a amendamentelor solicitate de SCMD la forma consolidata a Legii 223/2015, vizand revenirea la lege, la forma promulgata.
Va transmitem, din nou, alaturat, lista amendamentelor solicitate, spre asumare ca initiativa legislativa, cu rugamintea de a respinge Proiectul Les, care, sub aparenta rezolvarii situatiei, mai taie din baza de calcul a pensiilor militare, care sunt, deja, diminuate si inghetate pe viata, conform intitiativei, public recunoscute, in ultimele zile, a doamnei Lia Oguta Vasilescu, astazi reintoarsa, pe cai mari, in politica. Si care raspunde doar opiniei doamnei Lagarde, ca “traim prea mult“, deoarece, pana la aplicarea finala a acesteia, la 31 decembrie 2024, vor mai fi disparut dintre noi circa 37.800 de rezervisti,
Va mai transmitem, totodata rugamintea, de a anula si prevederile OUG 95/2014, care introduce discriminarea intre revolutionari si-i exclude cu totul pe militari din Legea Recunostintei. Adica, pe cei fara al caror sacrificiu, dvs. nu ati fi astazi, ceea ce sunteti!
In speranta ca veti da curs demersului nostru, asa cum multi dintre dvs. v-ati angajat, deja, ne angajam sa dam si noi curs, in teritoriu, demersurilor dvs., electorale.

Col.(r) dr. Mircea DOGARU,


Presedintele SCMD
        












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu